$
ספורט ישראלי

עניין של תדמית

למה נבחרת ישראל לא מצליחה למשוך קהל? ועוד שני סיפורים שעשו לנו את השבוע בתעשיית הספורט בישראל

אוריאל דסקל 15:5210.02.11
נבחרת ישראל הפסידה במשחק הכנה לסרביה השבוע. המשחק נגמר 0-2 לסרבים אבל יכול היה להסתיים עם סקור יותר גבוה. בהתאחדות דאגו בעיקר מכמות הקהל – 7,783 לפי הספירה הרשמית. כנראה פחות. אם למשחק בבלומפילד מול נבחרת אטרקטיבית יחסית בכרטיסים ב-10 שקלים לא מצליחים להביא קהל, מה כן יצליח להביא קהל תהו בהתאחדות.

 

קודם כל, זה עניין עולמי. קשה למלא אצטדיונים במשחקי ידידות שתקועים באמצע השבוע של אמצע עונה ולא עוזרים לאף אחד מבחינה מקצועית או מסחרית. המצב אבסורדי ורשויות הכדורגל צריכות לשנות את לוח השנה של הכדורגל כדי שהמשחקים הבינלאומיים יהיו מרוכזים במספר חודשים. כלומר, שישחקו את כדורגל הליגות והמועדונים 7 חודשים פלוס מינוס ואז יתפנו למוקדמות, משחקי ידידות וטורנירים במשך שלושה חודשים. כי זה ממש אבסורד ששחקן כמו חאבייר הרננדס ממנצ'סטר יטוס יותר מ-8,000 מיילים באמצע השבוע למשחק חסר חשיבות במקסיקו.

 

נחזור לישראל. אולי, רק אולי, הסכסוך המכוער עם המאמן שבקרוב יהיה לשעבר, לואיס פרננד, לא עוזר למצב. כנראה הבעיה העיקרית של ההתאחדות היא תדמית. של הבוס.

 

בהתאחדות מנסים למחוק את התדמית הלא מחמיאה שלה בציבור הרחב. נבנתה מפקדה מרשימה עם אנשי מקצוע טובים יותר ממוצצי הסיגרים שבילו במשרדי ההתאחדות עד לא מזמן. היחס יותר מקצועי וגם השירות לקהל ולקבוצות הכדורגל. הבעיה? התדמית. תדמית שכמו הכתם של דויד אבידן, פשוט לא יורד מהקיר. מדוע? לפי סקר שערכה ההתאחדות ותוצאותיו לא פורסמו, הבעיה העיקרית היא התדמית של אבי לוזון, היו"ר. אנשים לא אוהבים אותו מסתבר. גם לא סומכים עליו. מבחינתו הוא יכול לעשות הכל כדי להביא טורניר נוער משודרג לישראל ולהיות חבר בכיר באופ"א, אבל הוא סובל מתדמית גרועה יותר מאשר גברי לוי, יריבו הוותיק. הריב המתוקשר והמכוער עם לואיס פרננדז לא עוזר. כמה מפתיע.

 

יש פיצוי, ויש פיצוי

 

אולי אחת מהבעיות של משטר לוזון היא ההתייחסות לאוהדים. עזבו את העובדה שהוא לא תורם בכלום למעמד האוהד בישראל, הוא פשוט מתייחס אליהם כמטרד. ע"ע האוהדים שלא הצליחו להיכנס למשחק הגביע של הפועל תל אביב. ב-NFL, כ-400 אוהדים לא קיבלו את המקום שלהם באצטדיון בגלל בעיות טכניות. ה-NFL לקח אחריות והחליט לפצות אותם בכרטיס כניסה לכל סופרבול שהם רוצים בו, פלוס מימון השהות והנסיעה שלהם. ה-NFL גם הציע אלטרנטיבות בצורת תשלום כפיצוי. "בסופו של דבר אנחנו האחראים על החוויה של האוהדים, ואנחנו רוצים שתהיה הטובה ביותר", אמר הקומישינר של הליגה רוג'ר גודל. בישראל, אגב, הציעו לאוהדי הפועל משחק נגד מאלטה. התביעה הייצוגית תגיע לבית המשפט לדיון ראשון בספטמבר.

 

מי ינצח – אלבניה או ישראל?

