$
רכישות

חובות הקבוצות בליגת המשנה לפרמיירליג: 1 מיליארד ליש"ט

הקבוצות המשחקות בליגת המשנה האנגלית, הצ'מפיונשייפ, צברו ביחד למעלה מ-1.1 מיליארד ליש"ט בחובות, כך עולה ממחקר בלעדי שערכו באינסיידר

שירות כלכליסט 13:4827.08.15

הקבוצות המשחקות בליגת המשנה האנגלית, הצ'מפיונשייפ, צברו ביחד למעלה מ-1.1 מיליארד ליש"ט בחובות, כך עולה ממחקר בלעדי שערכו באינסיידר, שמדגיש את המצב המסוכן אליו נקלעו חלק מהקבוצות שנלחמות לעלות לפרמיירליג. הקבוצה עם נטל החובות הגבוה ביותר היא בולטון וונדררס.

 

 

 

בולטון נגד דרבי קאונטי. חלום הפרמיירליג עולה הרבה בולטון נגד דרבי קאונטי. חלום הפרמיירליג עולה הרבה צילום: אימג'בנק, Gettyimages

 

המחקר, שניתח את הנתונים הפיננסיים העדכניים ביותר של 24 המועדונים שהשתתפו העונה בצ'מפיונשייפ, מצא כי החוב הכולל היה כפול מהכנסה המצרפית של הקבוצות בליגה.

 

בולטון וונדררס היא כאמור הקבוצה עם החוב הגבוה ביותר, שעומד על 182.1 מיליון ליש"ט.  את מרבית החוב הם חייבים לאדי דיוויס, מיליונר שהרוויח את הונו מייצור תרמוסטטים וחלקי קומקומים.

 

קבוצות נוספות שצברו חובות גבוהים הם קווינס פארק ריינג'רס (179.6 מיליון ליש"ט), איפסוויץ' טאון (82.4 מיליון ליש"ט), קרדיף סיטי (81.1 מיליון ליש"ט) והאל סיטי (64.8 מיליון ליש"ט). פרסטון נורת' אנד היא הקבוצה היחידה בטריטוריה חיובית, הודות להחלטה של הבעלים טרבור המינגס למחוק יותר מ-34 מיליון ליש"ט מהמאזנים.

 

נתוני החובות מציירים תמונה קודרת לגבי הקשיים שבהם נתקלות קבוצות רבות שמנסות להתמודד עם המציאות החדשה לאחר הירידה מהפרמיירליג. ההכנסה הכוללת הסתכמה ב-646.4 מיליון ליש"ט, כשחלק ניכר מכך מגיע מתשלומי מצנח המועברים לקבוצות שירדו.

 

תשלומי המצנח, שנועדו לרכך את המכה הפיננסית, מסתכמים כיום ב-60 מיליון ליש"ט לאורך תקופה של ארבע שנים. אולם החל מעונת 2016-17, התשלומים יהיו לתקופה של שלוש שנים בלבד, וקבוצות שיורדות חזרה לאחר שנה אחת בפרמיירליג יהיו זכאיות לתשלומים רק במשך שנתיים.

 

על אף החוב הגבוה שחולקות 24 הקבוצות בליגת המשנה – שעומד על ממוצע של 48.5 מיליון ליש"ט לכל קבוצה – דו"ח שפרסמה לאחרונה חברת בגביס טריינור, המתמחה בפשיטות רגל, מצא כי לחוקי הפייר פליי הפיננסי יש השפעה.

 

הדו"ח מצא שרק 3 מבין 72 הקבוצות בצ'מפיונשייפ ובפוטבול ליג 1 ו-2 סבלו מ"ממצוקה פיננסית חמורה". מדובר על ירידה של 63% במספר הקבוצות במצוקה פיננסית לעומת מרץ 2014.

 

חוקי הפייר פליי הפיננסי של ליגת הצ'מפיונשייפ הוצגו באפריל 2010, וקובעים הגבלות על גובה ההפסדים, כולל עונשים כמו אמברגו על העברות בגין הוצאות יתר. בנובמבר 2014, הקבוצות הסכימו לחוקים החדשים שיכנסו לתוקף בעונת 2016-17, במסגרתם המעקב אחר המצב הפיננסי ימשך שלוש עונות ולא יתאפשר הפסד של למעלה מ-15 מיליון ליש"ט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x