$
הוועידה לעסקים קטנים ובינוניים 2016

הוועידה לעסקים קטנים

מנכ"לית פייסבוק ישראל: "מובייל הפך להיות הדבר הכי חשוב בחיים שלנו"

עדי סופר תאני הסבירה בוועידה לעסקים קטנים ובינוניים של "כלכליסט", כי "עסקים שלא ישכילו להעביר את חלק מהפעילות העסקית שלהם לדיגיטל לא יצליחו לגדול"

רפאל קאהאן 15:1128.03.16

"אין עידן שאנחנו מסתכלים על ההיסטוריה של העסקים, שבו לעסקים יש הזדמנות גדולה כל כך", כך אמרה עדי סופר תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל, בוועידה לעסקים קטנים ובינוניים של "כלכליסט".

 

"למשפחה שלי הייתה מסעדה קטנה בירושלים", סיפרה סופר תאני. סבי וסבתי הכירו את כל הלקוחות. הם ידעו מה כל אחד אוהב לאכול. זה היה בשנות ה-30 וה-40. 30 שנים לאחר מכן, לעסקים כאלה קשה מאוד לשרוד בגלל ההתפתחות של הרשתות הגדולות. הן נתנו לנו שירות מצוין אבל בדרך איבדו את הקשר עם הלקוח. הן איבדו את היכולת להכיר את הלקוח". סופר תאני שוחחה עם מאיר אורבך, כתב ההייטק של "כלכליסט".

 

פייסבוק, הרשת החברתית הגדולה כיום בעולם, מתגאה בכ-1.6 מיליארד משתמשים בעולם, מתוכם בישראל כ-4.4 מיליון. כ-50 מיליון עסקים בעולם משתמשים בשירותיה, ומרביתם דרך מכשירי מובייל. מספר עצום זה מביא לשאלה הראשונה והעיקרית.

 

 


 

"אבל כיום מי הרשת הקמעונאית הגדולה בעולם כיום?, שואלת סופר תאני, "אמזון. והיא יודעת יותר על כל אחד מלקוחותיה מאשר כל עסק אחר".

 

סופר תאני גם התייחסה לבעיות השיווק של עסקים קטנים: "היכולת של עסק קטן להגיע ללקוחות חדשים נתקל בחסם הכניסה של מחירי פרסום גבוהים מאוד. כיום יש לעסקים נגישות לכלים דיגיטליים מקבילים לאלה של עסקים גדולים. זו אחת הסיבות שיש כאן בישראל גידול של עסקים שמצליחים ברחבי העולם".

עדי סופר תאני עדי סופר תאני צילום: צביקה טישלר

 

מהי העצה שתוכלי לתת לעסקים שרוצים להיראות גדולים?

"הדבר המשמעותי ביותר בעיניי הוא ההיכרות עם הלקוח. רוב מותגי הענק לא מכירים את הלקוחות שלהם כמו העסקים הקטנים, עם הלב. פעם לעסקים קטנים היה רדיוס פעילות שנבע מכך שלקוחותיהם נהגו ללכת אליהם ברגל. אחר כך הרדיוס גדל בגלל הרכב, כיום רדיוס העיסוק של העסקים הפך לאינסופי. ניתן היום להגדיל את טווח העסק תוך שמירה על ההיכרות והקשר. הכלי העיקרי לשם כך לטעמי הוא דאטה (נתונים). כלים מבוססי ביג דאטה (כלים המאפשרים ניתוח של כמויות גדולות מאוד של נתונים בצורה מהירה - ר"ק), מאפשרים כיום להשתמש בנתונים בצורה חכמה כדי לסייע לעסק - גם קטן - למכור ללקוח שאפילו לא דרך בבית העסק בחייו. עסקים שלא ישכילו להעביר את חלק מהפעילות העסקית שלהם לדיגיטל לא יצליחו לגדול".

 

"עם 1,000 שקל ניתן כיום להגיע ל-10,000 לקוחות פוטנציאליים. והמספר גדל באופן אקפוננסיאלי. הנתונים מאפשרים לנו גם לפלח את הלקוחות האלה. לבסוף, מובייל הפך להיות הדבר הכי חשוב בחיים שלנו. הבנה שהלקוח נייד מאפשרת שמירה על קשר רציף עם הלקוח הפוטנציאלי במשך כל שעות היום, ולא רק בשעות הערב בביתו למשל".

 

ישנן תופעות שגורמות לעסקים לפחד מכניסה לפייסבוק כמו שיימינג או התנגחות בבעלי העסקים. האם יש דרך להתמודד עם תופעות אלה?

"אני לא חושבת שזו בעיה של עסקים קטנים אלא של עסקים באופן כללי. מדובר בדמוקרטיזציה של השיח. אנחנו שומעים מה יש ללקחות לומר בין אם אנחנו רוצים או לא. העסקים שהכי מצליחים כיום הם אלה שמשכילים להקשיב ללקוחות. המשוב לא תמיד נעים אבל צריך להקשיב לו ולעשות שימוש במידע הזה. עסקים שינהגו כבנות יענה לא ישרדו."

 

איך את רואה את התפתחות הנשים בעולם העסקי כיום?

"השאלה אינה קשורה לגברים ונשים. ככל שרוצים להקים עסק קטן או גדול, סטארט-אפ למשל, הטכנולוגיה מאפשרת להורים להקים עסק ולהפוך יזמים ועדיין להיות הורים ולגדל ילדים. הטכנולוגיה מאפשרת לנו לעשות כל דבר בכל מקום ומאפשרת לנשים להגיע למקומות שונים. אני רואה גם הרבה פעמים שעסקים קטנים לא מנצלים את גודלם. הם רוצים לחשוב כמו עסק גדול. לעסקים קטנים יש את יתרון היזמות. הכוח הגדול שיש לעסק קטן הוא בעובדה שבעידן שאנו נמצאים בו היום הגודל כבר לא קובע. לא צריך לפחד מהצעירים. התפקיד של יזם או מנהל השתנה. אתם לא צריכים לדעת את התשובות אלא לשאול את השאלות. תסמכו על הצוות שלכם שיסייע לכם להפוך לעסק מצליח".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x