$
שוק ההון

בלעדי לכלכליסט

משה חוגג רכש בהנפקת קבוצת דלק מניות ב־25-30 מיליון שקל

יזם ההייטק, שמחזיק בבעלות על בית"ר ירושלים, רכש את המניות בהנפקה שביצעה החברה ביום שלישי האחרון. סכום הרכישה הפך את חוגג למשקיע הגדול בהנפקה אחרי בעל השליטה יצחק תשובה. בעקבות הרכישה חוגג מחזיק כעת 2%—2.5% מקבוצת דלק

גולן חזני 06:5909.08.20

משקיע מפתיע סייע ליצחק תשובה לצלוח את גיוס ההון של קבוצת דלק שהתרחש ביום שלישי האחרון. ל"כלכליסט" נודע כי יזם ההייטק משה חוגג רכש מניות בהנפקה בהיקף כולל של 25—30 מיליון שקל, ולמעשה היה המשקיע הגדול בה לאחר בעל השליטה תשובה בעצמו. בעקבות ההשקעה חוגג מחזיק כעת 2.5%-2% ממניות קבוצת דלק.

 

 

חוגג, שהוא גם הבעלים של קבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים, ביצע את ההשקעה באמצעות חברה פרטית שבבעלותו, כהשקעה פיננסית לטווח בינוני־ארוך. חוגג סירב לאשר או להכחיש את המידע.

השקעה בחברת אחזקות ישראלית שפועלת בתחומי האנרגיה כמו קבוצת דלק היא השקעה חריגה בנוף ההשקעות האופייניות ליזמי הייטק, שנוהגים להשקיע את הכספים שהם מקבלים לידיהם במסגרת אקזיטים שביצעו במיזמים חדשים, חברות טכנולוגיה ונדל"ן.

 

מימין: בעל השליטה בקבוצת דלק יצחק תשובה ויזם ההייטק משה חוגג. השקעה מפתיעה מימין: בעל השליטה בקבוצת דלק יצחק תשובה ויזם ההייטק משה חוגג. השקעה מפתיעה צילומים: אוראל כהן, אייל טואג

 

העובדה שמעל ליכולת שירוב החוב של דלק למחזיקי האג"ח שלה, שמסתכם ב־5.8 מיליארד שקל, מתנוסס סימן שאלה משמעותי נוכח תשואות הזבל שבהן נסחרות שבע הסדרות השונות, הופכת את ההשקעה של חוגג לחריגה עוד יותר. מכך ניתן להסיק שככל הנראה חוגג מאמין ביכולת ההישרדות של קבוצת דלק ואף באפשרות שההשקעה תציף לו ערך.

 

מניות בשווי 100 מיליון דולר וסדרה של כישלונות

 

חוגג הוא מייסדה של קרן סינגולריטים. בחודש ינואר האחרון הוא נהנה מאקזיט חלקי בהיקף של 7 מיליון דולר כשחברת מון אקטיב, מפעילת המשחק קוין מאסטר, גייסה 125 מיליון דולר בהנפקה משנית לפי שווי של 1.25 מיליארד דולר. לאחר ההנפקה, חוגג מחזיק במניות של החברה בשווי של כ־100 מיליון דולר. בנוסף, חוגג צבר רווחים של עשרות מיליוני דולרים מפעילותו בתחום הבלוקצ'יין.

 

עם זאת, לא הכל ורוד בממלכה של חוגג, ועל החגורה שלו נתלו מספר כישלונות. כך, חברת מובלי שייסד, שפיתחה אפליקציה לשיתוף תמונות נסגרה ופורקה. גורל דומה היה מנת חלקה של חברת בלוק TV. חברת סירין לאבס שהקים ושפיתחה טלפון סלולרי פיטרה רבע מעובדיה.

 

בנוסף, כנגד חוגג הוגשו מספר תביעות בבתי משפט. אחת מהן הוגשה על ידי 17 אנשי עסקים ישראלים שביקשו לפרק את חברת IDC, חברה־בת של סינגולריטים. תביעה אחרת, בהיקף של 5 מיליון שקל, הוגשה על ידי אזרח קנדי שטען לתרגיל לא כשר עוקף גיוס שבוצע בחברת סטוקס שבבעלות חוגג.

 

ביום שלישי האחרון השלימה קבוצת דלק את גיוס הההון השני מתוך ארבעה שאותם התחייבה לבצע עד חודש אפריל 2021, בהיקף כולל של חצי מיליארד שקל. בשלישי האחרון החברה גייסה 176 מיליון שקל, על אף שהייתה מחוייבת לגייס 163 מיליון שקל בלבד. היקף הגיוס גדל מעבר למתוכנן לאור הביקושים שעמדו על 295 מיליון שקל.

