$
עסקי ספורט

בניו יורק רוצים שאצטדיון סיטי פילד על שם סיטיגרופ יקרא "מגרש משלם המיסים"

סיטיגרופ, שמקבלת סיוע של מיליארדי דולרים מהממשל הפדרלי, תמשיך לשלם 20 מיליון דולר בשנה עבור הזכות השמית לאצטדיון החדש של הניו יורק מטס. את תושבי ניו יורק זה מרתיח

סקוט שושניק, בלומברג 18:0704.12.08

 ויקראם פאנדיט, מנכ"ל סיטיגרופ, ישב בשבוע שעבר עם צ'רלי רוז והסביר למנחה הטוק שואו איך ולמה מחיר מניית החברה שלו ירד אל מתחת ל-5 דולר לראשונה מאז 1994. זה היה מפגש נעים של שאלות ותשובות.

 

ויקראם פנדיט ויקראם פנדיט צילום: איי פי

בכנות, זה היה הרבה יותר מאיר עיניים, שלא לומר מבדר, אם פאנדיט והדוקטורט שלו בכלכלה מאוניברסיטת קולומביה היו מתמודדים עם כמה קשי יום מקווינס, כמו דני ססה מניו יורק, שהיגיון הצווארון הכחול שלו יותר ממפצה על מה שחסר לו בחינוך פורמאלי. "כל העניין הזה אבסורדי בטירוף", אומר ססה בן ה-50, שעזר לבנות את אצטדיון הסיטי. גילוי נאות: אחותו של דני, דניאלה, היא כתבת ספורט בבלומברג.

 

כשרק מזכירים את תוכניתה של סיטיגרופ להוציא 20 מיליון דולר בשנה כדי שאצטדיון הבייסבול יישא את שמה, המבטא הניו יורקי של דני מטפס בכמה דציבלים. הוא פשוט לא מבין איך הבנק השני בגודלו בארה"ב מבחינת נכסים, שמקבל סיוע ממשלתי ומפטר עובדים, יכול להיכנס בדעה צלולה לעסקה בסך 400 מיליון דולר לנתינת חסות לאצטדיון בייסבול חדש שנבנה עבור הניו יורק מטס. ססה הוא לא היחידי שמרגיש מבוכה.

 

דורשים נתח

 

חברי מועצת העיר ניו יורק אומרים שסיטיגרופ, שמקבלת סיוע של מיליארדי דולרים מהממשל הפדרלי, צריכה לחלוק את טובות ההנאה שהיא מקבלת ממשלם המיסים.

 

חברי מועצת העיר הרפובליקנים, וינסנט איגנאסיו וג'יימס אודו, הציעו לקרוא לאצטדיון "מגרש הסיטי/משלם המיסים".

ססה תמיד חשב שיהיה לו חלק באצטדיון בעלות 800 מיליון דולר, שאמור להיפתח בעונה הבאה. הוא פשוט חשב שחלקו יהיה הזיעה שהגיר, ולא משהו ממשי. ססה הוא חבר ב-לוקאל 45, איגוד נגרים שעוזר לבנות את אצטדיון הסיטי (סיטי פילד). הוא הפך לסוג של סלבריטי בעונה שעברה, אחרי שהופיע במקרה ב-SNY , תחנת הטלוויזיה שבבעלות המטס, כדי לתת לאוהדים דו"ח על התקדמות עבודות הבנייה.

 

"מתי זה יסתיים?" שאל דני, שסוד המשיכה שלו הוא "קסם האדם הפשוט". "זה חייב להסתיים". כדי להבין למה זה חייב להסתיים, בואו נחזור להתחלה. סיטיגרופ והמטס הודיעו על הקשר ביניהם ב-13 בנובמבר 2007, בטקס הנחת אבן הפינה לאצטדיון החדש.

 

קדימה דודג'רס!

 

"שותפות אסטרטגית לטווח הארוך", קרא לזה הבעלים של המטס פרד ווילסון. היה שם גם לואיס קאדן, סגן יו"ר סיטיגרופ. קאדן אמר שהוא מצפה שהמנג'ר ווילי ראנדולף יביא זכייה באליפות.

 

מה שהיה שווה ציון מיוחד ביום ההוא זה מה שווילפון אמר כשדיבר על הפילוסופיה של החברות שלו, כולל המטס.

זה הולך בערך כך: "להצליח תוך כדי עשיית טוב לקהילה". "ככל שאנו מצליחים יותר, כך אנו יכולים לתת יותר", אמר ווילפון. "אני גאה להיות שותף של חברה שחולקת את אותם הערכים".

 

סיטיגרופ הייתה חברה מצליחה באותו הזמן. הסכם הענקת החסות נחתם בקלות. עכשיו הבנק מדבר על פיטורי 52,000 עובדים במהלך השנה הבאה, והכסף של משלם המיסים עוזר להחזיק אותו בחיים.

 

הנה שאלה לווילפון: למה שהמטס ירצו להיות קשורים עכשיו למותג כמו הסיטי (מלבד הכסף כמובן)? למה לערבב את האופטימיות שמלווה עונה חדשה ואצטדיון חדש עם חברה כושלת?

 

לכתוב צ'ק

 

שאלתי את סטיב גרינברג, מנהל התפעול באלן ושות', שעזר למטס לנהל משא ומתן על הסכם החסות לאצטדיון, עד כמה המטס יכולים לקבל עבור הזכות על השם של האצטדיון במצב הכלכלי הנוכחי. הוא אמר שאי אפשר לדעת. דון הינצ'יי מבונאן גרופ, שמתמחה בחוזים כאלו, סיכם את הסוגיה, ואמר בפשטות: "פחות משהם קיבלו מסיטיגרופ".

 

קאדן אמר בהנחת אבן הפינה שהשותפות בין סיטיגרופ למטס תספק לחברה הזדמנות להשקיע ולקדם עצמה בתחום הספורט ברחבי העולם, כולל במדינות כמו סין, יפן, קוריאה ואמריקה הלטינית. נחיה ונראה.

 

הנה הצעה שתאפשר לבנק לשפר את מצבו הפיננסי מבלי לנטוש את ההסכם עם המטס. לפי הצהרת נציג סיטיגרופ, לפאנדיט יש חבילת תגמולים בגובה חצי מיליארד דולר, ש-162 מיליון מתוכם כבר נמצאים בארנקו – וחלק גדול מסכום זה הגיע ממכירת קרן הגידור 'אולד ליין פרתנרס' לסיטי.

 

תנו לפאנדיט לכתוב צ'ק אישי, על סך 20 מיליון דולר בשנה, עד שהבנק יחזיר את חובו למשלם המיסים. הוא יכול לשים את זה תחת סעיף הפיטורים. עד שהוא יגמור לשלם, האצטדיון יקרא "פאנדיט פארק". מה הסיכוי שזה יקרה?

בטל שלח
    לכל התגובות
    x