$
ספורט עולמי

הכדורגל האירופאי הפסיד 1.68 מיליארד יורו ב-2011

46 מועדונים לא עומדים בתנאי הפייר פליי הפיננסי כיום. מנצ'סטר סיטי, פריז סן ז'רמן ואינטר מילאן בסכנת הדחה מליגת האלופות אם לא ישפרו את האיזון הפיננסי שלהן

בלומברג 17:4204.02.13

46 קבוצות כדורגל אירופיות יזדקקו להזרמות הון על מנת שיוכלו לעמוד ברגולציות הפיקוח הפיננסי, כך עולה מדו"ח שפרסמה אופ"א, שלפיו ב-2011 הפסדי הקבוצות התרחבו ב-2% ל-1.68 מיליארד יורו (2.28 מיליארד דולר).  

 

מישל פלאטיני, נשיא אופ"א. הניתוח שפרסמה אופ"א מצביע על כך שהכנסות של 13.2 מיליארד יורו ב-2011 נשחקו על ידי הוצאות בגובה 9.4 מיליארד יורו על שחקנים ומשכורות מישל פלאטיני, נשיא אופ"א. הניתוח שפרסמה אופ"א מצביע על כך שהכנסות של 13.2 מיליארד יורו ב-2011 נשחקו על ידי הוצאות בגובה 9.4 מיליארד יורו על שחקנים ומשכורות צילום: איי אף פי

 

ניתוח של מצבם הפיננסי של 700 מועדונים שפרסמה אופ"א מצביע על כך שהכנסות של 13.2 מיליארד יורו ב-2011 נשחקו על ידי הוצאות בגובה 9.4 מיליארד יורו על שחקנים ומשכורות, מדובר בעלייה של 43% לאורך חמש השנים האחרונות.

 

בדיקת המועדונים נערכה על ידי קבוצה בהובלת ראש ממשלת בלגיה לשעבר, ז'אן לוק דהנה, והיא חלק מרגולציית הפייר פליי הפיננסי של אופ"א, שמטרתה להפחית חובות ולמנוע מקבוצות להוציא מעבר לאמצעים שלהן. אותן קבוצות שלא יעמדו ביעדים, יאלצו להתמודד עם שורה של סנקציות, ביניהן השעיה מהשתתפות בצ'מפיונס ליג והליגה האירופית.

 

"לא מעט קבוצות כדורגל, כולל כמה מהיוקרתיות ביותר, חוו קשיים פיננסיים, שהובילו לכך שההפסד המצטבר של הקבוצות בליגות הבכירות ממשיך להתרחב", כתב נשיא אופ"א מישל פלאטיני בהקדמה לדו"ח 2011 Club Licensing Benchmarking Report. "שמירת העלויות תחת שליטה ובמסגרת מגבלות הגיוניות היתה ועודנה האתגר הגדול ביותר שעומד בפני הקבוצות".

 

על פי הטענות בדו"ח, המגמה של התרחבות ההפסדים השפיעה על קבוצות בגדלים שונים ברחבי אירופה.

 

הגירעון המצטבר של 10 הקבוצות בעלות ההפסדים הגדולים ביותר התרחב ל-856 מיליון יורו מ-596 מיליון יורו ב-2007. כמו כן, המאזנים של 20 הקבוצות המפסידות הבאות ברשימה הידרדרו ב-310 מיליון יורו לאורך אותה תקופת זמן.

 

חוקי אופ"א מאפשרים לקבוצות לצבור הפסד של עד 5 מיליון יורו או עד 45 מיליון יורו בתנאי שהגירעון מכוסה על ידי הזרמות הון במשך שנתיים שמסתיימות ב-2013, אם כי תקופת ההיערכות ככל הנראה תוארך בעונות הבאות לשלוש שנים.

 

באמצעות שימוש בסימולציה המבוססת על התוצאות הפיסקאליות מ-2009 ,2010 ו-2011 עולה כי 14 קבוצות המשחקות השנה בתחרויות האירופיות צברו הפסדים העוקפים את מגבלת ה-45 מיליון יורו, בעוד ש-32 קבוצות נוספות דיווחו על הפסדים מצטברים של בין 45-5 מיליון יורו.

 

בין הקבוצות שעשויות שלא לעמוד בדרישות אופ"א נמנות האלופה האנגלית מנצ'סטר סיטי, אינטר מילאן שזכתה שלוש פעמים בעבר בגביע האירופי ופריז סן ז'רמן, שמאז רכישתה ב-2011 על ידי זרוע ההשקעות של קטאר, הוציאה יותר כסף על שחקנים מאשר כל קבוצה אחרת.

 

פריז סן ז'רמן, שהכריזה בשבוע שעבר כי החתימה את קפטן נבחרת אנגליה לשעבר דיוויד בקהאם, הוציאה בשנתיים האחרונות בשוק ההעברות למעלה מ-350 מיליון דולר, ובכוונתה להמשיך ולהוציא עוד.

 

"ההוצאות הכרחיות כדי שנוכל להפוך לאחת מהקבוצות הגדולות של אירופה", הסביר נשיא הקבוצה נאסר על חליפי בראיון שהעניק בחודש שעבר לעיתון הצרפתי ל'אקיפ. "קבוצות אחרות משקיעות כבר 20 שנה. אנחנו פה שנה וחצי ועכשיו מצפים שנפסיק לשפוך כסף? זה לא יהיה הוגן".

 

מנצ'סטר סיטי, פריז וקבוצות אחרות ניסו לצמצם את ההפסדים על ידי העלאת ההכנסה באמצעות חוזי ספונסרשייפ, אולם מאופ"א נמסר כי בכוונתם לבחון את ההסכמים האלה כדי להבטיח שהם מייצגים שווי הוגן.

 

לסיטי, שהבעלים שלה שייך למשפחת השלטת באבו-דאבי, יש ארבעה ספונסרים מהאמירויות, כולל חברת התעופה אתיחאד איירווייז, שבשנה שעברה הודיעה כי תשלם 350 מיליון ליש"ט (551 מיליון דולר) עבור זכויות השם של אצטדיון הקבוצה וכן כדי להופיע על חולצות ומדי האימון של השחקנים. לפריז סן ז'רמן יש חוזה עד 2016 עם רשות התיירות של קטאר, שבמסגרתו תרוויח 200 מיליון יורו בשנה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x