$
הכסף

בלעדי לכלכליסט

חבילת גלישה וחבילת מימון: הכניסה של פרטנר לשוק האשראי מאתגרת את הרגולטורים

פרטי המכרז להקמת מועדון הצרכנות של פרטנר חושפים שחברת הסלולר מתכננת להעמיד הלוואות מההון העצמי שלה, ולא דרך חברות כרטיסי האשראי, שלא ממהרות לגשת למכרז. הבעיה: לא ברור מי יפקח על הפעילות הזו

רחלי בינדמן 07:2812.02.19

חברת הסלולר פרטנר שבבעלות חיים סבן, ששלחה ביום ראשון לחברות כרטיסי האשראי מכרז להקמת מועדון צרכנות עבורה, מתכננת להיכנס באמצעות המהלך לתחום המימון.

 

 

מפרטי המכרז שהגיע לידי "כלכליסט" עולה כי חברת הסלולר מעוניינת לחרוג משיטת הפעולה הנפוצה במועדוני הצרכנות הגדולים, כמו זו של אל על ושופרסל, ולהעמיד את ההלוואות שיינתנו במסגרת המועדון בעצמה באמצעות ההון העצמי שלה, שעומד על 1.4 מיליארד שקל, נכון לסוף ספטמבר האחרון.

איציק בינבנישתי מנכ"ל פרטנר איציק בינבנישתי מנכ"ל פרטנר צילום: אוראל כהן

 

מפרטי המכרז עולה שפרטנר העמידה שתי אפשרויות של שיתוף פעולה בפני חברות כרטיסי האשראי: אפשרות אחת היא שהחברה הזוכה תהיה רק הגורם המתפעל של המועדון. כלומר, היא לא תהיה שותפה בו, אלא רק תקבל דמי תפעול עבור עריכת דירוגי אשראי, ניהול הרשאות לחיוב בחשבון, גבייה ובדיקת הונאות. במסגרת האפשרות הזו פרטנר מצפה שהחברה הזוכה תציע תוכנית הטבות ללקוחות הכרטיס ותקציב לפרסום ההלווואות במשך תקופת ההתקשרות ושלוש שנים לאחר מכן.

 

האפשרות השנייה שפרטנר מציעה היא ששני הצדדים יגייסו יחד לקוחות למועדון ויתחלקו באופן שווה בעמלות. שתי האפשרויות אינן מציבות את חברת כרטיסי האשראי הזוכה במעמד של גורם מממן. זו הסיבה לכך שחברות כרטיסי האשראי לא מתכוונות להגיש הצעות אטרקטיביות למכרז.

 

המצב שפרטנר מבקשת ליצור הוא אתגר עבור הרגולציה בארץ, מכיוון שעולה השאלה מי יפקח על פעילות האשראי של החברה. מצד אחד, מבחינת החוק, מי שמבקש לפעול בתחום האשראי החוץ־בנקאי צריך לקבל רישיון מרשות שוק ההון. פרטנר לא העבירה את מסמכי המכרז דרך הרשות. מצד שני, פרטנר רוצה שאחת מחברות כרטיסי האשראי יהיו שותפות שלה, בדרך כזו או אחרת, במועדון, והחברות האלו מפוקחות על ידי הפיקוח על הבנקים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x