$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

מצטרף לגל המשפחתי: לני רקנאטי ינפיק את אלקמי בקנדה

לני רקנאטי, שמחזיק ב־50% מחברת מיחזור הפלסטיק, מקדם הנפקה ראשונית בבורסת TSXV, לפי שווי של 103 מיליון שקל. בן דודו ליאון מקדם שתי הנפקות, של אקווריוס אנג'נס ואקופיה, ובן דודם אודי הוביל קבוצת משקיעים להשתלט על פוקרד

צלי גרינברג 07:3305.10.20

משפחת רקנאטי יצאה מהרדאר הציבורי ב־2003, כשמכרה את השליטה באי.די.בי, הקונצרן הגדול במשק דאז, לנוחי דנקנר ושותפיו. אולם בני המשפחה לא הפסיקו לעשות עסקים מאז, ובחודשים האחרונים חלקם זוכים לתשומת לב ציבורית מחודשת, בעיקר בזכות הנפקות.

 

המצטרף הטרי לגל המשפחתי הוא לני רקנאטי, שמחזיק, באמצעות חברת סולם אחזקות, ב־50% מחברת טכנולוגיית המיחזור הישראלית אלקמי, ומקדם את הנפקתה בבורסת טורונטו לחברות יזמיות (TSXV), כך נודע ל"כלכליסט". במחצית האחרת של מניות אלקמי מחזיקה חברת תדאה הציבורית.

 

 

 

 

לני רקנאטי. המשפחה חוזרת לכותרות לני רקנאטי. המשפחה חוזרת לכותרות

 

המטרה: צירוף משקיעים מצפון אמריקה

 

בכוונת אלקמי לגייס 13 מיליון דולר קנדי (33.5 מיליון שקל) לפי שווי של 40 מיליון דולר קנדי (103 מיליון שקל), כך שאחרי ההנפקה הציבור יחזיק ב־40% מהמניות ורקנאטי ותדאה יחזיקו ב־60% בחלקים שווים. עד היום בעלי החברה השקיעו בה 38 מיליון שקל.

 

על מנת להוציא את ההנפקה לפועל, אלקמי שכרה את שירותיו של בנק ההשקעות הישראלי A-Labs, שכבר הוביל עבורה גיוס של 3 מיליון דולר מקרן הגידור קלובר וולף, והוביל עבורה גיוס לקראת ה־IPO. בנק ההשקעות מוביל את ההנפקה יחד עם חברת החיתום הקנדית Gravitas Securities.

 

אלקמי מבקשת להנפיק בבורסת טורונטו כדי להכניס לחברה משקיעים מצפון אמריקה, וזאת במטרה ליצור שיתופי פעולה עם שחקנים מתחום המיחזור שפועלים בטריטוריות האלו, כדי להגדיל את החדירה שלה אליהן.

 

אלקמי פעילה כיום בשוק הישראלי, בעיקר בתחום מיחזור יריעות הפלסטיק, שבו היא חולשת על 70%. בעתיד הקרוב היא אמורה להתחיל לפעול גם בגרמניה וצרפת, שבהן חתמה על מזכרי הבנות לשיתופי פעולה להקמת מפעלי מיחזור בטכנולוגיה שפיתחה.

 

אלקמי הוקמה ב־2008 תחת השם ק.ב תעשיות מיחזור בבית שאן, שם היא מחזיקה עד היום במפעל שעוסק במיחזור פוליאתילן ומייצר יריעות לתחומי התעשייה, הבנייה, התשתיות והחקלאות. לפני ארבע שנים רקנאטי ותדאה רכשו את החברה, שפיתחה טכנולוגיה למיחזור שקיות פלסטיק בעלות נמוכה. השוק שבו היא פועלת כיום, מיחזור הפלסטיק, עומד על כ־26.5 מיליארד דולר וצומח בקצב שנתי של 3.4%.

 

משום שתדאה מחזיקה בחצי מהמניות, ואלקמי היא אחזקה מהותית שלה, דו"חותיה מצורפים לאלו של תדאה, ומהם עולה כי במחצית הראשונה של 2020 הכנסות אלקמי עמדו על 1.9 מיליון שקל, ירידה של 34.5% בהשוואה למחצית הראשונה של 2019, אז הסתכמו ב־2.9 מיליון שקל.

 

ההפסד התפעולי, שעמד על 4 מיליון שקל, צומצם ב־300 אלף שקל בהשוואה לתקופה המקבילה. ההפסד הכולל עמד על 4.1 מיליון שקל בהשוואה להפסד של 4.3 מיליון שקל במחצית המקבילה.

 

השקיעו במובילאיי וגרפו עשרות מיליוני דולרים

 

לני רקנאטי, שמחזיק בבעלות גם על יקב רקנאטי, אינו בן המשפחה היחיד שמקדם בימים אלו הנפקה. ליאון רקנאטי, בן הדוד שלו, מקדם את הנפקת חברת המנועים אקווריוס אנג'ינס בבורסת תל אביב לפי שווי של מיליארד שקל, ואת הנפקת חברת אקופיה, שמייצרת רובוטים לניקוי פאנלים סולאריים, לפי שווי של 1.7 מיליארד שקל.

 

אודי רקנאטי, בן הדוד של ליאון ולני, הוביל קבוצה של בעלי מניות בחברת הביומד פוקרד, שמפתחת מוצר לאבחון מהיר של זיהומים, לעלות מאחזקה של 29% ל־90%. לני, ליאון ואודי רקנאטי השקיעו גם בחברת מובילאיי, וגרפו עשרות מיליוני דולרים בעקבות מכירתה לאינטל ב־15.3 מיליארד דולר.

 

x