$
ספורט עולמי

דו"ח: אירועי ספורט בינ"ל מאיצים התפתחות מדינה

לפי PwC, ברזיל תשקיע 83 מיליארד דולר בתשתיות עד 2016 - לקראת המונדיאל והאולימפיאדה

סוכנויות הידיעות 11:2701.06.11

 

דו"ח חדש שפרסמה הפירמה הבינלאומית PwC מנתח את השפעת אירועי הספורט הבינלאומיים כמו המונדיאל והאולימפיאדה על התפתחותה הכלכלית של המדינה

המארחת. הדו"ח מציג כיצד השקעות בתשתיות לקראת אירועי ספורט בינלאומיים גדולים יכולות להאיץ את התפתחות העיר או המדינה המארחת עד כדי זינוק של שלושה עשורים בטווח של מספר שנים בודדות.

 

לפי PwC, מדינות וערים שזוכות לארח אירועי ספורט כאלו צריכות לתכנן לטווח זמן ארוך, הרבה מעבר לאירוע עצמו, לרוב עשור או יותר קדימה, ולהכיר בכך שהצלחה באירוח אירוע בינלאומי מחייבת תשתית תומכת מתאימה למשתתפים: הן לספורטאים והן לצופים. המחקר של PwC מצא כי עיר או מדינה שרוצה למשוך תשומת לב על הבמה העולמית צריכה להצטיין בארבעה ממדים חיוניים: איכות השירותים לתושבים ולעסקים, פיתוח בר-קיימא, מנהיגות עם חזון ותדמית עקבית.

 

לדברי קרטר פייט, ראש תחום תשתיות ב-PwC ארה"ב, "כאשר עיר או מדינה בונה תשתיות לקראת אירוע כמו האולימפיאדה או הגביע העולמי בכדורגל, יש לכך השפעה מרחיקת לכת על התפתחותה הכלכלית. המחקר שלנו מצא שתכנון מוקדם יכול לשפר את איכות החיים בעיר או במדינה ולספק יתרון תחרותי לעסקים בה, ובכך לקדם אותה כלכלית לטווח הארוך".

 

לפי ממצאי PwC, אירועי ספורט בינלאומיים גדולים מהווים הזדמנות לא רק למארחת, אלא גם למשקיעים פרטיים מרחבי העולם שרוצים להטביע את חותמם או לשפר את מעמדם בזירה העולמית. במהלך כמה עשורים התפתחו סביב המשחקים האולימפיים שיתופי פעולה בין המגזר הציבורי למגזר הפרטי בכמה רמות. בבריטניה או באוסטרליה כבר מנצלים מזה שנים את היתרונות שבשיתופי פעולה ציבורי-פרטי, ועכשיו יש גם לברזיל, לרוסיה ולקטאר הזדמנות לקיים שיתופי פעולה עם המגזר הפרטי לפיתוח תשתיות סביב אירועי הספורט שיתקיימו בהן. שיתופי פעולה בין המגזר הפרטי למגזר הציבורי מתאימים במיוחד להקמת פרויקטים גדולים שדורשים תחזוקה שוטפת לאחר הבנייה. השותפויות הללו מסייעות להשיג מימון נוסף, מומחיות מקצועית וניהול סיכונים משופר.

 

מנתוני הדו"ח עולה כי, לקראת אולימפיאדת החורף בסוצ'י (רוסיה) בשנת 2014, יוקמו 200 מתקנים להפקת חשמל, ובכך תעלה בהדרגה יכולת הפקת החשמל בעיר פי 2.5. ברזיל צפויה להשקיע כ-83 מיליארד דולר בתשתיות בין 2009 ל-2016 כהכנה למונדיאל ב-2014 ולאולימפיאדה ב-2016. קטאר צופה להשקיע 70 מיליארד דולר על תשתיות לקראת הגביע העולמי ב-2022. בנוסף, ספרד השתמשה במשחקים האולימפיים ב-1992 כזרז להאצת התוכניות שלה להתחדשות אורבנית. ברצלונה השקיעה בתשתיות פי 6 יותר מאשר בארגון המשחקים עצמם כשהעיר השתנתה מהקצה לקצה בתוך חמש שנים, התפתחות שאחרת הייתה אורכת כשלושה עשורים.

 

לפי תחזיות ה-OECD, הביקוש העולמי לתשתיות צפוי להמשיך ולגדול משמעותית בעשורים הבאים, לאור הצמיחה הכלכלית הצפויה, ההתקדמות הטכנולוגית, העיור והצפיפות הגוברת.

 

"השקעה בתשתיות מספקת מגוון יתרונות כלכליים וחברתיים לעיר או למדינה. יש בהשקעות כאלו גם הרבה הזדמנויות למשקיעים בינלאומיים המחפשים שווקים חדשים", אמר פייט.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x