$
עסקי ספורט

הכדורגל מהיר מדי בשביל פיפ"א

עתיד הכדורגל יהיה יותר מהיר ויותר חזק. האם פיפ"א המיושנת יכולה לעמוד בקצב שלו? כנראה שלא

אוריאל דסקל 11:0806.03.11

פיפ"א החליטה בסוף השבוע לאסור את השימוש בצעיפים ששחקני כדורגל לובשים במהלך משחקים (Snoods) כיוון שהם מסכנים את בריאות השחקנים. עוד לא היה מקרה של פציעה או מוות מצעיף בהיסטוריה של הכדורגל אבל זה לא הפריע לפיפ"א להחליט על איסור השימוש במוצר האופנה המחמם. בניגוד למוות

מצעיפים, נרשמו עשרות אם לא מאות אירועים שהיו נפתרים עם טכנולוגיית הוק איי (שנמכרה לסוני במהלך הסופ"ש עבור כ-20 מיליון ליש"ט) על קו השער. בנושא זה פיפ"א החליטה לא להחליט בינתיים, ותאפשר עוד עשרות מבחנים שיבדקו את הנושא - שאגב, עובד מצוין בענפי ספורט פופולאריים כגון רוגבי וטניס. 

 

זאת לא הפעם הראשונה שפיפ"א מחליטה לא להחליט בנושא החשוב הזה של שימוש בטכנולוגיית הוק איי. בהרבה מובנים ובהרבה מקרים, אי היכולת להשתמש בטכנולוגייה קיימת ולא כל כך מתוחכמת, פוגע במשחק הכדורגל ובכבוד לשופטים יותר מאשר משמר את "האלמנט האנושי" כפי שפיפ"א מגדירה אותו.

 

בכל מקרה, זה לא מקרי שפיפ"א מתנהלת כפי שהיא מתנהלת. הכדורגל די השאיר אותה מאחור.

 

כדורגלנים רצים המון בימינו. הרבה יותר מאי פעם. והם עושים את זה הכי מהר מאי פעם. לפי סטטיסטיקות של ProZone שיעור מספר ריצות במהירות ספרינט או כמעט מהירות ספירנט עלה ב-50% בין השנים 2002 ל-2006 והשיעור הזה ממשיך לצמוח מדי שנה. שחקנים רצים בין 10 ל-13 קילומטרים למשחק וגם זה נתון שעולה מדי שנה. זה נתון גבוה פי ארבע מלפני עשור.

 

כל מי שאי פעם השתתף במשחק יכול להעיד, הריצה אינה אפילו החלק המעייף. הקרבות והאקלים מסביב למגרש הם אלו שאחראים לעייפות השחקנים יותר מהכל. המספרים של הקרבות באוויר ועל הדשא גם עלו בעשרות מונים בעשור האחרון. "שחקנים ירוצו יותר ומהירות המשחק תגדל ב-15% לפחות", אמר דייויד רדין, יועץ לחברת טכנולוגיית הספורט Catalyst למגזין "פור-פור-טו". "שיפורים ביכולות החיזוי, בתזונה השחקנים ובהבנת כל אינדבדואל, בנוסף ללבוש ננוטכנולוגי, יאפשרו לשחקנים לרוצץ יותר ולהתואשש מהר יותר במהלך המשחקים - כך שהכל יהיה מהיר וחזק יותר לאורך זמן".

 

בעיקרון, כדורגלנים יהפכו לסוג של סופר אתלטים - שילוב של מתאבקים, אצני מרתון ואצני 100 מטר. עם זאת, האבולוציה של המשחק מראה שכישרון וטכניקה ברמה גבוהה הם עדיין הגורמים החשובין ביותר בקבוצות מנצחות. בעוד שחקנים גדלים ומהירים יותר, השחקנים שעושים את ההבדל על המגרש - צ'אבי, ליאונל מסי, ווסלי סניידר, ג'ק ווילשר ועוד, הם עדיין קטנים יחסית אבל סופר מוכשרים.

 

מה זה אומר על "האלמנט האנושי" עליו פיפ"א שומרת בקנאות? האם שופטים יכולים להיות חצי מקצוענים בני 40 ועדיין לעמוד ב המשחק? לא. האם שופטים יכולים לעשות החלטות נכונות במהירות ללא עזרה טכנולוגית? לא. האם "סופר כדורגלנים" יכולים להילחם עם "סופר כדורגלנים" ולרוץ פעמיים בשבוע? גם לא. האם גופים מיושנים יכולים לעמוד בקצב ההתקדמות של המופע הזה שנקרא כדורגל? לא.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x