$
בורסת ת"א

אשטרום עולה גל האנרגיה המתחדשת ואלקטרה נדל"ן תנצל את השפל במלונאות בארה"ב

קבוצת הנדל"ן והתשתיות עולה על גל האנרגיה מתוך ידיעה שהוא ארוך טווח ובשל הסינרגיה לעסקיה; החברה־הבת של אלקו מנצלת את מצוקת המזומנים שיצר בתחום האירוח משבר הקורונה

יניב רחימי 07:3401.02.21

שבוע המסחר נפתח בשני דיווחים בולטים. אשטרום הודיעה על כניסה לאנרגיה מתחדשת, ואלקטרה נדל"ןדיווחה על כניסה למלונאות בארה"ב. הראשונה רוצה לעלות על הגל בתקווה שיימשך, והשנייה מבקשת לתפוס סכין נופלת.

 

 

אשטרום: מצטרפת באיחור

תחום האנרגיה המתחדשת מתמודד בשנים האחרונות ראש בראש עם האשראי החוץ־בנקאי על התואר "הלהיט של שוק ההון". קשה לדמיין את יו"ר אשטרום רמי נוסבאום ממיין צ'קים לניכיון, אבל לא צריך דמיון מפותח מאוד כדי לראות את אשטרום יוזמת פרויקט של אנרגיה מתחדשת משלב התכנון, דרך המימון וההקמה, ועד לתפעול.

 

מה דעתך על מניית אלקטרה נדלן:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

תחום האנרגיה המתחדשת הוא רחב ומגוון, ואשטרום, בניהולו של גיל גירון, משאירה את כל האופציות פתוחות - סולארי, רוח, הידרואלקטרי, ביו־גז ואגירת אנרגיה. מה שבא ברוך הבא, אולם בשלב זה הקבוצה נערכת רק לגיבוש האסטרטגיה ל"בייבי" החדש.

 

אשטרום ציינה בהודעתה את הסינרגיות שבכוונתה לנצל, וסקרה את פעילות הקבלנות שלה, את האחזקה בנכסים מניבים, את יכולות המימון ואת הפעילות באזורים גיאוגרפיים שונים. הסינרגיה בין אנרגיה מתחדשת לבין אשטרום נראית טבעית כל כך, שמתבקשת השאלה למה רק עכשיו?

 

הקבוצה נכנסת לתחום באיחור לא אופייני, אחרי שהחברות הפועלות בו כבר רשמו זינוק של מאות אחוזים בשווי השוק שלהן. החלטתה להגיע באיחור למסיבה מבוססת על ההנחה שהיא עתידה להימשך עוד זמן רב. מדובר בהנחה שיהיה קשה להפריך, וסביר להניח שהאנרגיה המתחדשת תהיה חלק מחיינו עוד שנים רבות, וכי הפוטנציאל שעדיין גלום בה גדול מספיק כדי לספק הזדמנויות גם בעשור הבא. ממש כמו תחום האינטרנט, שהתברר כהשקעה מוצלחת לאורך שנים, ובהחלט לא עבר מהעולם רק בגלל משבר הדוט.קום. או במילותיו של מרטין לותר קינג: "הזמן תמיד נכון לעשות את הדבר הנכון".

 

 

 

 

אלקטרה נדל"ן: תחום חבוט

אלקטרה נדל"ן הקדימה את אשטרום בדיווח, אולם החברה־הבת של אלקו (60%) לא בחרה בתחום "סקסי", אלא להפך, שמה על הכוונת את התחום החבוט של מלונאות בארה"ב. אך לא זו בלבד שעובדה זו לא הרחיקה את אלקטרה נדל"ן מהתחום - היא קירבה את החברה אליו. "בתקופת הקורונה בחנה החברה את השפעת המגפה על המלונאות בארה"ב, וזיהתה הזדמנויות השקעה אטרקטיביות רבות", נכתב בדיווח אתמול.

 

מנכ"ל אלקטרה נדל"ן גיל רושינק דווקא הולך נגד הזרם ומעוניין לנצל את מצוקת תזרים המזומנים של המלונות בארה"ב, שנוצרה כתוצאה מהסגרים הנרחבים וצמצום התעופה והתיירות. זאת מתוך שאיפה שהשוק יחזור לעצמו בהדרגה מרגע שתושג שליטה על התפשטות הקורונה.

אסטרטגיית ההשקעות של אלקטרה נדל"ן שונה לחלוטין מזו של אשטרום.

 

 בעוד פעילות האנרגיה המתחדשת נפרסת על פני שנים וכרוכה בתוכניות, אישורים, הקמה ותפעול ארוכי טווח, באלקטרה נדל"ן נערכים "לסיבוב" מהיר ולמינוף המצוקה בשוק המלונאות וכשל המחירים. בחברה מעריכים כי מחירי האירוח יחזרו לרמתם טרום המשבר כבר ב־2024, ובונים על רווחי הון משמעותיים, שיגיעו הודות למהלך שתחילתו ברכישה הזדמנותית וסופו במכירה מתוזמנת.

 

גם בתוכנית של אלקטרה נדל"ן יש מידה לא מבוטל של היגיון, אבל הסיכוי הגדול נושא בחובו גם סיכון. מי שמנסה לתפוס סכין נופלת, צריך להביא בחשבון שהוא עלול להיפצע. בתרחיש שההתאוששות תתמהמה, עלולה אלקטרה נדל"ן למצוא את עצמה נהפכת מסוחרת לטווח קצר למשקיעה לטווח ארוך.

 

מימין: מנכ"ל קבוצת אשטרום גיל גירון ומנכ"ל אלקטרה נדל"ן גיל רושינק מימין: מנכ"ל קבוצת אשטרום גיל גירון ומנכ"ל אלקטרה נדל"ן גיל רושינק צילומים: ישראל הדרי, אורן קהן

x