לקוחות בנק אדנים למשכנתאות עדיין לא קיבלו את הדו"ח השנתי
לקוחות שפנו לבנק נענו כי הסיבה לדחייה היא המיזוג בין אדנים למשכנתאות לבין מזרחי טפחות
21:30
30.05.09
לקוחות בנק אדנים למשכנתאות מחכים כבר חודשיים לקבלת הדו"ח השנתי שלהם, כך עולה מבדיקת "כלכליסט". לקוחות שפנו לבנק סיפרו ל"כלכליסט" כי התשובה שקיבלו מהבנק היא שהמיזוג בין בנק אדנים למשכנתאות לבין בנק מזרחי טפחות, שהושלם בחודש מרץ השנה, גרם לעיכוב הדו"חות.
הנפגעים העיקריים מהעיכוב הם בעלי העסקים הפרטיים שלקחו הלוואות מהבנק לטובת רכישת מבנה לעסק, והיו זקוקים לדו"חות לצורך קבלת החזרי מס. נפגעות אחרות הן חברות הזקוקות לדיווחים אלו לצורך חישוב המאזנים שלהן.
מבנק מזרחי טפחות נמסר בתגובה: "אכן היה עיכוב מסוים בהפקת הסטייטמנט ללקוחות אדנים, ובמקום להישלח אליהם בתחילת אפריל הוא יישלח היום. עם זאת חשוב להדגיש כי כל לקוח שפנה לאחד מסניפי הבנק או למוקד הטלפוני יכול היה לקבל סטייטמנט חלופי, שבו היה יכול להשתמש לצרכיו".


