$
ספורט ופוליטיקה

סקר: הפייר פליי הפיננסי מגדיל את הפערים בין הקבוצות הגדולות לקטנות

באנגליה לא מאמינים שחוקי הפייר פליי הפיננסי מסייעים כלכלית לקבוצות. בגלל החוקים 21% מהבעלים שוקלים למכור את המועדון שלהם

שירות כלכליסט 14:0025.08.14

סקר חדש בקרב אנשי הכדורגל האנגלי אינו מספק חדשות טובות ליוזמי הפייר פליי הפיננסי. לפי הסקר, שערכה חברת החשבונאות BDO, קבוצות מעטות בלבד חושבות שהחוקים משיגים את ההשפעה הרצויה.

 

באנגליה אימצו את חוקי הפייר פליי הפיננסי שבעיקרון לא מאפשרים הוצאות גדולות יותר מההכנסות הטבעיות.

 

 

 

פולהאם סופגת. "אנחנו עדים להיווצרותן של קבוצות על שבורחות לשאר הליגה עם תקציבים והוצאות מעבר לחלומות של שאר הקבוצות". פולהאם סופגת. "אנחנו עדים להיווצרותן של קבוצות על שבורחות לשאר הליגה עם תקציבים והוצאות מעבר לחלומות של שאר הקבוצות". צילום: אימג'בנק, Gettyimages

 

הספונסרים מעדיפים להשקיע את תקציב השיווק שלהם בקבוצות שיכולות להעניק להם פרופיל עולמי. "שש או שבע הקבוצות המובילות בפרמיירליג יוכלו לתרגם את העליונות שלהן לחוזים שיווקיים גדולים טובים יותר", אמר לפיננשל טיימס טרבור בירץ', שותף ב-BDO ולשעבר מנכ"ל צ'לסי. "אנחנו עדים להיווצרותן של קבוצות על שבורחות לשאר הליגה עם תקציבים והוצאות מעבר לחלומות של שאר הקבוצות".

 

בדו"ח מציינים ב-BDO כי "בתחומים רבים אנחנו ממשיכים לראות סטייה נוספת בין הפרמיירליג האנגלית וליגות המשנה, ובו זמנית קיטוב מוגבר בתוך הפרמיירליג ובתוך הצ'מפיונשייפ".

 

מתוצאות הסקר:

 

94% מהנשאלים מאמינים שהפער בין הקבוצות הגדולות והקטנות רק הולך ומתרחב.

 

79% מהנשאלים בפרמיירליג ו-76% מהצ'מפיונשיפ, טענו שהפערים בתוך הליגות מתרחבים.

 

להתאוששות הכלכלית הייתה השפעה חיובית על כל זרמי ההכנסות של קבוצות הפרמיירליג, בעוד קבוצות הצ'מפיונשיפ חוו השפעה שלילית על כל זרמי ההכנסות.

 

יש שונות גדולה ברמות הביטחון בין הליגות – החל מהפרמיירליג האנגלית והפרמיירליג הסקוטית, שבהן 86% ו-83% מהנשאלים, בהתאמה מצפים להשיג רווחיות (לפני ההעברות של שחקנים), ועד לפוטבול ליג: 35% מקבוצות הצ'מפיונשייפ, 21% מהקבוצות בפוטבול ליגה הראשונה ו-19% מהקבוצות בפוטבול ליג השנייה, מצפות להגיע לרווחיות.

 

79% מקבוצות הפרמיירליג חוו עלייה בהכנסות מחוזי ספונסרשיפ, בעוד שבכל שאר הליגות האחרות, מרבית הקבוצות חוו ירידה בהכנסות או שהן נשארות ללא שינוי.

 

איבוד הכנסה בשל ירידה לליגה נמוכה יותר מהווה את מקור הדאגה העיקרי עבור קבוצות הפרמיירליג, בעוד שבשאר הליגות הקבוצות מודאגות מחוסר גמישות בשכר השחקנים (שמשפיע ככל הנראה על היכולת שלהן להשקיע במטרה לעלות ליגה), נוכחות הקהל והיכולת להשיג חוזי ספונסרשיפ משתלמים.

 

90% מהנשאלים טענו כי הם עומדים בחוקי הפייר פליי הפיננסי. אולם מנגד, 21% מהנשאלים בפרמיירליג אמרו שלדעתן הבעלים של הקבוצות שוקלים לבצע נסיגה חלקית או מלאה בתוך 12-18 החודשים הקרובים. ב-2013 אף אחד מהנשאלים לא ציפה מהלך כזה. יתרה מכך, 57% מהנשאלים בפרמיירליג ו-47% מהצ'מפיונשיפ יהיו מוכנים להשקיע יותר לולא החוקים.

 

לחוקי הפייר פליי יש ככל הנראה אותה השפעה מקטבת בצ'מפיונשייפ כמו בפרמיירליג. עם זאת, שיעור הקבוצות שהודו בהתעניינות מצד משקיעים חדשים עלה מ-21% בשנה שעברה ל-29% השנה. מספר הפניות הרב ביותר היה לקבוצות בצ'מפיונשיפ ובפוטבול ליג הראשונה (41% ו-43%, בהתאמה).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x