$
שווקי חו"ל

בשורות לגיליאד: ה-FDA אישר את התרופה רמדסיביר כטיפול בקורונה

החברה האמריקאית גיליאד סיינסס היא הראשונה והיחידה שמקבלת את אישור מינהל המזון והתרופות האמריקאי לטיפול בחולי קורונה בארה"ב, לאחר שבמאי קיבלה אישור חירום. מנכ"ל החברה: "פחות משנה לאחר הדיווח על המקרה הראשון של קוביד 19, זה מדהים להיות בעמדה הזו"

שירות כלכליסט 23:2422.10.20

מינהל המזון והתרופות בארה"ב (FDA) אישר הערב (ה') את התרופה של חברת גיליאד סייננסס (Gilead Sciences) רמדסיביר כטיפול בקורונה. כך לפי דיווח ב-CNBC. המניה עלתה ביותר מ-3% במסחר המאוחר בניו יורק.

 

 

 

במאי, ה-FDA אישר שימוש של התרופה בנוהל חירום, שאיפשר לבתי חולים ולרופאים לתת אותה למטופלים שמאושפזים עם המחלה, למרות שטרם אושרה על ידו באופן רשמי. התרופה הניתנת לווריד סייעה לקצר את זמן ההתאוששות של חולים בקורונה.

 

התרופה תינתן לחולי קורונה מאושפזים, כך מסרה גיליאד. רמדסיביר היא כעת התרופה הראשונה והיחידה שקיבלה אישור מלא מה-FDA לשימוש בארה"ב. המחלה פגעה ביותר מ-41.3 מיליון בני אדם עד כה והרגה יותר ממיליון חולים ברחבי העולם, לפי המידע של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס.

 

רמדסיביר רמדסיביר צילום: שאטרסטוק

 

 

"מאז התפרצות המגפה, חברת גיליאד פעלה ללא ליאות על מנת לסיייע במציאת פתרונות למשבר העולמי הזה", אמר מנכ"ל החברה דניאל אודיי בהצהרה. "זה מדהים להיות בעמדה כזו - פחות משנה מאז הדיווח על המקרים הראשונים על קוביד 19 - לקבל את האישור של ה-FDA בארה"ב לטפל באמצעות התרופה בכל החולים שזקוקים לה".

 

באוגוסט האחרון, החברה הודיעה כי היא מתכננת לייצר יותר מ-2 מיליון מנות טיפול של התרופה עד לסוף השנה וצפתה שתוכל לייצר "עוד כמה מיליוני מנות" בשנת 2021. החברה דיווחה שהגדילה את היצע התרופה ביותר מפי 50 מאז ינואר. רשת הייצור של החברה כוללת כעת יותר מ-40 חברות בצפון אמריקה, אירופה ואסיה.

 

מוקדם יותר החודש, מחקר שתואם על ידי ארגון הבריאות העולמי (WHO) הראה שלתרופה יש "השפעה מועטה, אם בכלל" על שיעורי התמותה בקרב חולים מאושפזים. עם זאת, התרופה הוכיחה את עצמה בקיצור זמן ההתאוששות בקרב חלק מהמאושפזים. מוקדם יותר השנה, ד"ר אנתוני פאוצ'י, המומחה הבכיר לענייני מחלות זיהומיות בארה"ב, אמר שהתרופה תציב "סטנדרט חדש של טיפול" עבור חולי קוביד 19.

 

 

ד"ר אנתוני פאוצ'י ד"ר אנתוני פאוצ'י צילום: אם סי טי

 

 

מרבית החולים שטופלו ברמדסיביר קיבלו טיפול בן חמישה ימים הכולל שישה בקבוקנים להזרקה תוך וורידית של התרופה. החברה מפתחת גם גרסת בשאיפה של התרופה, ומסרה כי התרופה לא יכולה לקבל אישור בתצורת גלולה, מכיוון שההרכב הכימי שלה ישפיע על הכבד.  

 

בחודש יולי הנציבות האירופית אישרה לשימוש במדינות האיחוד את התרופה רמדסיביר, המשמשת לטיפול בקורונה; זאת, ימים ספורים לאחר שנודע כי ארה"ב קנתה מהיצרנית גיליאד כמעט את כל המלאי לחודשים הקרובים.

 

משרד הבריאות האמריקאי הודיע יומיים לפני כן כי רכש מעל 500 אלף מנות של התרופה. מדובר בכלל התפוקה של גיליאד ביולי, וכן 90% מהייצור באוגוסט ובספטמבר. שר הבריאות של ארה"ב אלכס אזאר בירך על המהלך, אותו כינה "עסקה מדהימה". 

x