$
אירועי ספורט

סקר: הברזילאים אופטימיים לקראת ריו 2016

בעלי העסקים בברזיל שתארח את האולימפיאדה הבאה צופים עלייה בהשקעות במדינה שיגרמו לצמיחת הכלכלה המקומית

סוכנויות הידיעות 15:0407.08.12

בעלי עסקים בכלכלות הצומחות מעריכים מאוד את התרומה של אירוח אירועי ספורט גדולים למשיכת משקיעים למדינתם. מקביליהם במדינות המפותחות תופסים את אירועי הספורט כפחות משמעותיים בנושא הזה. כך עולה מסקר של Grant Thornton, אותו מפרסמת בישראל פירמת רואי החשבון פאהן קנה ושות' Grant Thornton ישראל.

 

מהסקר המקיף, שבו השתתפו 12 אלף בעלי עסקים מרחבי העולם, עולה המסקנה כי על המדינות המפותחות להשקיע הרבה על מנת להביא למקסימום את ההזדמנות הכלכלית הטמונה באירועים אלה וכן לזכות בתמיכת בעלי העסקים.

 

מנהלי חברות במדינות שקיימו בשנים האחרונות אירועי ספורט גדולים, או עתידות לקיים אירועי ספורט גדולים בקרוב, אופטימיים יותר ביחס למשיכת המשקיעים (יוצאת דופן בעניין זה היא סין, בה נראה שהתרומה מאירוח המשחקים האולימפיים בשנת 2008 איננה ברורה לבעלי העסקים). 83% מבעלי העסקים בברזיל, מי שצפויה לארח שני אירועי ספורט עולמיים - את גביע העולם בכדורגל ב-2014 והן את המשחקים האולימפיים ב-2016, מביעים אופטימיות וסבורים שההשקעות בכלכלת ברזיל יעלו בעקבות אירוח אירועי הספורט העולמיים בארבע השנים הבאות לעומת זאת רק 61% מבעלי העסקים באנגליה, שבימים אלה מארחת את האולימפיאדה, מעריכים כי תרשם עליה בהשקעות חדשות באנגליה בעקבות אירוח המשחקים האולימפים בלונדון (מקום 8).

 

לוגו ריו דה ז'נרו. בעלי עסקים בכלכלות הצומחות מעריכים מאוד את התרומה של אירוח אירועי ספורט גדולים למשיכת משקיעים למדינתם. מקביליהם במדינות המפותחות תופסים את אירועי הספורט כפחות משמעותיים בנושא הזה לוגו ריו דה ז'נרו. בעלי עסקים בכלכלות הצומחות מעריכים מאוד את התרומה של אירוח אירועי ספורט גדולים למשיכת משקיעים למדינתם. מקביליהם במדינות המפותחות תופסים את אירועי הספורט כפחות משמעותיים בנושא הזה צילום: אי פי

 

מנהלי חברות בפולין (82%) שאירחה לאחרונה את יורו 2012 ודרום אפריקה (78%) שאירחה את גביע העולם בכדורגל ב-2010, גם כן רואים בחיוב את הקשר בין אירועי הספורט ומשיכת משקיעים.

 

כמעט שלושה רבעים (74%) מבעלי העסקים באמריקה הלטינית מאמינים שעריכת אירועי ספורט גדולים מושכת משקיעים למדינתם ומעל למחצית (54%) מבעלי העסקים במדינות ה-BRIC (ברזיל, רוסיה, הודו וסין) מחזיקים בדעה זו. בניגוד לכך, שיעור נמוך בהרבה מבעלי העסקים באירופה (42%) וצפון אמריקה (44%) מאמינים ביכולתם של אירועי ספורט גדולים למשוך משקיעים, כאשר במדינות ה-G7 רק כאחד מכל שלושה בעלי עסקים (36%) מחזיק בדעה זו.

 

רו"ח מיקי בלומנטל שותף מנהל פאהן קנה ושות' רו"ח מיקי בלומנטל שותף מנהל פאהן קנה ושות'

 

רו"ח מיקי בלומנטל, שותף מנהל בפאהן קנה ושות' Grant Thornton Israel שחושף את תוצאות הסקר מציין כי: "ממשלת בריטניה מצפה שאירוח המשחקים האולימפיים ייצר פעילות של 13 מיליארד ליש"ט לכלכלה בארבע השנים הבאות – מתוכם השקעות זרות ישירות של 6 מיליארד ליש"ט".

 

רו"ח בלומנטל הוסיף: "ידוע לכל כי ליתרון הביתיות בתחרויות ספורט יש תרומה עצומה, אולם סקר ה-IBR חושף שלביתיות יש גם תרומה כלכלית בכל הקשור ליכולת להביא השקעות למדינה המארחת. אירוח אירועי ספורט גדולים מספק לכלכלות מתפתחות חלון ראווה גלובלי, שמאפשר להן להציג ולשווק את מה שיש בידן להציע למגוון קהלים מרחבי העולם. לכלכלות היותר מבוססות, תחרויות ספורט בינלאומיות הן עדיין הזדמנות מצוינת, אך נראה שזהו רק אלמנט אחד מני רבים למשיכת משקיעים".

 

"לרוב, הכלכלות המפותחות יהיו ערוכות מבעוד מועד לקיום אירוע בסדר גודל כזה מבחינת התשתיות המתאימות. כגון, מקום האירוע, תחבורה מתאימה וטכנולוגיה רלוונטית. לכן, ההשקעה הכספית הנדרשת לבנייה חדשה של התשתיות מוגבלת הרבה יותר במדינות המפותחות, וזאת בניגוד למידת ההשקעה הכספית הנדרשת לצורך שדרוג התשתיות במדינות מתפתחות כגון סין וברזיל".

 

רו"ח בלומנטל הוסיף, כי "חלק נכבד מהניצחון במרוץ על אירוח אירועי ספורט גדולים הינו לשכנע את הציבור ואת המגזר העסקי שהיתרונות של קיום האירוע יעלו על המחיר הברור מאליו. מהמחקר עולה שכלכלות מפותחות נדרשות להשקיע מאמצים רבים יותר מכלכלות מתפתחות כדי להציג טיעונים משכנעים כדי להעביר את המסר".

 

"ההשקעה העצומה שמארגני האולימפיאדה בלונדון 2012 השקיעו על מנת להעביר את הרעיון של ההתחדשות תוך הצגת המסורת הינו ראיה לקושי שכלכלות מפותחות ניצבות בפניו. יחד עם זאת, כאשר משווים את בריטניה לשווים לה, רואים בבירור שהמסר לבעלי העסקים עבר בהצלחה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x