$
ספורט ופוליטיקה

למרות רעש האדמה: הקטארים לא משחררים את הפועלים הנפאלים

העובדים מועסקים בהכנות לקראת המונדיאל שיתקיים במדינה ב-2022; עובד נפאלי: "אשתי ושני הילדים הקטנים שלנו ישנים ברחוב, אבל לא נותנים לי לחזור אליהם"

שירות כלכליסט 13:3111.05.15

עשרות אלפי אנשים שעובדים בקטאר כחלק מההכנות לקראת המונדיאל שיתקיים במדינה ב-2022, לא יכולים לעזוב כדי לבקר את המשפחות שלהם ולהשתתף בהלוויות בעקבות רעידת האדמה הקשה שפקדה את נפאל.

 

 

 

הדמיית אצטדיון בקטאר. חוקי העבודה הנוקשים של קטאר הובילו לכך שהמעסיקים החרימו את הדרכונים של מרבית 400 אלף העובדים מנפאל, והם אינם מצליחים לקבל אישור לטוס חזרה הביתה. הדמיית אצטדיון בקטאר. חוקי העבודה הנוקשים של קטאר הובילו לכך שהמעסיקים החרימו את הדרכונים של מרבית 400 אלף העובדים מנפאל, והם אינם מצליחים לקבל אישור לטוס חזרה הביתה. צילום: איי אף פי

 

חוקי העבודה הנוקשים של קטאר הובילו לכך שהמעסיקים החרימו את הדרכונים של מרבית 400 אלף העובדים מנפאל, והם אינם מצליחים לקבל אישור לטוס חזרה הביתה.

 

הארגון הבינלאומי אוואז (Avaaz) פנה לרשויות בקטאר בדרישה שיעניקו לעובדים שהמשפחות שלהם נפגעו מרעידת האדמה חופשה. בשלב זה עוד לא התקבלה תגובת הרשויות.

 

"אנחנו קוראים להעניק לעובדים האלה חנינה ולאפשר להם לנסוע הביתה", הגיב סאם באראט, מנהל הקמפיין מטעם אוואז. "הם עובדים על פרויקטים הנוגעים למונדיאל. קטאר נבנתה בעזרת כוח העבודה הזול של נפאל. המעט שהם יכולים לעשות הוא לאפשר להם לנסוע הביתה ולהתאבל".

 

עובד נפאלי הנמצא בדוחא סיפר שאשתו וילדיו נותרו חסרי בית. "המשפחה שלי גרה בכפר מחוץ לקטמנדו. מאז רעידת האדמה לא הצלחתי ליצור איתם קשר. שניים מקרובי המשפחה שלי מקטמנדו נהרגו ברעידת האדמה. אשתי ושני הילדים הקטנים שלנו ישנים ברחוב. אני נואש לחזור הביתה אבל אני לא יכול לעזוב כי המעסיק שלי לא מאפשר לי. איני יכול לעזוב את העבודה כי עליי לשלם בחזרה את ההלוואה שלקחתי כדי לטוס לקטאר".

 

על פי חלק מההערכות, עלות אירוח המונדיאל תעלה לקטאר 140 מיליארד ליש"ט. נפוצו דיווחים רבים על היחס הגרוע לו זוכים העובדים, כולל מקרה מוות אחד ביום בשנה שעברה בקרב העובדים. עם זאת, בקטאר הודיעו כי הם מקווים לבטל את מערכת החוקים המחמירה השנה. באוואז מתכוונים להיפגש עם מנהלת תכנית המונדיאל, CH2M Hill, ולדון בשיפור התנאים של העובדים במדינת המפרץ הפרסי. מהחברה נמסר בתגובה כי הם עובדים עם ארגונים וחברות רבות בתעשייה "ומצפים להמשך הדיונים עם אוואז בנושא חשוב זה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x