$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

לייבפרסון מוותרת על הנדל"ן: כל העובדים יעבדו מהבית כמודל קבוע

אחרי שהתברר כי תפוקת העובדים נשמרה במהלך העבודה מהבית בתקופת הסגר, מעבירה החברה 1,300 עובדים ברחבי העולם לעבודה מרחוק - לפחות עד שיימצא חיסון. בישראל מאכלסת החברה משרדים בשטח כולל של 6,300 מ"ר ברעננה

צלי גרינברג 10:0502.07.20

חברת לייבפרסון משנה את אופן עבודתה בעקבות משבר הקורונה, ואימצה את מודל העבודה מהבית כמודל קבוע עד שיימצא חיסון, כך נודע לכלכליסט. כפועל יוצא, החליטה החברה שמעסיקה כ־1,300 עובדים ברחבי העולם מהם כ־350 בישראל, לוותר על כל הנדל"ן המשרדי שהיא שוכרת בעולם, כולל בארץ, ועתידה לחסוך על פי הערכות כ־12–15 מיליון דולר בשנה.

 

 

 

מה דעתך על מניית לייבפרסון:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

לכלכליסט נודע עוד כי לאחרונה קיבלו עובדי החברה בסיאטל ארה"ב מכתב המבקש מהם לפנות את חפציהם ממשרדי החברה לטובת המעבר לעבודה מהבית, וכי פינוי המשרדים לטובת מודל זה כבר נעשה בימים האחרונים גם בישראל.

 

לייבפרסון שכרה כ־6,300 מ"ר על פני 3 קומות ברחוב זרחין ברעננה. עלות השכירות השנתית עמדה על כ־5 מיליון שקל. החברה לא חידשה את חוזה השכירות שלה לנכס שבעליו הם חברת תדהר וחברת הביטוח מגדל, ופינתה את משרדיה עם תום החוזה השבוע. בשאר אתרי החברה בעולם העזיבה מדורגת ולייבפרסון מנסה להגיע להסכמות עם בעלי הנכסים על מועד עזיבת המשרדים.

 

ההחלטה למעבר לעבודה מהבית הגיעה לאחר שהחברה ערכה סקר פנימי בקרב עובדיה במסגרתו נמצא כי 70% מהם מעדיפים להישאר בבית עד שיימצא חיסון. החברה גם בחנה ומצאה על בסיס החודשים האחרונים, כי תפוקת העובדים במסגרת מודל העבודה מהבית לא ירדה, והחליטה להיענות לעובדים, שייתרו את הצורך בנדל"ן המשרדי ששכרה.

 

לייבפרסון גם הקימה צוות תכנון וחשיבה בראשות המנכ"ל בישראל יובל מטלון שמטרתו לעצב את אופן העבודה החדש של החברה בעידן שאחרי הקורונה, כאשר לעת זו המודל שנבחן משאיר את העבודה מהבית כמרכזית, ולצידה יעמוד לטובת העובד תקציב לשכירת זמן משרד בחללים משותפים ומיקומים שונים.

העובדים קיבלו כ־300 דולר בממוצע לעובד לטובת רכישת ציוד נדרש לעבודה מהבית. לייבפרסון גם התחייבה בפני העובדים כי החיסכון שיושג מהוויתור באחזקות הנדל"ן יופנה כולו לעובדים בצורת הנחות של עד 25% על הוצאות רכבי הליסינג שלהם, רכישת ציוד מחשוב נוסף הנדרש לעובדים בביתם, תקציב אישי לפגישות ולשכירת זמן משרדי, ועוד.

 

 

מנכ"ל לייבפרסון, בישראל יובל מטלון מנכ"ל לייבפרסון, בישראל יובל מטלון צילום: מיכה לובטון, נמרוד גליקמן

 

פרחה בתקופת הקורונה

 

לייבפרסון היא חברת תוכנה ציבורית שמפתחת פלטפורמות תקשורת, בעיקר לחיבור בין מותגי העסקים לבין הלקוחות. תקופת הקורונה צפויה להיטיב עם החברה שדיווחה בתוצאותיה לרבעון הראשון של השנה שפעילותה צמחה במהלך הרבעון השני, בו היא צופה הכנסות בטווח של 83–85 מיליון דולר, בהשוואה ל־70.9 מיליון דולר ברבעון השני של 2019.

 

ההכנסות ברבעון הראשון השנה עלו ב־17.4% ועמדו על 78 מיליון דולר מול 66.4 מיליון דולר אשתקד. עם זאת, החברה הורידה את הטווח התחתון לתחזית הכנסותיה לשנה כולה ל־340–355 מיליון דולר בהשוואה ל־350–355 מיליון דולר שנתנה בתחזית הקודמת.

 

בניגוד למחיר מניות חברות הטכנולוגיה האחרות שפרחו בתקופת הקורונה, לייבפרסון, הנסחרת בבורסות תל אביב ונאסד"ק ארה"ב בשווי של 2.74 מיליארד דולר, חוותה נפילה כמו שאר השוק, ממנה התאוששה רק החל מסוף אפריל וסיכמה עלייה של 10.8% מתחילת השנה.

 

x