$
רכישות

פיפ"א: קבוצות ישלמו לשחקנים יותר מ-6 מיליארד דולר בשנה

דו"ח של הארגון מלמד כי שוק העברות השחקנים מגלגל יותר מ-10 מיליארד דולר בשכר, עמלות סוכנים ותשלומים על שחקנים

שירות כלכליסט 15:3508.09.15

קבוצות מוציאות כיום יותר על משכורות של שחקנים מאשר על דמי העברה – כ-6 מיליארד דולר בשנה בחוזי העסקה ברחבי העולם, כך לפי דו"ח רשמי של פיפ"א על שוק ההעברות הבינלאומי.  

 

 

 

ראחים סטרלינג. הקבוצות האנגליות הוציאו יותר ממיליארד דולר בחלון ההעברות האחרון, כפול הסכומים שהוציאה כל אחת מארבע הליגות הגדולות האחרות באירופה, כך לפי נתונים רשמיים של מערכת התאמת ההעברות של פיפ"א ראחים סטרלינג. הקבוצות האנגליות הוציאו יותר ממיליארד דולר בחלון ההעברות האחרון, כפול הסכומים שהוציאה כל אחת מארבע הליגות הגדולות האחרות באירופה, כך לפי נתונים רשמיים של מערכת התאמת ההעברות של פיפ"א צילום: איי אף פי

 

זו הפעם הראשונה שדו"ח העברות של פיפ"א (TMS) כולל נתונים על שכר השחקנים, והוא חושף נתונים שבדו"ח מגדירים כ"מפתיעים".

 

מהדו"ח עולה כי הקבוצות שילמו 6 מיליארד דולר במשכורות בחוזים שנחתמו ב-2014, זאת לעומת 4.16 מיליארד דולר על דמי העברה, ו-237 מיליון דולר נועדו לתשלום עמלות סוכנים.

 

הנתונים האלה מסתכמים ב-10.4 מיליארד דולר, כשמשכורות של השחקנים עלו ב-33% בין 2013 ל-2014 מ-4.5 מיליארד דולר ל-6 מיליארד דולר.

 

ההוצאות השנה (2015) על משכורות עומדות על סכום גבוה במיוחד של כ-6 מיליארד דולר, המייצגים עלייה של 2% משנה שעברה.

 

למרבה העניין, 13% בלבד מההעברות הבינלאומיות כללו תשלום של דמי העברה, ולמעלה מ-70% מהשחקנים היו ללא חוזה כשעברו. הממצאים חושפים כי מאז 2013 המשכורות של השחקנים מייצגות 57% מהכספים המסתובבים בשוק ההעברות הבינלאומי. דמי העברות מיצגים 41% ותשלומים לסוכנים את 2% הנותרים.

 

הנתונים מהימנים מכיוון שהם מבוססים על נתוני השכר של הקבוצות. הם מכסים את האורך של החוזים החדשים, אך לא תשלומי בונוסים.

 

המשכורת הממוצעת בכדורגל היא 403 אלף דולר, כשהשחקנים הספרדים מרוויחים את השכר הגבוה ביותר – בממוצע 867 אלף דולר. השחקנים האנגלים לא מדורגים בקרב 10 המרוויחים ביותר בשל העברות מעטות למדינות אחרות. עם זאת, המועדונים האנגליים הוציאו יותר בחלון ההעברות האחרון מכל מדינה אחרת.

   

הקבוצות האנגליות הוציאו יותר ממיליארד דולר בחלון ההעברות האחרון, כפול הסכומים שהוציאה כל אחת מארבע הליגות הגדולות האחרות באירופה, כך לפי נתונים רשמיים של מערכת התאמת ההעברות של פיפ"א.

 

אולם על אף הגעתם של מעל 360 שחקנים חדשים לליגות האנגליות הבכירות, הסטטיסטיקה דווקא מצביעה על ירידה של 2% בהוצאות של הקבוצות לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

 

מנצ'סטר סיטי היא הבזבזנית הגדולה של הקיץ, לאחר שהוציאה מעל 160 מיליון ליש"ט, כולל סכום ראשוני של 44 מיליון ליש"ט ששילמו לליברפול עבור ראחים סטרלינג ו-54 מיליון ליש"ט עבור קווין דה בראונה מוולפסברג.

 

הם מייצגים חלק מ-996 מיליון דולר שהוציאו הקבוצות בפרמיירליג.

 

ספרד היא הליגה הבאה בתור מבחינת הוצאות, שעומדות על 495 מיליון דולר, ירידה של 23% לעומת השנה שעברה. איטליה שלישית עם 389 מיליון דולר, צרפת רביעית עם 270 מיליון ליש"ט וגרמניה חמישית עם 248 מיליון דולר.

 

הדו"ח חושף עוד ש-80% מהסכום הכולל של המשכורות הקשורות להעברות בינלאומיות מאז 2013 מיוחסים למועדונים אירופיים.

 

"מרבית ההעברות שצוינו בתקשורות כוללות דמי העברה גבוהים, אך בפועל 13% בלבד מכל ההעברות העולמיות כוללות תשלום זה. לעומת זאת, משכורות מהוות חלק מכל חוזה", אמר המזכיר הכללי של מערכת התאמת העברות (TMS), מארק גודארד. "הדו"ח חושף עוד שמאז 2013, המועדונים באירופה אחראיים ל-80% מכלל המשכורות בהעברות הבינלאומיות, ואחריהם מועדונים באסיה. המשכורת הממוצעת נוטה לעלות עם הגיל, ולרוב מגיעה לשיאה בגיל 28 ויורדת לאחר מכן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x