$
הכסף

בנק הפועלים יעניק אשראי לרכישת מערכות סולאריות ביתיות

המימון, בהיקף מרבי של 110 אלף שקל, יינתן לתקופה של עד 10 שנים באמצעות אשראי צרכני לא צמוד בריבית משתנה על בסיס ריבית הפריים

רונית גודמן 11:37 03.07.08

 

בנק הפועלים משיק מוצר אשראי לרכישת מערכות סולאריות ביתיות לייצור אנרגיה. המימון מוצע לתקופה של עד 10 שנים ומיועד ללקוחות כל הבנקים.

 

אורי פז, מנהל החטיבה הקמעונאית בבנק הפועלים: "זהו מוצר ראשון במסגרת סדרה של פתרונות פיננסיים ירוקים שאנו מתכוונים להציע. אנו רואים במעבר לשימוש בתחליפי אנרגיה לדלקים המזהמים, הזדמנות עסקית לבנק הפועלים".

 

בשנים האחרונות חלה עלייה במודעות לנושא שימור איכות הסביבה וחיסכון בצריכת אנרגיה, לצורך הפחתת פליטת גזים הפוגעים בסביבה. באחרונה פורסמו תקנות ממשלתיות המגדירות, כי חברת החשמל תשלם ללקוחות על יצור חשמל עודף (מעבר לצריכה ביתית) המועבר אליה, כתוצאה מהתקנת מערכות סולאריות ביתיות לייצור אנרגיה. תקנות אלו מעודדות התקנה של מערכות סולאריות ביתיות ככלי בעל יתרונות פיננסיים, מעבר למודעות האקולוגית, והבנק ישמח לסייע ללקוחותיו לנצל את היתרונות הגלומים בתוכנית.

 

לאור זאת, פיתח בנק הפועלים מוצר אשראי לטווח ארוך, שיאפשר ללקוחות לממן התקנה של מערכות סולאריות ביתיות להפקת אנרגיה. המימון, בהיקף מרבי של 110 אלף שקל, יינתן כאמור לתקופה של עד 10 שנים, באמצעות אשראי צרכני לא צמוד בריבית משתנה על בסיס ריבית הפריים. שיעור הריבית תלוי בלקוח אך לא יעלה על ריבית פריים + 2%.
x