$
אירועי ספורט

גול קונטרול הגרמנית תספק טכנולוגיית קו שער למונדיאל בברזיל

פיפ"א בחרה במערכת של החברה לגביע הקונפדרציות ולמונדאל. היא כוללת 14 מצלמות הממוקמות מסביב למגרש ומכוונות לעבר השערים

סוכנויות הידיעות 17:1903.04.13

החברה הגרמנית גול קונטרול (GoalControl) נבחרה על יד פיפ"א לספק טכנולוגיית קו שער לגביע הקונפדרציות שייערך הקיץ בברזיל ואף למונדיאל שיתקיים בשנה הבאה במדינה.

 

  

טכנולוגיית GoalControl. זכתה במכרז של פיפ"א טכנולוגיית GoalControl. זכתה במכרז של פיפ"א צילום: אי פי איי

 

המערכת שמציעה החברה, GoalControl-4D, משתמשת ב-14 מצלמות במהירות גבוהה הממוקמות מסביב למגרש ומכוונות לעבר שני השערים. היא גברה על שלוש ספקיות טכנולוגיה אחרות, בעלות רישיון מטעם פיפ"א, בהן Hawk-Eye הבריטית. אף שההפסד במכרז פוגע בחברה הבריטית, היא עדיין מקווה שתוכל לספק את טכנולוגיית קו השער שלה במשחקי הליגה המקומיים, והיא אחת מארבע חברות שעדיין מנהלת מגעים עם הפרמיירליג והתאחדות הכדורגל בנוגע להכנסה אפשרית של מערכת המבוססת על מצלמות למגרשים כבר בעונה הבאה. גם במקרה הזה היא תתחרה מול גול קונטרול, GoalRef ו- CAIROS עבור הזכות להתקין את המערכת ב-20 מגרשים של קבוצות הפרמיירליג וכן בוומבלי.

 

הנושא של טכנולוגיית קו שער עלה לכותרת בשל שורה של החלטות שנויות במחלוקת שהתקבלו לאחרונה, ביניהן ה"שער" שהבקיע פרנק למפארד נגד גרמניה בסיבוב השני של מונדיאל 2010, ו"ההרחקה" של ג'ון טרי מהקו במשחק נגד אוקראינה ביורו 2012. לשתי התקריות היתה השפעה משמעותית על האופן שבו הטורנירים התפתחו, אולם נשיא אופ"א מישל פלאטיני נותר מתנגד קולני של השקת המערכת, ומצדד במערכת שתכלול הצבתם של שופטים נוספים מאחורי השער.

 

נשיא פיפ"א ספ בלאטר אינו שותף לסקפטיות של פלטיני הצרפתי, וקידם עריכת בדיקות למערכות השונות – GoalRef ו- CAIROS משתמשות בשדות מגנטים הפרושים מסביב לשער ושבב המותקן על הכדור עצמו, בעוד שהמערכות של Hawk-Eye וגול קונטרול מבוססות על מצלמות.

 

גול קונטרול, שקיבלה את הרישיון מפיפ"א רק לפני חודש, נבחרה בין השאר בשל היכולת שלה להתאים את המערכת לתנאים השוררים בברזיל, כשעלויות "וגורמים הקשורים לניהול הפרויקט" נלקחו אף הם בחשבון.

 

"החדשנות שלנו, מה שמייחד אותנו מהמתחרים, היא שאנחנו יכולים להשתמש בשערים, כדורים ורשתות תקניים", הסביר הבעלים של החברה דירק ברוישהאוזן, שעקב אחר הבדיקות שערכו למערכת בפברואר באצטדיונים בדיסלדורף ובגלזנקירכן. "אין צורך לבצע התאמות. אנחנו רוצים להציע למארגני התחרויות, לליגות ולקבוצות אפשרות לא לשנות דבר על המגרש. ההשקעה בטכנולוגיה מספיקה". להערכתו, ההתקנה של המערכת של גול קונטרול תעלה 200 אלף יורו בכל אצטדיון, והפעלתה בכל משחק תעלה 3,000 יורו נוספים.

 

החוזה עדיין תלוי בבדיקות עצמאיות של התקנת המערכת בכל אחד מששת האצטדיונים שיארחו משחקים בגביע הקונפדרציה, זאת אף שהבנייה של שלושה מתוכם עוד לא הושלמה. כמו כן, מנהלי המשחקים, שהמערכת תסייע להם, יצטרכו עוד לבחון את התהליך לפני השימוש. אם הבדיקות יסתיימו בהצלחה, המערכת תאומץ כבר בטורניר.

 

"בעוד שכל ארבע החברות עמדו כבר בדרישות הטכניות המחמירות של תוכנית האיכות של פיפ"א, ההחלטה הסופית התבססה על קריטריון הקשור בצורה מדויקת יותר לטורנירים שיתקיימו בברזיל, שכולל את היכולת של החברה להתאים עצמה לתנאים המקומיים וההתאמה של כל מערכת טכנולוגיית קו שער ביחס לפעילות המשחק של פיפ"א", נכתב בהצהרה שפרסמה פיפ"א. "ההצעות המדוברות נבחנו גם על פי קריטריונים של עלות וניהול פרויקטים, כמו צוות העבודה ולוחות הזמנים להתקנה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x