$
גיל הזהב

הושקה המסלקה הפנסיונית; שריג: "בתוך שנה כל חוסך יקבל את כל המידע"

האוצר וחברת סוויפטנס חנכו את מערכת המחשוב המנהלת את כל פעילות הפנסיה במדינה. בשלב ראשון תתבצע סליקת מידע בין גופים מוסדיים ובעלי רישיון

מיקי גרינפלד 12:3630.06.13

הממונה על שוק ההון,  ביטוח וחיסכון באוצר, פרופ' עודד שריג, יחד עם חברת סוויפטנס, חברה בת של נס טכנולוגיות השיקו היום (א') את המסלקה הפנסיונית - מערכת מחשוב המנהלת את כל פעילות הפנסיה במדינה.   

  לפרטים כיצד פועלת המסלקה - לחץ כאן

 

המסלקה תציג נתונים מלאים על חסכונות פנסיוניים לחוסכים ותאפשר ניוד חסכונות בין גופים שונים באמינות ובמהירות. המסלקה תייעל את תהליכי העבודה בחברות ביטוח ובקרנות פנסיה ותשדרג את הייעוץ הפנסיוני הניתן לחוסכים באמצעות מידע זמין שיועבר מחברות הביטוח וקרנות הפנסיה על לקוחותיהם. 

 

"אני מאד מתרגש, זה רגע היסטורי לדעתי. החיסכון הפנסיוני עובר למאה ה-21", אמר שריג במסיבת עיתונאים בתל אביב לרגל ההשקה של המערכת. "אנו מייצרים תשתית שאין כמוה בעולם. בחזון שלנו אדם יוכל לשבת לבד מול המסך, עם יועץ או לבד, להחליט על התוכנית הכללית שלו לגבי הפנסיה. להחליט בעל כל התהליך. היקף החיסכון הוא של מיליוני שקלים מדי שנה. אנו מדברים על סדר גודל של דקות לביצוע פעולה שנמשכה חודשים ושנים. יצרנו מערכת שבה כולם משתמשים באותה שפה", אמר שריג.

 

"אנו רוצים מהמסלקה יעילות, גם במידע וגם בפעולות. היום ישנן פעולות שלוקח שנים להשלמתן. בעיני זה בלתי נתפס. אנחנו לוקחים היום את כל מה המידע שנאסף במשך עשרות שנים ומשלבים אותו במערכת שתספק מיד לכולם. נאפשר נגישות מלאה לחוסכים ולמעסיקים. יש היום אלפי אנשים שכל מה שהם עושים זה לתקן טעויות במסמכים הפנסיוניים. המערכת הזו תעשה את זה בצורה מדויקת ומהירה", אמר שריג.

 

שריג הסביר כי בשלב זה מי שמחובר למערכת הם אנשי המקצוע, יועצי פנסיה, סוכני ביטוח והגופים המנהלים את הקופות: "מעבר של האינפורמציה הוא ביניהם – בשלב זה הומרו 95% מהשוק. מתוך 109 גופים הועברו 97. מכיוון שלא כל הגופים מחוברים עדיין אי אפשר לבקש מידע כולל. זה יקרה לאחר שכל השוק יחובר, תוך שבועיים, אז אפשר יהיה לבצע פישינג – שאילתה אחת שתקבל מידע על כל מצבו של החוסך. בעוד שנה תיתפח הנגישות לציבור הרחב, ובהמשך גם למעסיקים", אמר שריג.

 

המערכת הוקמה על ידי חברת נס, שהקימה לצורך ניהול וביצוע הפרויקט את חברת הבת סוויפטנס. עלות פעולה במערכת לצרכן הפרטי (ולשלוחיו), שתחייב בירור אצל כלל הגופים המוסדיים, תעמוד על 40 שקל בשנה הראשונה, ולאחר מכן תעודכן ותוזל ל-20 שקל. פנייה לגוף מוסדי ספציפי אחד תעלה 5-10 שקלים.  גוף מוסדי ישלם לסוויפטנס 3,000 שקל מדי שנה על שירותי המערכת.

