$
בונים קריירה ומשפחה

הגזירות הכלכליות: איך מתמודדים עם תוספת של 8,000 שקל בשנה להוצאות?

הפחתת מאית מהצריכה החודשית תחסוך את העלאת המע"מ, מעבר בין חברות ביטוח וסלולר יכול לחסוך מאות שקלים וכמה תחסוך הפחתת שעת מזגן ביום?

מעין מנלה 12:2520.05.13

מחירי החשמל כבר עלו, העלאת המע"מ תיכנס לתוקף כבר בחודש הבא ושאר הגזירות שבדרך צפויות לעלות למשפחה בישראל עוד כ-8,000 שקל בשנה. האמת המרה היא שמהמדינה לא תבוא הישועה, ואין לנו על מי לסמוך אלא על עצמנו. אבל התוספת להוצאות והקטנת ההכנסות לא חייבת להוביל את מעמד הביניים לעוני. בהיעדר ישועה ישנם צעדים שמשפחות יכולות לנקוט כדי להתמודד עם הפגיעה הכלכלית. 

 

"הפגיעה הכספית במשפחה מורכבת מאבדן הכנסה ומעלייה בהוצאה. אבדן הכנסה נובע מגזירות כמו העלאת מס ההכנסה ב-1.5% או מצמצום קצבאות הילדים. עלייה בהוצאה נובעת למשל מהתייקרות החשמל ב-6.3% ", אומר יעקב טברסקי, יועץ מקצועי בארגון פעמונים.

 

הפגנה נגד הגזירות הכלכליות הפגנה נגד הגזירות הכלכליות צילום: עמית שעל

 

פגיעה של 8,000 שקל בשנה שקולה לכ-670 שקל בחודש, או 22 שקל ליום. כשמפרקים את הפגיעה לסכום חודשי או יומי ניתן להתחיל לחפש דרכים להתמודד איתה.

 

חשמל: שעת מזגן ביום תחסוך 50 שקל בחודש

התייקרות תעריף החשמל ב-6.3% יורגש בכל משפחה וזה עוד לפני העלאות המסים. טברסקי ממליץ על דרכים לחסוך במהלך הקיץ. כך, הפחתה של שעת מזגן 3.5 כ"ס בכל יום תחסוך כ-50 שקל בחודש. ניתן להשתמש במאוורר אשר הרבה פחות חשמל (1/20) מאשר מזגן. כמו כן, צמצום של שעת דוד חשמלי (בוילר) בכל יום יחסוך כ-75 שקל בחודש וכן, בקיץ ניתן לחסוך שימוש במייבש כביסה אשר מחיר הפעלתו לשעה בכל יום מסתכם ב-100 שקל בחודש.

 

עישון: הפחתת הכמות בחצי תחסוך 500 שקל בחודש

חפיסת סיגריות התייקרה ב-2.5 עד 3 שקלים, עבור מי שמעשן שתי חפיסות ביום מדובר בהתייקרות שמשמעה 75 שקל בחודש, אומר טברסקי. כמובן שעדיף להפסיק לעשן אבל גם צמצום הכמות בחצי משמעו כ-500 שקל בחודש. אפשרות אחרת היא לעבור לסיגריות מגולגלות שמחירן זול בכ-50% מסיגריות בחפיסות. כך גם תוכלו להרגיש אירופאים.

 

סיגריות. הפחתת הכמות בחצי תחסוך 500 שקל בחודש סיגריות. הפחתת הכמות בחצי תחסוך 500 שקל בחודש צילום: איי פי

 

מע"מ: הפחתת מאית מהצריכה החודשית

מס ערך מוסף צפוי לעלות מ-17% ל-18%. אנחנו משלמים מע"מ על חלק גדול מהמוצרים והשירותים שאנחנו צורכים. "משפחה שמשתכרת 15 אלף שקל בחודש, ושמשתמשת ב-80% מהכנסתה לצריכה שמוטלת עליה מע"מ. אם היא תמשיך לצרוך באותה צורה היא תשלם כ-102 שקל נוספים מדי חודש", אומר טברסקי. לדבריו, כדי לא לשלום יותר, יהיה על המשפחה הזאת לצמצם את הצריכה החודשית ב-0.85%, כלומר בפחות ממאית הצריכה עליה הייתה רגילה קודם.

 

מעבר בין ספקי שירות: זה הזמן לעשות סקר שוק

אם עד היום התעצלתם לעבור בין ספקים כדי להוזיל עלויות, הפריבילגיה הזאת כבר לא קיימת. צריך להיות ערניים למחירים והחבילות השונות שמציעים הספקים. זה נכון לגבי כל תחומי הצריכה אבל במיוחד בתחום התקשורת הסלולארית וביטוח הרכב.

 

"בתחום התקשורת הסלולארית נעשה מהפך גדול אולם עדיין יש צרכנים שנשארו בתוכניות ישנות מהתקופה שלפני פתיחת השוק לתחרות", אומר טברסקי. לדבריו, אין כמעט סיבה לשלם יותר מ-100 שקל בחודש למנוי. תוכניות בסיסיות, שבוודאי מתאימות לילדים, מסתכמות בפחות מ-10 שקל לחודש. רק בסעיף זה אפשר לחסוך עשרות ואף מאות שקלים בחודש.

בתחום ביטוח הרכב יש הבדלים גדולים בין החברות. צריך להשוות ובמידת הצורך לעבור לחברת ביטוח אחרת. כך תוכלו לחסוך מאות שקלים בשנה על ביטוח רכב.

 

חסכונות: עדיף להקטין חסכונות מלהגדיל את האוברדרפט

"אם משפחה חוששת שבמצב החדש היא לא תצליח לגמור את החודש, כדאי לה לשקול ברצינות את הקטנת הסכום לחיסכון, או אפילו את הקפאתו הזמנית, באופן שיבטיח שלא יכנסו לגירעון", אמר טברסקי. לדבריו, כמעט בכל המקרים הרווח שמתקבל בתכניות החיסכון נמוך מהריבית שיש לשלם על חובות שנוצרו כתוצאה מההפרשות לחיסכון, ולכן חיסכון כזה אינו כדאי כלכלית. מדובר בהקפאה או הפחתה זמנית של החיסכון ולא הפסקת החיסכון לגמרי.

 

הגדלת הכנסה: אולי זה הזמן לבקש העלאה?

"עבור משפחות שהגדלת ההכנסה רלוונטית עבורן, זו כפי הנראה תהיה הדרך הפחות כואבת להתמודד עם המצב החדש", אומר טברסקי. תוספת להכנסה החודשית יכולה להגיע על ידי בקשת העלאה במשכורת, על ידי עבודה נוספת משלימה או על ידי שעות נוספות. לדוגמא, מי שמשתכר 50 שקל בשעה ויכול להוסיף שעות, יהיה צריך להוסיף כ-15 שעות עבודה בחודש (כולל העלייה הצפויה במס ההכנסה) או כ-3.5 שעות בממוצע בשבוע כדי להוסיף 600 שקל בחודש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x