$
בורסת ת"א

חיים כצמן: אנחנו לא במכירת חיסול, הנכסים יימכרו לפי ערכם בספרים

מנכ"ל גזית גלוב אמר ברקע פרסום הדוחות שהפגיעה בהכנסות נגרמה בעיקר מהקלות על השוכרים בפולין; חברת הנדל"ן המניב עוזרת לשוכרים באופן נקודתי, אך לא ויתרה באופן גורף על שכר דירה: "אני בטוח שהשוכרים גם לא יציעו שכר דירה גבוה יותר כשיהיו להם חודשים טובים"

חזי שטרנליכט 14:4820.08.20

 "כל מי שחושב שאנחנו עושים מכירת חיסול – שיחשוב עוד פעם. חברה שיש לה דרך לשלם את כל החובות בשלוש השנים הקרובות לא מוכרת נכסים בהזדמנות. הנכסים יימכרו במחירם בספרים או מאוד קרוב לזה".

 

במילים אלה ביקש מנכ"ל ובעל המניות העיקרי בקבוצת גזית גלוב, חיים כצמן, להרגיע ולשדר עסקים כרגיל בשיחה עם המשקיעים המוסדיים היום (ה') לאחר פרסום הדוחות.  

מניות חברת הנדל"ן המניב גזית גלוב ובעלת השליטה בה (55.42%) נורסטאר נחלשות היום בבורסה, אחרי שגזית גלוב דיווחה על ירידה של 21.6% בדמי השכירות המתואמים (NOI) שגבתה ברבעון השני, כמו גם על ירידה של 15.6% ברווח התפעולי התזרימי (FFO).

 

 

 

חיים כצמן, מנכ"ל ובעל המניות העיקרי בגזית גלוב חיים כצמן, מנכ"ל ובעל המניות העיקרי בגזית גלוב צילום: Agaton Strom

 

 

כצמן הודיע עם פרסום הדוחות של גזית גלוב כי החברה תמכור נכסים בהיקף של מיליארד שקל ב-12 החודשים הקרובים בכדי לשפר את הנזילות שלה. זאת כחלק מתוכנית שתכלול גם הפחתת דיבידנדים שישולמו ויחסכו לחברה 100 מיליון שקל וכן מיזוג פעילות ג'י ישראל עם גזית גלוב.

 

סוג הנכסים שתממש החברה בשנה הקרובה הם כאלה שלא ניתן להשביח אותם יותר או שאינם בעסקי הליבה של הקבוצה. לא נמסר פירוט ספציפי לגביהם. לפי גזית גלוב, כיום יש לחברה נזילות מספקת של מעל ל-2 מיליארד שקל והיא יכולה לשלם את החובות בשלוש השנים הקרובות מבלי להידרש לגיוסים נוספים.

 

לדברי כצמן, עיקר המכה שהחברה ספגה בירידה ב-NOI במחצית הראשונה של 2020 נבע מהפעילות בפולין. "יצא צו של ממשלת פולין במהלך הקורונה שאחראי לרוב הירידה ב-NOI שלנו במחצית. בנטרול שלו, הייתה במחצית ירידה של 4.25% ב-NOI במקום 14.8% שנרשמה. "הצו של ממשלת פולין איפשר לשוכרים לא לשלם שכר דירה בזמן שהיו סגורים בימי הקורונה, ומאריך את חוזה השכירות שלהם בעוד שלושה חודשים, בסה"כ לשישה חודשים כולל תקופת הקורונה. "זה המקום היחידי בעולם שיצא בו חוק כזה", ציין כצמן.

 

לדבריו, המדינה שבה מצב הקורונה מורכב כיום היא ברזיל. רק אתמול (ד') הותר שם להרחיב את שעות הפעילות של המרכזים המסחריים משש לשמונה שעות, לאחר שהיו פתוחים לארבע שעות ביום בלבד במשך כמה חודשים. בשיחת הוועידה עם המשקיעים אמרו בחברה כי אנשים עדיין עומדים שם בתורים ארוכים בשל שעות הפעילות המצומצמות.

 

רשות ניירות ערך מאפשרת מבחינה חשבונאית להכיר חד פעמית בהשלכות הקורונה על חברות הנדל"ן המניב, כשאפשר גם לפרוס אותן על פני אורך תקופת החוזים. כצמן אמר בשיחה עם כלכליסט בהקשר זה כי "הלכנו על משהו משולב. חלק פרסנו לאורך תקופה. בנוסף ביצענו הפחתה של 19 מיליון שקל לחובות אבודים. ההבדל הבסיסי ביננו לבין כולם זה עניין המדיניות. אנחנו לא עשינו ויתור גורף בשום מקום וגם לא בישראל על שכר דירה. לא ראיתי בעולם שמישהו עשה ויתור גורף כזה על כל שכר הדירה שלו".

 

"אנחנו כן עוזרים נקודתית לדיירים. דוחים תשלומים ופורסים להם הלוואות. אבל בגדול אנחנו באים מהאסכולה שאומרת שאלה הסכמים ל-10 ו-20 שנה כשלדייר יש הרבה אופציות חד צדדיות. יהיו זמנים טובים ורעים ואנחנו נקיים את ההסכם גם בזמנים הרעים וגם בזמנים הטובים. זו האסטרטגיה שלי ב-30 השנה האחרונות בכל רחבי העולם. זה לא המשבר הראשון שעברתי ולא הפעם הראשונה שבאים אלי להקלות".

 

לדברי כצמן "דיירי העוגן שלנו קיבלו שכר דירה נמוך דרמטית מראש. הם קיבלו מיליונים של שקלים של השקעות במושכר שביצענו יחד איתם. החוזים הם לעשרות שנים. אז אפילו אם יהיו שישה חודשים שבהם יהיה קשה - יש לדייר 240 חודשי שכירות ב-20 שנה. כנראה יהיו לו גם שישה חודשים טובים ואני בטוח שהוא לא יציע לי שכר דירה גבוה יותר".

x