$
נדל

לא רק בת"א: זינוק במחירי הדיור באזורי הפריפריה הצפונית

בין הסיבות, ירידה בהיצע הדירות בין השאר בשל התרחבות המכללות האזוריות וכן בשל קצב בנייה נמוך של פרויקטים חדשים

מאור שלום סויסה 22:4018.08.11

עליית מחירי הדיור בשנים האחרונות לא פסחה על הפריפריה הצפונית. מנתוני הלמ"ס עולה כי ביישובי צפון הארץ (מצפון לחיפה והקריות) עלו מחירי הדיור בממוצע ב-74% בשנתיים האחרונות. הסיבה: ירידה בהיצע הדירות וקצב בנייה נמוך של פרויקטים חדשים. אלו שבכל זאת יוצאים לפועל הם ברובם פרויקטים של בניית דירות קרקע בהרחבות קהילתיות ולא בנייה רוויה של בניינים רבי קומות.

 

הירידה בהיצע הדירות נובעת גם מהתרחבות המכללות האזוריות ביניהן תל-חי, צפת ואוהלו שהגדילו בשנים האחרונות את מספר חוגי הלימוד והרחיבו את הכיתות דבר שגרר עלייה ניכרת במספר הסטודנטים וכמו כן גם בביקוש לדיור מוזל. בעקבות נהירת הסטודנטים לצפון חלה העלייה הגבוהה ביותר במחירי הדירות בנות 2-1.5 חדרים בשיעור של 86% בין השנים 2011-2009.

 


 

מכללת תל-חי מקצה רק 160 יחידות דיור במעונותיה בקרית שמונה. "המכללה לא אשמה, יוקר המחייה שעלה, החוסר במקומות תעסוקה ופיחות היצע הדירות הפך את חיי הסטודנטים כאן לבלתי אפשריים", אומר אביעד רוזנפלד, יו"ר אגודת הסטודנטים במכללת תל-חי, "אנחנו נמשיך למחות עד אשר יימצא לנו פתרון הולם".

 

לראש עיריית קרית שמונה, ניסים מלכה, כבר יש פתרונות לבעיית הנדל"ן בעירו, שסבלה שנים מתדמית נמוכה בגלל בעיות ביטחוניות ומחסור בתרבות, "בקרוב ייצאו לפועל שני פרויקטים חדשים שביחד יוסיפו לעיר אלפי יחידות דיור", אומר מלכה, "אני אצא בדרישה למינהל מקרקעי ישראל להעניק את היתרי הבנייה ללא מכרז אלא ע"י הגרלה כך שתושבי קרית שמונה יוכלו לקנות את הדירות ולא תושבי חוץ, ככה, יתאפשר להם לשפר את איכות חייהם ובמקביל הם יפנו את הדירות הישנות שבבעלותם ויוכלו להשכירם לסטודנטים וצעירים במחירים יותר שפויים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x