 

תשובה עצמו, שעד לגיוס החזיק ב־57.6% ממניות קבוצת דלק, רכש מניות ב־47 מיליון שקל, פחות מכפי חלקו היחסי בחברה, ולכן אחזקתו דוללה ל־53.3%. בגיוס הקודם שנערך בחודש מאי, ושבו קבוצת דלק גייסה 137 מיליון שקל, תשובה רכש מניות בהיקף של 37 מיליון שקל, גם כן פחות מחלקו היחסי באותה העת שעמד על 61.2%, ולכן הוא דולל לרמה של 57.6%.

 

תוצאת ההנפקה שיקפו למניית קבוצת דלק מחיר של 80 שקל, זאת לעומת מחיר מינימום של 75 שקל שנקבע לקראת ההנפקה. עם זאת, הרוכשים בהנפקה קיבלו גם אופציות, וכשמשקללים אותן הם כבר מרווחים מעט על השקעתם.

 

מתווה חיזוק הביטחונות שעליו חתמה קבוצת דלק מול הנציגות המשותפת לשבע סדרות האג"ח בחודש מאי האחרון קובע, כאמור, כי על החברה לגייס 500 מיליון שקל עד לאפריל 2021. הגיוס הבא לפי המתווה אמור להתבצע בדצמבר, והיקפו אמור לעמוד על 150 מיליון שקל, והיתרה, 50 מיליון שקל, באפריל. עם זאת, האופציות שהונפקו במסגרת הגיוס הנוכחי, במידה וייכנסו "לתוך הכסף", יזרימו לחברה את הסכום כולו וייתרו את גיוסי ההון הבאים. זאת במידה שמחירה של מניית קבוצת דלק יישאר מעל מחיר המימוש שעומד על 75—77 שקל.

 

קבוצת דלק הודיעה לקראת ההנפקה כי 50%—70% מתמורת ההנפקה תשמש לפירעון החובות לבנקים, וזאת בהתאם למתווה חיזוק הביטחונות. היקף החובות לבנקים עומד כיום על 392 מיליון שקל. כנגד חובות אלו משועבדות 432.5 מיליון יחידות השתתפות של החברה־הבת דלק קידוחים, שמהוות 40% מיחידות ההשתתפות, בשווי של 1.85 מיליארד שקל. כיום קבוצת דלק מחזיקה ב־54.2% מיחידות ההשתתפות של דלק קידוחים.

 

קבוצת דלק אמורה לפרוע בקצב מואץ את חובותיה לבנקים כדי להסיר את השעבוד מעל יחידות השתתפות אלו ולשעבד אותן למחזיקי האג"ח. הסרת השעבוד אמורה להתבצע לאחר שקבוצת דלק תמכור את החברה־הבת דלק ישראל שמפעילה את רשת תחנות הדלק "דלק".

 

לפי המתווה שנחתם מול המחזיקים, קבוצת דלק צריכה למכור את דלק ישראל עד לחודש ספטמבר הקרוב. על רכישת החברה מתמודדת קבוצה אחת שמורכבת מחברת להב אל.אר שבשליטת אבי לוי, מנכ"ל מליסרון לשעבר, ורמי לוי, בעל השליטה ברשת הקמעונאות רמי לוי שיווק השקמה; וקבוצה אחרת שמורכבת מחברת סופרגז שבשליטת אלקו של משפחת זלקינד ולאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות הריאליות של בנק לאומי. בנוסף מתמודדת על רכישת החברה קרן זרה.

 

מכירת תחנות הכוח הושלמה, מגדל תחזיק 45%

 

בתוך כך, דלק ישראל השלימה בסוף השבוע את מכירת שתי תחנות הכוח שלה בשורק ובאשקלון לרפק אנרגיה שבשליטת רפק תקשורת וקרן ג'נריישן קפיטל, חברת הביטוח מגדל וקרן הפנסיה עמיתים תמורת 367 מיליון שקל. מגדל רוכשת 45%, רפק אנרגיה רוכשת 35% ועמיתים רוכשת 20%. ההספק של שתי התחנות יחד עומד על 227 מגה־וואט בשנה. המחיר בעסקה מגלם תשואה של 10% נטו. רפק אנרגיה היא שתנהל את שתי התחנות.

 

מטעם מגדל הוביל את העסקה גיא פישר, מנהל ההשקעות החדש של החברה, שלאחרונה קידמה את ארז מגדלי, שהיה מנהל ההשקעות הקודם של עמיתים, לתפקיד סגן ראש חטיבת ההשקעות ומנהל תחום ההשקעות הלא סחירות.

x