$
עסקי ספורט

שמעון מזרחי בעקבות חוק ההסדרים: "אפשר לסגור את הספורט בישראל"

יו"ר מכבי תל אביב יוצא נגד הצעת ביטול הטבת המס על שחקנים זרים. עו"ד רון רוטשילד מנסה להסביר את האימפקט הכספי שלו: "התקציב של מכבי תל אביב בכדורסל יצמח מ-18 ל-25 מיליון דולר"

אוריאל דסקל 08:5827.04.09

ביטול הטבת המס על שחקנים זרים (המס המקסימאלי על אוכלוסיה זו עומד על 25% בלבד, לעומת שיעור של 46% בקרב שאר האוכלוסייה) גורר תגובות חריפות בתעשיית הספורט הישראלית.

 

המגיב החריף מכולם הוא שמעון מזרחי, יו"ר מכבי תל אביב, שאם יעבור חוק ההסדרים החדש, תיפגע בצורה

הקשה ביותר מביטול הטבת המס על זרים. "מי שיזם את הביטול הזה של ההטבה לא עשה את שיעורי הבית", אמר עו"ד מזרחי. "אם זה יעבור אפשר לסגור את הספורט בישראל".

 

מזרחי מסביר: "אומרים שזה יכניס 20 מיליון שקל בשנה אבל זה רחוק מהאמת. ישנם 86 שחקנים זרים בליגת הכדורסל - עוד כ-150 בכדורגל ושאר ענפי הספורט. לפי החישובים שלי, הסכום הזה פחות בהרבה ובתמורה מקבלים את אובדן היכולת של קבוצות הספורט להתחרות באירופה".

 

לטענתו של מזרחי, ביטול ההטבה יקשה על קבוצות ישראליות למשוך שחקנים זרים ברמה גבוהה. "גם ככה אנחנו לא מדינה שקל להביא אליה שחקנים", אמר מזרחי. "במדינות אחרות באירופה תמיד יש הטבות טובות יותר על שחקנים זרים וביטול ההטבה המינמלית בישראל תפגע אנושות בתחרותיות של הקבוצות הישראליות. לא נוכל להתחרות מול קבוצות אירופיות".

 

קפיצה דרמטית עבור הקבוצות הגדולות

 

גורמים בספורט כינו את ביטול הפטור על שחקנים זרים כ"מכה רצינית" וההערכות הן, שקבוצות ישחררו זרים יקרים - מה שיפגע באיכות הליגות.

 

גם עו"ד רון רוטשילד, המתמחה בענייני מסים, מאמין שהקפיצה בתקציבים תהיה דרמטית במיוחד, רק עבור קבוצות גדולות, כגון מכבי תל אביב בכדורסל.

 

ההנחה היא, שתקציב קבוצות בינוניות יקפוץ בכמה מאות אלפי דולרים ותקציב של קבוצות גדולות יקפוץ בכמה מיליונים - כאשר הנפגעות העיקריות יהיו הקבוצות הישראליות שמתמודדות באירופה וצריכות להתחרות על שירותי השחקנים המובילים ביבשת. "אם קבוצות לא יעפילו לטורנרים באירופה, זה יפגע כמובן גם בהכנסותיהן, בעיקר קבוצות הכדורגל, שלעיתים חיות על הכנסות מהשתתפותן בטורנירים בינלאומיים", אומר רוטשילד.

 

לדבריו, "אם התקציב של מכבי תל אביב כיום הוא 18 מיליון דולר, אז בגלל הגזרה החדשה, הוא עולה, בעצם אל מעבר ל-25 מיליון דולר". אם מכבי תל אביב לא הצליחה להעפיל לפיינלפור של היורוליג השנה, עם הקבוצה היקרה בתולדותיה, נראה שהגזרות של האוצר עשויות להקשות עליה את המשימה עוד יותר.

 

עם זאת, רוטשילד וגורמים אחרים בעולם הספורט מאמינים שיינתן לקבוצות זמן הסתגלות. "החוזים שנחתמו לא יוכלו להיות מופרים", אומר רוטשילד, "אז אני מאמין שהפשרה תהיה בכך,שיאפשרו לכוכבים הגדולים לסיים את החוזים עם התנאים הישנים. הגזרה תשפיע יותר על החוזים העתידיים".

 

לפי החישובים, מרוויח קרלוס ארויו כ-3 מיליון דולר במכבי תל אביב, מה שאומר שעלותו למעביד, מכבי, עומדת על כ-4 מיליון דולר. הגזרה החדשה מקפיצה את השכר שלו לכ-5 מיליון דולר. "עיקר ההשפעה תהיה על אלו שמרוויחים מעל 300 אלף שקל בשנה", אומר רוטשילד, "כאשר ההשפעה הגדולה באמת תהיה על השחקנים היקרים ביותר".

 

"תמיד אפשר יהיה לעקוף את הגזרות"

 

לפי מומחים, תמיד אפשר יהיה גם לעקוף את המס החדש עם תשלומים לגורמים אחרים ולא לשחקן עצמו – למשל לעורך הדין שלו שיושב בחו"ל, או לקרוב משפחה שחי שם. "תמיד אפשר יהיה למצוא דרכים לעקוף את הגזרה הזו", אומר רוטשילד, שמאמין כי מועדונים יצטרכו להיות קפדניים יותר בבחירת הזרים שלהם. "אם עד עכשיו הביאו 5 שחקנים זרים בינוניים בעלות לא גבוהה - עכשיו יצטרכו להחליט על הבאת 2-3 זרים טובים, בעלות, שבכל מקרה, תהיה גבוהה. זה דווקא עשוי לשפר את המצב של הכדורגל והכדורסל הישראלי".

 

ואולי כל העניין הזה הוא בעצם ברכה. "אולי שחקנים זרים בינוניים לא יגיעו לכאן יותר", אומר גורם בכדורגל הישראלי, "זה עשוי לאפשר לכישרונות מקומיים לתפוס חלק גדול יותר בקבוצות שלהם. זה לבטח ישפר את מצב הכדורגלן והכדורסלן הישראלי".

 

על כך אומר מזרחי: "לצערי אין מספיק ספורטאים ישראלים למלא את הליגות – מי שחושב שהחוק הזה יעזור להם, לא מבין שום דבר".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x