$
שווקי חו"ל

בדרך לנאסד"ק IMC רוכשת חברת קנאביס קנדית לפי שווי של 75 מיליון דולר

הרכישה צפויה להגדיל את הכנסותיה השנתיות של חברת הקנאביס הישראלית בכ-55.2 מיליון שקל החל משנת 2021. אורן שוסטר, מנכ"ל IMC: "אנחנו מתחרים בענקיות הקנאביס הקנדיות כבר כיום, וב-2021 נתברג כאחת מהחברות המובילות את התחום"

צלי גרינברג 21:2730.12.20

בזמן שחברות הקנאביס הישראליות חולמות על אקזיט קנדי, חברת הקנאביס הרפואי הישראלית IMC עושה את הדרך ההפוכה, ורוכשת פעילות קנדית. IMC דיווחה הערב (ד'), כי תרכוש את חברת האחזקות ומימון הקנאביס הקנדית טריכום פייננשיאל (Trichome Financial) לפי שווי של 75 מיליון דולר אמריקאי. הרכישה תתבצע באמצעות עסקת מניות במסגרתה יחזיקו בעלי טריכום כ-18% ממניות IMC לאחר המיזוג.  

 

חברת הקנאביס הישראלית פועלת כיום בישראל ובגרמניה, ורכישת החברה הקנדית תאפשר לה פעילות בכל שלושת שווקי הקנאביס הרפואי הגדולים בעולם כיום. הרכישה תכניס את החברה לשוק קנאביס הפנאי, המהווה את עיקר פעילות אחזקות טריכום. 

חווה לגידול קנאביס חווה לגידול קנאביס צילום: רויטרס

 

טריכום פייננשיאל נוסדה בשנת 2017 על ידי החברות Origin House, שלימים נמכרה והפכה לחברת בת של חברת הקנאביס Cresco Labs, ו-Sprott Capital, המחזיקים יחד בכ-28% ממניות טריכום ויחזיקו יחד בכ-5% ממניות IMC. מייקל רוסטה (Michael Ruscetta), מנכ"ל טריקום, ימשיך לנהל את פעילות החברה וישמש כמנכ"ל פעילות IMC צפון אמריקה, שתפעל כחברת בת של חברת הקנאביס הישראלית.

 

טריכום החלה דרכה במימון פעילויות קנאביס, ועד לסוף ספטמבר 2020 העמידה כ-30 מיליון דולר קנדי הלוואות לחברות שונות. לצד פעילות המימון מחזיקה טריכום גם בפעילות חקלאות קנאביס תוך מבני (Indoor) באמצעות חברת JWC, עליה השתלטה בתחילת יוני השנה, לאחר ש-JWC לא הצליחה להחזיר הלוואה של 7.5 מיליון דולר קנדי בשל היקלעות לקשיים כספיים עקב ניהול לקוי.

 

JWC עברה מאז התייעלות והכנסותיה לרבעון השלישי של 2020 עמדו על כ-1 מיליון דולר קנדי לצד רווח של 112.8 אלף דולר קנדי, שהם כ-1 סנט קנדי למניה. תחזית ההכנסות של JWC לשנת 2021 כבר עומדת בטווח של 22-24 מיליון דולר קנדי, לצד תחזית Ebitda בטווח של 7-8 מיליון דולר קנדי.

 

IMC צופה עקב כך להכיר בכ-55.2 מיליון שקל הכנסות, ולהערכתה גובה ההכנסות צפוי לעלות לאחר שינוי תמהיל המוצרים על ידה, וקידום ייבוא של חלקם לישראל ולגרמניה.

עיקר פעילותה של JWC היא במתקן Indoor הבנוי על כ-10 דונם בעיר Kitchener, הנמצאת במרחק של כשעה נסיעה מטורונטו קנדה, ומייצר כיום כ-5.5 טון קנאביס רפואי ופנאי בשנה, מתוך תפוקה מקסימאלית של עד כ-7 טון בשנה.

 

החברה מייצרת כיום כ-30 מוצרים הנמכרים בקנדה בלבד, ותופסת כ--0.7%-1% מנתח השוק הכולל של שווקי קנאביס הפנאי והקנאביס הרפואי במדינה.

 

אורן שוסטר, מנכ"ל IMC, אמר ל"כלכליסט" כי "שוק הקנאביס הקנדי הוא השוק החוקי הגדול בעולם, אם מפרידים מהשווקים את ארה"ב שהקנאביס לא חוקי בה פדראלית, וכניסה אליו מתבקשת ממי שפועל בתחום הקנאביס הרפואי. הרכישה מאפשרת לנו כניסה גם לתחום הפנאי, שאותו אנו לא מכירים, ויכולות פיננסיות שקיימות בטריכום ויאפשרו צמיחה באמצעות רכישות נוספות באזור צפון אמריקה. מתקן ה-Indoor יקדם גם את איכות ומגוון הקנאביס הרפואי שנמכור בישראל, שהיא עדיין השוק העיקרי שלנו, ויגדיל את נתח השוק שלנו במוצרי הפרימיום בכלל השווקים בהם נהיה, לצד חיזוק התדמית כיצרני פרימיום. IMC מתחרה כיום בחברות הקנאביס הקנדיות הגדולות כדוגמת אורורה ואפריה בגרמניה, ואחרי המיזוג, ובוודאי לאחר הרישום בנאסד"ק, IMC כבר תתברג כאחת המובילות העולמיות בתחום, ואני מעריך שזה יקרה כבר ב-2021".

 

IMC הנסחרת בבורסת CSE הקנדית לפי שווי של 315.5 מיליון דולר אמריקני (404.5 מיליון דולר קנדי), דיווחה לפני כ-3 חודשים כי הגישה בקשה לרישום כפול בבורסת נאסד"ק ארה"ב. ההערכות הן כי החברה תנסה לגייס כ-30 מיליון דולר (אמריקאי) עם תחילת המסחר, הצפוי ברבעון הראשון של 2021.

 

IMC החלה להיסחר בבורסה הקנדית בסוף 2019 לאחר שביצעה מיזוג הופכי עם השלד הקנדי Navasota Resources, במסגרתו גייסה 20.4 מיליון דולר קנדי (כ-15.5 מיליון דולר אמריקאי) לפי שווי של 145 מיליון דולר קנדי (כ-100.3 מיליון דולר אמריקאי) לפני הכסף.

x