$
ספורט ופוליטיקה

אימפריית ספורט: קטאר תארח את אליפות העולם באתלטיקה ב-2019

ארגוני זכויות אדם וזכויות עובדים מתחו ביקורת על ארגון האתלטיקה העולמי (IAAF) שהעדיף את הכסף של קטאר על פני אירוח המשחקים בארה"ב או בברצלונה

שירות כלכליסט 11:2019.11.14

קטאר קיבלה מאיגוד האתלטיקה העולמי (IAAF) את הזכות לארח את אליפות העולם באתלטיקה בשנת 2019. דוחא, בירת קטאר, תארח את המשחקים.

 

 

 

אתלט רוסי. יצטרך הרבה מים בדוחא אתלט רוסי. יצטרך הרבה מים בדוחא צילום: רויטרס

 

הבחירה זוכה לביקורות רבות על היחס לעובדים במדינה בעקבות תחקירים וגילויים על "עבדות" מודרנית בעת בניית התשתיות לקראת אירוח המונדיאל ב-2022.

 

אמנסטי, ארגון הצדקה הבינלאומי, מסר: "ה-IAAF צריך לוודא שהתוכניות שלו מאוד ברורות לגבי איך הם מתכננים שניצול עובדים לא יקרה לקראת אליפות העולם באתלטיקה ב-2019".

 

קטאר, שהפסידה ללונדון את הזכות לארח את אליפות 2017, הצליחה להשיג 12 קולות מהוועד הפועל של ה-IAAF בסיבוב השני של הבחירות, בעוד שיוג'ין מאורגון, ארה"ב, קיבלה רק 8 קולות. ברצלונה, שגם כן היתה מעוניינת לארח את המשחקים, קיבלה 4 קולות.

 

יש לציין שב-2010 קטאר קיבלה 14 קולות לאירוח המונדיאל וארה"ב קיבלה רק 8. פרשנים של פוליטיקת ספורט טוענים שהזכייה באירוח המונדיאל ואליפות האתלטיקה תמריץ את קטאר לנסות ולהשיג את הזכות לארח את אולימפיאדת 2024, שגם אותה ארה"ב רוצה לארח.

 

בנוסף, קטאר תארח את אליפות העולם בכדוריד ב-2015, משחקים שבחריין, איחוד האמירויות ומצרים החליטו להחרים בגלל אינטרסים פוליטיים. קטאר תארח גם את אליפות העולם לבריכות קצרות.

 

בינתיים, המחלוקת סביב הדו"ח של פיפ"א על הליך בחירת המדינות המארחות עבור מונדיאל 2018 ו-2022, העמיקה לאחר שעדה שסיפקה מידע לגבי ההצעה של קטאר התלוננה שאמינותה נפגעה, כך דיווחו בסקיי ספורטס ניוז.

 

פיפ"א סופגת אש מאז הפרסום ביום חמישי הדו"ח על ידי לשכת הבוררות של ועדת האתיקה של הארגון. הדו"ח, המתפרש על פני 42 עמודים שפרסם האנס – יואכים אקרט, אישר את הבחירה ברוסיה ובקטאר לאירוח הטורנירים ב-2018 וב-2022, בהתאמה, לאחר שלא נמצאו הפרות חמורות של כללי הגשת המועמדות על ידי המדינות. אולם מייקל גרסיה, הפרקליט האמריקאי, שערך את החקירה עליה התבסס הדו"ח שפורסם בשבוע שעבר, ושהדו"ח המלא שלו לא פורסם, ערער נגד הגרסה הזו ששוחררה על ידי פיפ"א.

 

פאדרה אלמג'יד, שעזבה ב-2010 את תפקידה כאחראית התקשורת הבינלאומית עבור קטאר, לנוכח החששות סביב אופן ניהול הקמפיין, שיתפה מאז פעולה באופן מלא עם החקירה שערך גרסיה. אולם בדו"ח של אקרט נקבע שהראיות שהציגה לא היו מהימנות. אלמג'יד הגישה כעת תלונה רשמית אצל גרסיה, בה טענה כי הביטחון שלה עלול להיות בסכנה. היא הגדירה את הממצאים של השופט הגרמני כ"גסות, ציניות ושגויות מיסודן", והאשימה כי הפר את החיסיון שהובטח לה על ידי פיפ"א.

 

אף שלא הוזכרה בשמה בדו"ח, ההתייחסויות להצהרות ציבוריות קודמות שלה, אפשרו את הזיהוי שלה. לדבריה, היא "נקטה בסיכונים אישיים גדולים כדי להגן על האמת באווירה פוליטית ביותר, אך נבגדה והושמצה על כך שהיא אמיצה".

 

במכתב התלונה שלה, שהגיע לידי סקיי, כתבה: "החיסיון היה מהותי לשיתוף הפעולה שלי עם החקירה, זאת בהתחשב בנסיבות האישיות שלי, בייחוד הביטחון של שני בניי ושלי. מעבר לכך שהתקציר של אקרט כלל תיאור גס, ציני ושגוי מיסודו שלי ושל המידע והחומרים שסיפקתי לחקירה שלך, הוא הפר באופן ישירה את הבטחת החיסיון שפיפ"א העניקה לי".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x