 

באלבניה הודיעו השבוע על הקמת אצטדיון בעלות 60 מיליון יורו. האצטדיון אמור להכיל 30 אלף צופים ומרכז מסחרי גדול ולעמוד בסטנדרטים הגבוהים של אופ"א. "המטרה היא לתת לנבחרת שלנו ולאוהדים שלנו אצטדיון מכובד", אמר יו"ר התאחדות הכדורגל האלבנית, ארמנדו דוקה, חברו שלו לוזון בוועד הפועל של אופ"א. מדובר על ההשקעה הספורטיבית הגדולה ביותר במדינה בה האצטדיון הלאומי תוכנן על ידי מומחים איטלקיים ב-1938 ונבנה אחרי מלחמת העולם השנייה. האצטדיון זכה לתלונות רבות מצד קבוצות אירופיות. בכל מקרה, האצטדיון אמור להיבנות על ידי חברה ממשלתית אלבנית שתוקם במיוחד עבור הפרויקט, שימומן על ידי ההתאחדות לכדורגל ועל ידי הממשלה האלבנית. בניגוד לאצטדיון הלאומי שאמור להיבנות בישראל, מקורות המימון כבר סוכמו. עכשיו צריך רק להמתין ולראות לאיזו מדינה יהיה אצטדיון לאומי ראוי קודם – ישראל או אלבניה.

 

אלי טביב אלי טביב צילום: ראובן שוורץ
חלון ההעברות של טביב. לא של הפועל

 

השבוע היה גם תום מועד חלון ההעברות בישראל. חלון, שעל פי הערכות, העסקאות בו הסתכמו ב-16 מיליון שקל. את רוב הכסף הוציאה הפועל תל אביב. למה? הסוכנים והקבוצות יודעים שאלי טביב רוצה להוכיח את עצמו מול האוהדים, שבכל מקרה לא יקבלו אותו. אז הם משחקים על זה וחותכים קופונים יפים.

 

הסיפור של החתמת אלרואי כהן מדגים זאת היטב. הקשר היה מועמד למכבי תל אביב ולמכבי חיפה – מה שהעלה את מחירו עבור הפועל תל אביב. המחיר הגיע למימדים גרוטסקיים בפרופורציות ישראליות בגלל התחרות עם מכבי (חיפה לא היתה משלמת עליו מחיר גבוה מדי בכל מקרה), הלחץ של טביב וקבוצת הראל, וההשתתפות של הפועל בליגת האלופות, שהביאה לה בונוסים כספיים שהפכו אותה למטרה קלה מדי לסחיטות.

 

וכך יצא שהקשר מקריית שמונה, קשר כישרוני אין ספק אבל לא המוצר המוגמר גם בגיל 22, נרכש תמורת 800 אלף יורו, שזה 4 מיליון שקל, שזה כמעט 15% מההכנסות הטבעיות של הפועל ללא ליגת האלופות. וזה לא הכל. הפועל תעניק לקריית שמונה 20% ממכירתו העתידית וממכירת איתי שכטר. כהן ירוויח 170 אלף דולר לעונה (625 אלף שקל). בכל שנה יצמח שכרו ב-15%. שכר זה אינו כולל הוצאות רכב, דירה ודלק שימומנו בנפרד.

 

הפועל תל אביב רכשה מז'ילנה גם את מריו פצאלקה עבור 300 אלף יורו. אתמול הוא כבר הובך במדי נבחרת סלובקיה נגד לוקסמבורג, שניצחה 2-1.

 

אוהדי מכבי חיפה, בפורומים רבים, התלוננו על כך שמכבי חיפה לא הלכה חזק יותר על אלרואי כהן. אבל הם יכולים להתנחם בכך שיעקב שחר בנה מודל בר קיימא, שיחזיק את הקבוצה שלהם גם אם הוא יחליט לעזוב אותה - מה גם שמוכח כי בליגות נורמאליות, קבוצות שמגדלות את השחקנים שלהן ולא רוכשות אותם מצליחות הרבה יותר. האם הפועל תל אביב בנתה מודל שאפשר להגדיר אותו כיציב? ממש לא. ומה יקרה אם אלי טביב יעזוב (זה לא כזה דמיוני, אחרי הכל הוא כבר עשה את זה עם הפועל כפר סבא). תיזהרו ממה שאתם מאחלים לו (זה נשמע יותר טוב באנגלית) בחלון העברות השחקנים. אתם עשויים להיתקע איתו כשיגמר הכסף.

:

בטל שלח
    לכל התגובות
    x