$
ספורט ישראלי

מי דואג לעתיד הכדורגלן הישראלי הצעיר?

ביום שני הקרוב יתקיים כנס ראשון מסוגו בישראל על פיתוח ילדים כשחקני כדורגל. עד כמה הוא יהיה משמעותי? זה כבר תלוי ברשויות שיחליטו האם לאמץ מודלים אירופים

אוריאל דסקל 17:4718.10.11

ביום שני הקרוב, אחרי החגים, יתקיים כנס ראשון מסוגו בישראל על פיתוח ילדים כשחקני כדורגל. 

 

הכנס, לפי המארגנת שלומית גיא, "הוא קהילתי-חברתי. אנו רוצים לדבר בפעם הראשונה ובאופן מקיף על הבריאות הגופנית, הנפשית והחברתית של ילדים ולהציע נקודות מבט מדעיות להכשרה של ילדים ובני נוער כדי למקסם את הפוטנציאל שלהם. הכנס יעסוק בשני היבטים של שלום הילד בספורט הקבוצתי".

 

  • לצפייה בלוחות הזמנים של הכנס ולהרשמה לחצו כאן

 

הכנס "הכדור במגרש שלנו: שלום הילד בספורט" נערך בשיתוף ההתאחדות לכדורגל ומרכז פרס לשלום. הוא יתקיים בבית פרס לשלום ביפו.

 

בכנס ירצו, בין היתר, הדיאטן ד"ר ליאור מני, הרופא ד"ר יוני ירום, הפסיכולוג שחף ביתן ואחרים. הם ידברו על החשיבות של תזונה נכונה, אורח חיים בריא ומקום הילד בתוך המשפחה. בהיבט הקהילתי ירצו, בין היתר ד"ר שייקה הולצר, על ספורט ככלי להעצמה של ילדים עם מומים פיזיים ותמי חי, ממרכז פרס לשלום, אשר תדבר על ספורט ככלי להידברות בין יהודים לערבים. האורח המרכזי של הכנס הוא דני ריבק, מהפרויקטים הקהילתיים של ארסנל, שידבר על העבודה שארסנל עושה בקהילה, ובעיקר בישראל.

 

הכנס, אולי בפעם הראשונה בישראל, ינסה לבחון ולבדוק את כל האלמנטים רבים המעורבים בפיתוח שחקנים. היבט מקצועני יוקדש להעמקת המידע וההבנה בתהליך ההכשרה הארוך של הילד, עד להפיכתו לספורטאי מקצוען.

 

"חלקים יהיו מיועדים למאמנים ולמנהלים של מחלקות נוער בישראל ולהורים לילדים המתאמנים באופן מקצועני בענפי ספורט קבוצתיים", מסבירה גיא. "היבט קהילתי-חברתי יוקדש למודלים להעצמת ילדים אשר נמצאים בשוליים של החברה בישראל, וטיפוח קשרים בין קהילות שונות באמצעות הספורט. חלק זה מיועד למורים, מחנכים, עובדים סוציאליים ופעילים בעמותות".

 

 

ילדים ממפעלות החינוך של הפועל תל אביב ילדים ממפעלות החינוך של הפועל תל אביב צילום: טל שחר

 

הכדורגל הישראלי מפגר בהרבה מאחוריי אירופה בכל הקשור לטיפוח וקידום בני נוער דרך כדורגל. כמקצוענים וכבני אדם.

 

מחלקות נוער בישראל כמעט ואינן עוסקות לעומק בפיתוח השחקנים, וברמה המקצועית אי אפשר להשוות את המוצרים שלהן – השחקנים – לשחקנים שנוצרים במדינות אחרות, מסדר גודל דומה לזה של ישראל. הכל קשור לעבודה בגיל הצעיר.

 

שלומית גיא, שמגדירה עצמה כ"חוקרת ספורט" עשתה את עבודת הדוקטורט שלה באנגליה, בעיקר באקדמיות לכדורגל בלונדון (של ארסנל וצ'לסי). שם היא הכירה את שיטות האימון המקובלות באירופה בעשור האחרון, אבל עדיין לא הגיעו לישראל. לדבריה: "באירופה השיטה של טיפוח השחקנים מדגישה את ההנאה ממשחק הכדורגל, ומדגישה ערכים כמו  עבודת צוות, קבלה של סמכות, משחק הוגן ועוד. זו הסיבה שכל המשחקים במחלקות הילדים (עד גיל 16) הם משחקי ידידות, שהתוצאה בהם לא נרשמת". בישראל, בה הילדים והנוער רואים את החוגים כמקפצה לעבודה בקבוצה הבוגרת, זה לא קורה. גיא מספרת על כך ש"השיטה שם היא בעלת יתרונות רבים, כגון שקט תעשייתי ואפשרות לעבודה ארוכת שנים, שלא נמדדת בתוצאות כל שבת".

 

בתחילת השנה פרסמה גיא ספר בשם "אימפריה: איך המציאה אנגליה את הכדורגל מחדש" וכיום היא מלמדת באוניברסיטת בן גוריון ובמכללות וינגייט וספיר. כמו כן, היא מעבירה הרצאות ומייעצת למחלקות נוער. הכנס, שכאמור מתקיים ביוזמתה, עולה לה בבריאות וגם לא במעט כסף, אבל היא מקווה שהוא לא יהיה יחיד ממינו. "אני מקווה שיתקיים כנס גם בשנה הבאה", היא אומרת. "זה נושא חשוב, וצריך להקדיש לו הרבה זמן ומאמץ".  
בטל שלח
    לכל התגובות
    x