$
עסקי ספורט

שושלת - הגרסה הספורטיבית

פרנק מקורט, הבעלים של לוס אנג'לס דודג'רס, גילה שאשתו ומנכ"לית הקבוצה, ג'יימי מקורט, בוגדת בו עם הנהג שהוא גם שומר הראש. צוותי עורכי דין הוליוודיים ינהלו את הקרב על הקבוצה

אסף רותם 09:2316.11.09

ביום בהיר אחד באוקטובר הוליוודי טיפוסי נלקח ממנכ"לית לוס אנג'לס דודג'רס הסטטוס של האשה המנהלת היחידה בענף הבייסבול. ג'יימי מקורט (55) איבדה את עבודת חלומותיה (עם שכר של כ־2 מיליון דולר בשנה) וגם את התואר "הבעלים של הדודג'רס".

 

מקורט - שביקרה בארץ בימי המכביה המאושרים, ופרנק מקורט, בעלה העשיר, שרכשו יחדיו את הדודג'רס לפני כמה שנים - כבר לא. ובהוליווד, כמו בהוליווד, נהפכו הגירושים הללו לנחלת הכלל, תוך שהם משלבים משפט מתוקשר, האשמות בבגידה וקבוצת בייסבול אחת.

 

ובאל.איי כמו באל.איי, נכנסים בני הזוג בכל הכוח לקרב הזה בבתי המשפט בתקשורת, ומגייסים את מיטב עורכי הדין. לג'יימי מייעץ ברט פילדס, שבעבר ייצג את מייקל ג'קסון והביטלס. בראש התיק יעמוד דניס וואסר, שהגיש מסמכי גירושים בשם ג'ניפר לופז, סטיבן ספילברג, טום קרוז וקלינט איסטווד. סיטריק אנד קומפאני, חברת ניהול המשברים הבולטת של אל.איי, גויסה אף היא לצדה של האשה שהואשמה בניאוף.

 

בצד השני עומדים מרשל גרוסמן, עורך הדין של פרנק מהדודג'רס. גרוסמן מייצג גם את אפל, AIG והסופרת ג'יי.קיי רולינג (מחברת סדרת "הארי פוטר"). בראש הצוות המשפטי יעמוד מאנלי פרייד, שבעבר ייצג את ג'ון ארנולד כאשר נפרד מרוזאן בר. והשופט סקוט גורדון ניהל גם את הגירושים של בריטני ספירס וקווין פדרליין. בקיצור, אול־סטאר.

 

 

ג'יימי מקורט. משכורת של 2 מיליון דולר בשנה ג'יימי מקורט. משכורת של 2 מיליון דולר בשנה צילום: עמית שעל

 

פניה של הקבוצה

 

נחזור לאותו יום בהיר באוקטובר, אז הונחתה פצצה על עיתונאי הספורט. כאמור, באותו יום פיטר הבעלים היחיד של הקבוצה (כפי שכתוב בכתב הבעלות) את מנכ"ל הקבוצה, אשתו. בכל ספורט, וגם בבייסבול, בעלים מפטרים מנכ"לים, אם הם כושלים יותר או פחות, אם יש סיבה או אין. זהו כוחו של הקניין האמריקאי: הבעלים עושה ככל העולה על רוחו. ובפעמים רבות, גם בין הבעלים למנכ"ל נחשפים סדקים שגורמים לקשיים בסיסיים שמובילים לפירוק שותפות עסקית. גם זה אינו נדיר.

 

אלא שכאן הפיטורים התלוו למסמך גירושים, ולהאשמות שג'יימי מקורט ניהלה רומן עם ג'ף פולר, שומר הראש שלה והנהג (הוא איש אשכולות, מתברר), שאף הוא נשא בתפקיד כלשהו מטעם הדודג'רס.

 

ג'יימי - שהרגיזה אוהדים רבים כאשר הצהירה במקרים רבים בעבר שהיא "פניה של הקבוצה" ובעצם התעלמה מהמאמן האגדי ג'ו טורי ומהכוכבים מאט קאמפומאני רמירז - היא עורכת דין במקצועה, ולאחר פרסום הגירושים הודיעה מיד כי תיאבק על מקום העבודה שלה וכי בכוונתה לרכוש את הקבוצה במלואה ובכך לבסס את הבעלות החוקית שלה בקבוצה. במקביל הגישה תביעה למחצית מהקבוצה ומהנכסים של הזוג, השווים כ־1.2 מיליארד דולר.

 

אלא שבהיסטוריה המשפחתית כבר נכתב הפרק הזה קצת אחרת: במסמך נישואים מ־31 במארס 2004, רק חודשיים לאחר שרכשו את הקבוצה, מצוין כי פרנק הוא הבעלים היחיד של המועדון ואילו ג'יימי קיבלה שמונה פרויקטים בנדל"ן.