 

נשיא נס ישראל עופר שגב נשיא נס ישראל עופר שגב

 

"עד יולי 2014 החוסכים יוכלו לקבל את המידע על עצמם. לעדכן פרטים, להעביר מסלולים, להתעדכן במצב החסכונות. החוסך כיום לא יודע ברגע שמעסיק מפסיק להעביר לו כספים לקופת הפנסיה. בשלב השלישי נאפשר העברת כספים וביצוע פעולות כספיות בתוך המערכת – ניוד של כספים ולא רק ניוד של האינפורמציה. בשלב האחרון, בתוך שנתיים, ביולי 2015, נחבר את המעסיקים וכך כל המעורבים יהיו פעילים והמערכת תיכנס לפעילות מלאה", אמר שריג, שהודה במיוחד לח"כ חיים כץ, לסגן שר האוצר הקודם איציק כהן ולאגף התקציבים באוצר, על הסיוע והתרומה שלהם לפרויקט.

 

הממשלה מימנה 10 מיליון ש' מעלות הפרויקט, ואת יתרת הסכום, הגדולה בהרבה מהסכום שהעבירה הממשלה, מימנה חברת נס. בתמורה, תקבל נס ב-10 שנים הבאות את התשלום של המשתמשים לידיה. "לאחר עשר שנים הסדר זה מסתיים על פי תנאי המכרז, הבעלות על הקניין הרוחני עוברת למדינה ותהיה יציאה למכרז הפעלה חדש", אמר שריג בעניין זה.  

 

פרופ' עודד שריג. רגע היסטורי פרופ' עודד שריג. רגע היסטורי צילום: גיא אסיאג

 

אשר לרמת האבטחה, על פי שריג מדובר ברמה המקסימלית. "לגבי אבטחת מידע, אנו מסתנכרנים עם מנגון תעודת זהות חכמה, והאבטחה ברמה מאד גבוהה. המערכת היא צינור, אינה אוגרת מידע. עם קבלת שאילתה היא מעבירה את הבקשה לגופים המוסדיים ומעבירה מהם את המידע חזרה. במערכת נשמר רק מידע על עצם העברת המידע. המידע שמועבר נשמר רק לתקופה קצרה מאד ומייד לאחר מכן הוא מושמד".

 

נשיא נס ישראל עופר שגב, פירט באירוע ההשקה אודות ההשקעה של נס בפרויקט:  "נס השקיעה בפרויקט הזה עשרות מיליוני שקלים, הממשלה מימנה אותו ב-10 מיליון שקל. אנחנו כמעסיק של 3,000 אנשים הבנו שהדבר הזה יחסוך לנו הרבה מאד כסף, והחלטנו לקחת את זה על עצמנו ולגשת למכרז. אם זה ישתלם או לא עוד נראה בהמשך. צריך לתת לפרויקט הזה סבלנות. חלק גדול מהעובדים של סוויפטפנס יעבדו בבאר שבע. בכך אנו תורמים גם לתעסוקה בנגב", אמר עופר.

 

שרון קורן מנכ"לית ספוויטנס, אמרה כי המערכת מאד מורכבת מבחינה טכנולוגית. "השקענו המון כסף בפיתוח, בנינו תשתית עם אמינות גבוהה. המערכת מחייבת שינוי והמטעת סדרי עבודה בשוק שלם וזה כשלעצמו לא דבר פשוט. גם מבחינה טכנולוגית, גם מבחינת הגופים המעורבים, וגם מבחינת סדרי העבודה".

 

סגן שר האוצר מיקי לוי (יש עתיד) בירך את המעורבים בפרויקט: "אין ספק שמקצועית מדובר בחזון שבא לכדי מימוש. מחויבות שלטונית של המדינה, שהשקיעה 10 מיליון שקל בשלב הראשון כדי לתת שירות לציבור", אמר לוי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x