$
ספורט עולמי

איך יודעים שזה הזמן הנכון לפטר מאמן?

על פי מחקר של ICMA ניתן להוכיח כי לאחר 10 משחקים שבהם הביצועים של המאמנים נמוכים מהציפיות, כנראה שהם לא ישתפרו

סוכנויות הידיעות 18:2613.03.13

חוקרים ממרכז ICMA בפקולטה למנהל עסקים הנלי פיתחו מודל שלהערכתם יוכל להעניק למנהלי קבוצות כדורגל מידע חיוני בקביעת העתיד של המאמן.

 

 

 

 

 

המודל מבצע הערכה של הביצועים של המאמנים בהתאם ליכולת שלהם להוציא את המיטב מהקבוצה. הוא מציג את הנקודות שצוברים המאמנים לפי הביצועים בכל משחק, כאשר גורמים שמחוץ לשליטתם כמו הוצאות על רכישות שחקנים, שכר והיעדרויות של שחקנים אינם נכללים בשקלול.

 

דיוויד מויס. צוות החוקרים כלל את פרופסור כריס ברוקס, פרופסור אדריאן בל ותום מרקהאם ממרכז ICMA. החוקרים השתמש בטכניקה סטטיסטית הקרויה bootstrapping, שמשמשת בתחום הפיננסיים להערכת היכולת של מנהלי קרנות להשיג ביצועים טובים יותר משל השוק דיוויד מויס. צוות החוקרים כלל את פרופסור כריס ברוקס, פרופסור אדריאן בל ותום מרקהאם ממרכז ICMA. החוקרים השתמש בטכניקה סטטיסטית הקרויה bootstrapping, שמשמשת בתחום הפיננסיים להערכת היכולת של מנהלי קרנות להשיג ביצועים טובים יותר משל השוק צילום: איי פי

 

צוות החוקרים כלל את פרופסור כריס ברוקס, פרופסור אדריאן בל ותום מרקהאם ממרכז ICMA. החוקרים השתמש בטכניקה סטטיסטית הקרויה bootstrapping, שמשמשת בתחום הפיננסיים להערכת היכולת של מנהלי קרנות להשיג ביצועים טובים יותר משל השוק, אך במקרה הזה היא מאפשרת לחוקרים להעריך את הביצועים של מאמני כדורגל על בסיס היכולת שלהם לבדה. הטכניקה משווה את הביצועים הממשיים של המאמנים לאורך זמן בהשוואה למודל שמנבא טווח של תוצאות הנוגעות לביצועים שהיו אמורים להיות לקבוצה. ניתן להשוות את הביצועים הממשיים של המנג'ר כדי לבדוק האם הביצועים של הקבוצה שלו בפועל היו טובים או גרועים במידה ניכרת כתוצאה מההתערבות שלו.

 

החוקרים השתמשו בתוצאות מתמטיות ונתונים שנלקחו החל מעונת 2004-5 ועד לעונת 2008-9 והתוצאות חיזקו את הדעות של מומחי הכדורגל.

 

דיוויד מויס נחשב כמשיג ביצועים גבוהים מהציפיות במסגרת תפקידו כמאמן אברטון, בהתחשב במשאבים שעמדו לרשותו. המחקר עצמו הדגים כי לאורך תקופת הדגימה, מויס השיג בממוצע 0.54 נקודות יותר מ-1.02 הנקודות שציפו שישיג במשחק, יש בכך כדי להצביע על כך שלאורך תקופת זמן של עונה בפרמיירליג, ההשפעה של מויס באברטון עשתה את ההבדל בין קבוצה שנלחמת על העפלה לפרמיירליג וקבוצה הנאבקת נגד ירידה.

 

המודל גם מצביע על כך שבהתבסס על ביצועים במשחקים, באותה התקופה מספר מאמנים פוטרו שלא בצדק. סוון-גוראן אריקסון פוטר ממנצ'סטר סיטי בסוף עונת 2007-8, אף שהראיות מראות כי ב-95% מהתוצאות שנחזו על פי המודל שהתעלם מהשפעות אימוניות, הביצועים שלו היו גבוהים יותר, כלומר הביצועים שלו היו גבוהים במידה ניכרת מהציפיות.

 

החוקרים הסיקו כי בעזרת המודל שלהם, ניתן להוכיח כי לאחר עשרה משחקים שבהם הביצועים של המאמנים נמוכים מהציפיות, קרוב לוודאי שהם לא ישתפרו, ועדיף לקבוצה לפטר אותם בהקדם. מצד שני, יש לספק למאמנים שמאכזבים רק במידה קלה, ולא מציגים ביצועים הנמוכים במידה ניכרת מהציפיות, יותר זמן כדי לפתח את הקבוצה שלהם.

 

"ב-2009, שש קבוצות בלבד בפרמיירליג הצליחו לרשום רווח לפני מס, על אף שההכנסות המשולבות של קבוצות הפרמיירליג עמדו על 2 מיליארד ליש"ט. התוצאות הללו נבעו בעיקר בשל הכישלון של הקבוצות להשתלט על ההוצאות", אומר תום מרקהאם, ממחברי המחקר. "המינויים והפיטורים של המאמנים הלא נכונים יכולים לעלות לקבוצות ביוקר, שכן המאמנים זכאים לפיצויים אם החוזה שלהם מסתיים לפני הזמן.

 

"ההערכה הרווחת היא שהקבוצות העשירות יכולות לקנות את ההצלחה שלהן. אולם, השיטה שפיתחנו מהווה צעד גדול קדימה, שכן לראשונה ניתן לזהות האם מספר הנקודות שמשיג המאמן במשחק נובע ממאפייני הקבוצה או מכישורי האימון שלו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x