 

פרנק הגיב על רצונותיה של אשתו לשעבר ועל ההאשמות שפיטר אשת מקצוע רק בגלל הנושאים האישיים, ואמר כי ג'יימי פוטרה משום שעשתה עבודה גרועה. גם כאן תמצאו חוסר התאמה קל עם ההיסטוריה המשפחתית: ג'יימי היתה סגנית נשיאה ויושבת הראש של הדוג'רס לפני שמונתה לנשיאה ב־2005.

 

במארס השנה קידם פרנק את אשתו לתפקיד המנכ"ל תוך שהוא מציין את "העבודה הנפלאה שעשתה בבניית ארגון עסקי מהמדרגה הראשונה".

 

מעלים את המחיר

 

מקורט ובעלה לשעבר פרנק רכשו את הקבוצה במלואה מידי רופרט מרדוק (היא היתה בבעלות פוקס) תמורת כ־430 מיליון דולר במינוף גבוה. בכך אמנם הגשימה מקורט חלום ילדות. ואולם, מכיוון שרוב הרכישה בוצעה בחוב, נודעו המקורטים כמי שמעלים מדי שנה את המחירים בכל דבר: כרטיסים, מרצ'נדייזינג, אפילו חניה באצטדיון התייקרה ב-50%.

 

ואולם, התוצאות הכספיות מדברות בעד עצמן. תחת המקורטים נהנה המועדון משיאים בתפוסה ביציעים, וכאשר מכפילים את אלה במחירים המגוחכים מלכתחילה של כל דבר בלוס אנג'לס, מקבלים את התוצאות הכספיות של השנה האחרונה: רווח תפעולי של 17 מיליון דולר, המתורגם לשווי קבוצה של 722 מיליון דולר, ולקינוח שווי מותג הנאמד על ידי "פורבס" ב־112 מיליון דולר. ואולם, למקורטים חוב של 400 מיליון דולר, שדרבן אותם גם לפיתוח שטחי המסחר מסביב לאצטדיון.

 

חצי־חצי באשמה?

 

קשה לומר שלאוהדים אכפת מי יזכה במאבק המשפטי בין בעלי הקבוצות, ובלבד שישמור את הסגל המצוין הנוכחי, שהגיע לפלייאוף גם השנה, ויחזק את רוטציית המגישים (פיצ'רים). אלא שהמקורטים, למרות הצלחתם, אינם ששים להגדיל את התקציב, שנותר קבוע על כ־100 מיליון דולר.

 

וכעת, כאשר האוהדים בטוחים שבאמצעות החתמת פיצ'ר אחד איכותי (ג'ון לאקי מהיריבה העירונית לוס אנג'לס איינג'לס) אפשר לקחת את האליפות, פתאום יש להוצאות של הארגון משמעות אחרת - סגנון החיים של חוג הסילון בלוס אנג'לס עולה הרבה כסף. מעבר לשכר של 2 מיליון דולר לג'יימי ו־5 עד 6 מיליון דולר לפרנק, קיבל הזוג מהמועדון ארוחות על בסיס קבוע במחיר של 400 דולר, מלונות של 5,000 דולר ללילה, וסגנון חיים שכלל בין היתר ביגוד בכ־33 אלף דולר לחודש, הוצאות נסיעה בלתי מוגבלות, גישה למטוסים פרטיים וכ־11 אלף דולר לטיפול בשיער ואיפור לאירועים של הקבוצה.

 

ג'יימי מבקשת בבית המשפט 487 אלף דולר לחודש דמי מזונות, או 321 אלף דולר אם תקבל את עבודתה הקודמת. גם הוצאות המשפט של הגברת ג'יימי יעלו כ־2 מיליון דולר.

 

ואם נדלג קדימה לספטמבר הבא - כשהיריבים השנואים מסן פרנסיסקו יעקצו, נניח, ויעקפו את הדוג'רס בדרך לפלייאוף. ואז איך תתחלק האשמה?

 

גירושין מפורסמים בעולם הספורט

 

רומן אברמוביץ'

תחילה דובר ב־2007 על כך שהבעלים של צ'לסי יעביר כ־7 מיליארד דולר לגרושתו ובכך תופסק הזרמת הכספים לצ'לסי. בסופו של דבר, הפרסומים העוקבים הסתפקו ב־300 מיליון דולר שהועברו לאשתו לשעבר אירינה אברמוביץ'.

 

מייקל ג'ורדן

ב־2007, לאחר 17 שנות נישואים, שילם כוכב העבר של שיקגו בולס לאשתו חואניטה לא פחות מ־168 מיליון דולר.

 

מייק טייסון

השחקנית רובין גיבנס אמרה שלא ראתה סנט מ־10 מיליון הדולרים שהעיתונים דיווחו שקיבלה ב־1988 בהסכם הגירושים מהמתאגרף. 10 מיליון היו כחמישית מהסכום שטייסון הרוויח עד אז.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x