$
הכסף

כנס העסקים הקטנים

ערן יעקב: "אנחנו נהיה מאוד אסרטיביים באכיפה שלנו על הפטור ממע"מ באילת"

מנהל רשות המסים בכנס העסקים הקטנים באילת: "אנחנו תומכים בהרחבת דיווח המע"מ על בסיס מזומן גם ליצרנים עד 5 מיליון שקל"; דני גיגי, מנהל מחלקת יעוץ פנסיוני בבנק הפועלים: "אתם חייבים להטמיע שפנסיה היא חלק נפרד מהעסק"

עמרי מילמן 14:3714.12.18

"אנחנו נהיה מאוד אסרטיביים באכיפה שלנו על המע"מ באילת, הוכחנו את זה כשאנשים עשו שימוש לרעה ולקחו את ההטבה על מכירת פלאפונים . לא נאפשר זאת" כך אמר היום מנהל רשות המסים ערן יעקב בשיחה עם נשיא לשכת יועצי המס ירון גינדי בכנס השנתי לבעלי העסקים באילת של המכון להשתלמויות העצמאים בישראל בשיתוף להב, קרן שכ"ל ובנק הפועלים.

 

לדבריו, "אני מציע לכל מי שחושב להתחכם ולאתגר את רשות המסים, לא כדאי לו. זו ענישה חמורה, אנחנו פועלים באזור הזה בצורה מאוד משמעותית. מי שעושה את זה יוצר חסרון כיס לכולנו ולדבר הזה יש מחיר. כי השאלה המשמעותית שצריך לשאול היא מה התפקיד של רשות המסים.

 

"רשות המסים מאפשרת את המנגנון הזה שקוראים לו מדינה. ככל שהחוק לא ייאכף יהיה קשה למדינה לתת את מה שנכון לתת בין היתר לעסקים הקטנים".

 

יעקב התייחס לסוגיה שעלתה כעת על הפרק במסגרת הוועדה לעידוד עסקים קטנים - הרחבת דיווח מע"מ על בסיס מזומן (כלומר תשלום מע"מ רק בעת קבלת התשלום ולא בעת ביצוע העסקה).

 

ירון גינדי וערן יעקב בכנס ירון גינדי וערן יעקב בכנס צילום: הרצל יוסף

 

לדבריו, "אנחנו תומכים בהרחבת המע"מ על בסיס מזומן גם ליצרנים עד 5 מיליון שקל (לעומת 3.5 מיליון שקל), למרות שיש לזה עלות.

 

הוא הוסיף כי "לצערי אני צריך להגיד לא פעם עסק שיכול לדווח על בסיס מזומן, שעובד מול עסק גדול, העסק הגדול לא מאפשר לו. מבחינה חוקית הוא חייב לאפשר לו, אבל הרבה פעמים הנהלת החשבונות פועלת בדרך כזו או אחרת, ולא מאפשרים למי שעובד מולם ליהנות על בסיס מזומן. זה התפקיד שלהם להפעיל את הלחץ. חוקית מגיע לכם".

 

דני גיגי דני גיגי צילום: הרצל יוסף

 

יעקב התייחס לניסיון של רשות המסים להפוך לדיגיטלית יותר ואמר: "בעולם תיאומי המס, אתם מבזבזים שעות ארוכות על עמידה בתור. אני מקווה שתוך שנה וחצי נאפשר תיאומי מס לפחות בשלב ראשוני באמצעות כלים דיגיטליים ממוכנים. תוכלו מביתכם לעשות את השירות הזה .גם אם מדובר בקופת גמל. יהיה ניתן לצלם בפלאפון, רשות המסים תעשה את עבודתה הפנימית ותעדכן אתכם, אולי בסמס, וזה יחסוך לכם ולנו זמן יקר. צריך סובלנות בתהליך הזה, הוא ייקח קצת זמן. אני מכיר את רשות המסים, אני לא מבקש הנחות, אחד הדברים ששמתי בסדרי עדיפויות זה האפשרות להנגיש את עצמנו לציבור, לאפשר שירותים דיגיטליים. לצד שירותים אחרים שנעשה נעבוד בצורה הרבה יותר אפקטיבית. אנחנו הולכים לרתום את הטכנולוגיה לצדינו. כל אלה שבוחרים להתחכם ולא להיות ברשות המסים נפעל ברשתות ובכל מקום שנפעל נגיע למתחכמים שלא ברשת".

 

דני גיגי, מנהל מחלקת יעוץ פנסיוני בבנק הפועלים, התייחס בכנס לחשיבות של החיסכון הפנסיוני לעצמאים. לדבריו, "85% מהעסקים הולכים להיסגר. המשמעות היא שאם אין עסק אין פנסיה. אתם חייבים להטמיע שפנסיה היא חלק נפרד מהעסק. תסתכלו על החברים שלכם שהגיעו לגיל. נכון להיום יש ביטוח לאומי, מי ערב שב-2045 לא ייאזל הביטוח הלאומי ולא יהיה מי לשלם לכם?"

 

לדבריו, "מי שלא ייכנס לקרן פנסיה, ולא יפקיד חיסכון שהוא חייב לפי החוק, ייקנס ב-500 שקל. אל תחסכו עבור הקנס, אלא עבור עצמכם והמשפחה שלכם. אנחנו רוצים להתחיל ולהתאים את הפנסיה באופן אישי. למה חוסכים? מאחר והחיים מתארכים, אנשים לא רוצים למות. אתם בגיל 67 פורשים יש לכם עוד 30 שנות חיים. מי יממן? העסק? העלייה הדרמטית בתוחלת החיים דורשת יותק מקורות למימון שנות הפרישה המתארכות. חיסכון פנסיוני חייב להיות רציף, שכן הפסקה של החסכון יש לה משמעות מעבר לחיסכון".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x