$
ספורט עולמי

שחקני הטניס המובילים מכניסים פי 3 יותר מחסויות מאשר מכספי זכייה

10 שחקני הטניס המרוויחים ביותר בעולם, הרוויחו בין יוני 2012 ליוני 2013 סכום משולב של 60 מיליון דולר בכספי זכייה, אך מחסויות, משחקי ראווה והופעות הרוויחו סכום הגבוה פי 3

סוכנויות הידיעות 18:1027.08.13

10 שחקני הטניס המרוויחים ביותר בעולם, הרוויחו בין יוני 2012 ליוני 2013 סכום משולב של 60 מיליון דולר בכספי זכייה, אך מחסויות, משחקי ראווה והופעות הרוויחו סכום הגבוה פי 3. בראש הרשימה מדורג רוג'ר פדרר, שהרוויח 71.5 מיליון דולר באותה תקופה, מתוכם 6.5 מיליון דולר בכספי זכייה. כך על פי בדיקה של מגזין פורבס לקראת אליפות ארה"ב הפתוחה (יו.אס.אופן).

 

 

 

רוג'ר פדרר ורפאל נדאל. מקום ראשון ומקום 4 ברשימת העשירים רוג'ר פדרר ורפאל נדאל. מקום ראשון ומקום 4 ברשימת העשירים צילום: אם סי טי

 

"פדרר הוא חלומו של כל מפרסם. הוא מככב בראש ענף הספורט כבר עשור. הוא נאה ואצילי, ולא עורר שום שערוריות במהלך הקריירה שלו. הוא אמנם אירופי, אבל דובר אנגלית (ועוד מספר שפות נוספות) שוטפת. פדרר גם משחק בספורט שנמשך פחות או יותר כל השנה, כך שהשם והדימוי שלו נשארים רעננים בראש", נכתב ב"פורבס". נייקי היא השותפה הגדולה ביותר של פדרר, שמשלמת לו למעלה מ-10 מיליון דולר בשנה. "נייקי עשתה עבודה מעולה בשימוש בפדרר בפרסומות שלה", אמר דייב שוואב, ראש חטיבת פירסט קול של אוקטגון, שעוזרת לחברות למצוא את הסלבריטאי שיתאים לקמפיין השיווק שלהן.

 

חסות נוספות של פדרר כוללות את וילסון, קרדיט סוויס, רולקס, מרצדס בנץ ועוד. ההסכם האחרון שלו הוא חוזה לחמש שנים עם Moet & Chandon, המוערך ביותר מ-30 מיליון דולר. חשבון הבנק של פדרר התרחב בצורה משמעותית בדצמבר, לאחר שיצא לסיבוב משחקי ראווה בדרום אמריקה. זו הייתה הנסיעה המקצועית הראשונה שלו ליבשת, והוא הרוויח 14 מיליון דולר עבור 6 משחקים שקיים בשלוש ערים.

 

מריה שראפובה, מדורגת שנייה עם הכנסות של 29 מיליון דולר, שהפכו אותה גם לספורטאית המרוויחה ביותר בעולם, במשך תשע שנים רצופות. שראפובה החלה להרוויח מחוזי ספונסרשיפ לאחר זכייתה בוימבלדון ב-2004, כשהייתה בת 17. באפריל היא הוסיפה את פורשה לרשימה, שכבר כוללת את נייקי, Head, סמסונג אלקטרוניקס, Tag Heuer ואוויאן. כמו כן, בשנה שעברה היא השיקה מותג ממתקים בשם שוגרפובה, ובהמשך השנה מתכוונת למכור גם אקססוריז. שראפובה, המדורגת שלישית בעולם, נאלצה לפרוש מהיו.אס.אופן בשל פציעה בכתף, אבל מותג הממתקים שלה זכה לכותרות לאחר שדווח שהיא שקלה לשנות באופן חוקי את שמה לשוגרפובה – מהלך שבסופה של דבר פסלה.

 

המדורג מספר 1 נובאק ג'וקוביץ', דורג שלישי בקרב המרוויחים הגדולים עם 26.9 מיליון דולר. ג'וקוביץ' שולט בטניס הגברים מאז 2011. הוא העפיל לגמר של תשעה מתוך 12 טורנירי הגרנד סלאם האחרונים, וזכה בחמישה מתוכם. ב-2011 הרוויח סכום שיא של 12.6 מיליון דולר בכספי זכייה, וב-2012 שבר את השיא שוב והרוויח 12.8 מיליון דולר.

 

ג'וקוביץ' יכול לגבות עד מיליון דולר עבור משחק ראווה, אך מבחינת חסויות הוא עדיין משתרך מאחורי יריביו פדרר ורפאל נדאל (רביעי ברשימת המרוויחים עם 26.4 מיליון דולר). ג'וקוביץ' (26) וספונסר הבגדים שלו סרג'יו טאצ'יני נפרדו בשנה שעברה, והסרבי חתם על חוזה ביגוד חדש עם יוניקלו היפנית. הוא הוסיף השנה גם חוזה נעליים עם אדידס. ספונסרים נוספים שלו כוללים את Head ו- Audemars Piguet.

 

חברות אוהבות להעניק חסות לשחקני טניס פופולאריים בשל האופי העולמי של המשחק. השחקנים מטיילים בכל רחבי העולם במהלך העונה, ובכך מעניקים לספונסרים חשיפה בעשרות מדינות. זאת לעומת שחקני הבייסבול או הפוטבול המובילים, מכיוון שמדובר במשחק שזוכה להצלחה בעיקר בתוך תחומי ארה"ב. "באזורים אחרים בעולם הטניס הוא אחד משלושת או ארבעת ענפי הספורט המובילים", מציין שוואב. "אך בארצות הברית הוא נדחק לפינה על ידי ארבע הליגות הבכירות".

 

מבט על רשימת המרוויחים הגדולים מדגיש את האופי הבינלאומי של הטניס. עשרת הגדולים מגיעים מעשר מדינות שונות. סרינה ויליאמס (20.5 מיליון דולר), המדורגת חמישית, היא האמריקאית היחידה.

 

לי נה הסינית מקום 6 עם הכנסות של 18.2 מיליון דולר (15 מיליון מחסויות). במקום השביעי נמצאת ויקטוריה אזרנקה (15.7 מיליון דולר) ובשמיני אנדי מארי הבריטי עם הכנסות של 14.9 מיליון דולר.  קרולינה ווז'ניאקי תשיעית (13.6 מיליון דולר).

 

השחקן המוביל ביפן קיי נישיקורי העפיל אמנם רק פעם אחת בקריירה שלו לחצי גמר של גרנד סלאם (אליפות אוסטרליה הפתוחה ב-2012), אך בכל זאת הצליח להרוויח 1.5 מיליון דולר בכספי זכייה ועוד 9 מיליון דולר מחוץ למגרש, בעיקר מ-10 הספונסרים שלו, ביניהם יוניקלו, אדידס, וילסון ו- Tag Heuer. נישיקורי (23) מדורג עשירי ברשימה.

 

עם זאת, לא כל שחקני הטניס המקצועיים חיים בעושר. הכספים מחוזי ספונסרשיפ יורדים פלאים בקרב השחקנים הלא בכירים. שחקנים שמדורגים מחוץ ל-100 הגדולים מתקשים לגמור את החודש עם כספי ספונסרשיפ בלבד, בנוסף לכך הוצאות על נסיעות ואימונים נוגסות בכספי הזכייה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x