המשביר לצרכן קיבלה זיכיון בלעדי להפצת מוצרי קנת' קול באירופה
ההסכם כולל זכות לייצור והפצה של המותג במדינות האיחוד האירופי, בריטניה, שוויץ ומרוקו. החברה מתכננת לפתוח 30 חנויות באירופה עד 2028 וצופה מכירות של 400 מיליון דולר עד 2030
המשביר לצרכן תפיץ את מוצרי מותג האופנה האמריקאי קנת' קול באירופה. החברה חתמה על הסכם זיכיון בלעדי לייצור והפצה של מוצרים תחת שם המותג קנת' קול במדינות האיחוד האירופי וכן בבריטניה, שוויץ ומרוקו.
הרשיון שניתן למשביר כולל מכירת סחורה לחנויות בסיטונאות, הפעלת חנויות ידי זכיינים, מכירה לזכייני המותג בעולם ומכירה באתרי סחר מקוונים בבעלות המשביר או בבעלות קמעונאים אחרים. המשביר מתכננת לפתוח 30 חנויות של המותג באירופה עד שנת 2028 באמצעות זכיינים, ולהקים אתר סחר קמעונאי ואתר סחר סיטונאי. גודל החנויות יעמוד על 400 מ"ר במיקומים מרכזיים בערים הגדולות באירופה, בקונספט של מיני-כלבו.
אם החברה תעמוד ביעד של הקמת 30 חנויות באירופה, היא צופה כי היקף המכירות בחנויות אלו יגיע ל-400 מיליון דולר במצטבר בין השנים 2026 ל-2030. זאת במונחי נטו ולאחר ניכוי תמלוגים לקנת' קול העולמית ודמי הפעלה למפעילי אתרי הסחר או לזכיינים ומפיצי משנה עימם היא תתקשר לטובת הפצת המותג. בעבר דיווחה המשביר כי היא מציבה יעד מכירות של 200 מיליון שקל ממכירות קנת' קול בישראל ובעולם.
המשביר עתידה להקים מרכז לוגיסטי באמסטרדם ממנו תפיץ את המותג למדינות אירופה. החברה מנהלת מו"מ עם חברות לוגיסטיקה בינלאומיות שיספקו עבורה שירותי תפעול והפצה, כולל שירותי אחסון והפצת ההזמנות ללקוחות סיטונאים ולקוחות שביצעו הזמנות באונליין. כמו כן, על פי החברה היא צפויה להקים אולם תצוגה בדיסלדורף, גרמניה, באזור של אולמות תצוגה של מותגים בינלאומיים כגון לקוסט וטום טיילור.
הרישיון ניתן למשביר לתקופה של חמש שנים, עם אופציה להארכה בעשר שנים נוספות, בהתאם לעמידה ביעדי מכירות. עם זאת, לקנת' קול זכות להפסיק את ההתקשרות מוקדם יותר במקרים מסוימים שנקבעו בהסכם. המשביר התחייבה להשקיע בפרסום המותג, להקים אולם תצוגה ולפעול בהתאם לתוכניות עסקיות שנתיות שיהיו כפופות לאישור החברה העולמית. כמו כן, פיתוח וייצור מוצרי המותג נעשה בשיתוף עם החברה הבינלאומית ובאישורה.
בספטמבר האחרון חתמה המשביר על הסכם עקרונות עם חברת המסחר המקוון הישראלית GLOBAL-E, שתיכנס כשותפה בפעילות של המשביר עם המותג קנת' קול באירופה ותפעיל את אתרי הסחר במדינות האיחוד האירופי ובריטניה. גלובל תשקיע 3 מיליון דולר בחברה בת שתקים המשביר לטובת הפעילות, ובתמורה תקבל 19% ממניות החברה שתוקם. בנוסף להשקעה של גלובל אי במיזם, היא גם תעמיד לחברה העתידית קו אשראי בגובה 2 מיליון דולר בתמורה לעמלה שנתית בגובה 1% מהסכום.
המשביר מפעילה 37 סניפים של בתי הכלבו שלה וכן אתרי סחר למשביר ולקנת' קול. את הזיכיון למותג קנת' קול היא קיבלה לפני ארבע שנים, לאחר שהיה קודם לכן בחברת SBN שהיתה באותה העת בבעלות משותפת של בריל וסקאל. המותג משווק בתוך חנויות המשביר, ובשנה שעברה נפתחו חנויות עצמאיות שלו בקניון איילון ברמת גן ובקניון מלכת שבא באילת.