$

פודקאסט כלכליסט

האם האינפלציה חוזרת או שעליית המחירים היא זמנית?

מנועי הכסף של כלכליסט פרק 148: מחיתולים, דרך נייר טואלט ועד לרהיטים בבית - המחירים עולים כמעט בכל תחום של החיים. האם מדובר בסיבה לדאגה או באירוע חד פעמי? וגם - כמה צריך לחשוש מחוב טריליון השקלים של ישראל

שי סלינס 18:4322.04.21

המחירים עולים. והפעם לא מדובר רק על זינוק בתשואות אג"ח שאולי יצביע על אינפלציה בעתיד או על עלייה בסעיף כלשהו במדד. אנחנו מדברים על עליית מחירים גורפת כמעט בכל תחום של החיים - מחיתולים, דרך נייר טואלט, שמני מאכל, אבקת כביסה, ועד לרהיטים בבית.

 

 

 

 

לפי מדד מרץ, מעבר לעליית מחירים במוצרי הצריכה חלו התייקרויות משמעותיות גם בכמה מענפי השירותים כגון הבראה, חופשה ואירועים. עליות מחירים אלו משקפות ביקוש גובר בקרב הציבור לצריכת שירותים מקומיים, במקביל לחזרת המשק אחרי כמעט שנה של קיפאון.

 

ומה חושבים על כך בבנק ישראל? בבנק מודים כי הנתונים האחרונים הקשורים לאינפלציה שהצטברו מאז התחזית הקודמת 'מצביעים על רמת פעילות וסביבת אינפלציה גבוהות משהערכנו'. עם זאת, סבורים בבנק כי האינפלציה בעוד שנה צפויה לעמוד על 1.1% ,ובסוף 2022 על 1.2%.  במילים אחרות, נכון לעכשיו לא ממש מתרגשים בבנק מהמספרים משום שהאינפציה לא צפויה להשתולל.

 

בפרק ה-148 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד דיברנו על המחירים. האם עליית המחירים היא זמנית, מה ניתן ללמוד ממדד מרץ שפורסם לפני החג, מה הקשר להודעת הריבית של בנק ישראל השבוע ומה המשמעות של חוב טריליון השקלים עליו דיווח השבוע החשב הכללי של האוצר.

 

האזנה נעימה! 

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 צילום: עמית שעל

x