$
שווקי חו"ל

ארה"ב: 22 שנות מאסר ללי אלבז הישראלית, שהורשעה בהונאת משקיעים

ביהמ"ש הפדראלי במרילנד גזר עונש כבד על המנכ"לית לשעבר של חברת האופציות הבינאריות הישראלית יוקום תקשורת, שהורשעה בהונאת משקיעים של 140 מיליון דולר. עורכי דינה של אלבז: "היא משלמת מחיר אישי כבד על כך שנשפטה ע"י חבר מושבעים שראה בה כזרה". בפרשה 15 נאשמים נוספים, בהם הבעלים של יוקום יוסי הרצוג. הערכה: ארה"ב תבקש להסגיר נאשמים נוספים בפרשה

תומר גנון 19:5919.12.19

בית המשפט הפדראלי במרילנד גזר עונש כבד של 22 שנות מאסר על לי אלבז, מנכ"לית חברת האופציות הבינאריות הישראלית יוקום תקשורת לשעבר, שהורשעה בהונאת משקיעים בארה"ב.

 

גורמים משפטיים מעריכים שבעקבות גזר הדין של אלבז, צפויות הרשויות בארה"ב להגיש בקרוב בקשות הסגרה נגד הישראלים הנוספים שעבדו ביוקום שמואשמים בכתב אישום נפרד בשותפות בקשירת הקשר להונות משקיעים.

 

לפי כתב האישום שבו הורשעה, חברות-בנות של יוקום בשם ביינארי-בוק וביג-אופשן הבטיחו לאלפי אנשים החזרים גבוהים בסיכון נמוך על כספם, באמצעות השקעה באופציות בינאריות. אנשי המכירות הטלפוניים הציגו את עצמם כברוקרים, מבלי לגלות שהם עובדים מישראל. עובדה נוספת שהסתירו אנשי המכירות מהלקוחות היא שהם מרוויחים מכך שהלקוחות מפסידים את השקעתם.

 

נציין כי משרד המשפטים האמריקאי (DOJ) הגיש לאחרונה כתב אישום נוסף בפרשה, נגד 15 ישראלים שעבדו בחברה, בהם בעלי החברה יוסי הרצוג שה-FBI חקר אותו בעבר בישראל, על הונאת משקיעים בהיקף של 140 מיליון דולר.

 

זהו כאמור כתב האישום השני בפרשה, לאחר שמנכ"לית יוקום שרשומה בקיסריה וחמישה עובדים נוספים הורשעו בספטמבר בהונאה בנקאית.

 

נציבות הסחר האמריקאית (CFTC), הגישה לאחרונה גם תביעה כספית נגד המעורבים לפיצויי המשקיעים על סך 100 מיליון דולר

 

לי אלבז לי אלבז צילום: AP

 

 

כתב האישום, על עבירות של הונאה בנקאית וקשירת קשר לביצוע הונאה בנקאית, הוגש נגד: קובי כהן, 27; יוסף הרצוג, 54; אורי מיימון, 33; ניסים אלפסי, 33; אלעד ביגלמן, 37; רונאל ג׳יבון, 29; סברינה אלופר, 28; אפיק טורי, 27; ענוג מארק 28; אורון מונטגומרי, 38; דויד ברזילאי, 41; גילעד מאזוגי, 36; הדס בן חיים, 34; יוסף בישארה, 32 וניר ארז, 29. נאשם נוסף, ענוג מארק, הוסגר מהונגריה לאחר מעצרו בספטמבר 2019 על ידי רשויות אכיפת החוק במדינה.

 

על פי כתב האישום, המתחיל ב-2014, הנאשמים ושותפיהם מכרו ושיווקו במרמה אופציות בינאריות למשקיעים בארצות הברית וברחבי העולם דרך שני אתרי אינטרנט בשם BinaryBook ו-BigOption. הנאשמים ושותפיהם לעבירות עבדו כולם בחברה בשם יוקום תקשורת, שפעלה מישראל ועסקה, לכאורה, במכירות ושיווק. בהמשך נטען בכתב האישום שלכהן והרצוג הייתה בעלות משותפת ביוקום תקשורת ובעוד כמה עסקים בהם נעזרו בכדי לבצע את ההונאה.

 

הנאשמים ושותפיהם, כך נטען, הטעו משקיעים בכך שטענו כי הם מייצגים את האינטרסים שלהם, כאשר בפועל הבעלים של אתרי האינטרנט BinaryBook ו-BigOption הרוויחו כאשר משקיעים הפסידו כסף.

 

בנוסף נטען שהם הציגו מצגי שווא על התשואה על השקעות דרך אתרי האינטרנט, השתמשו בשמות בדויים, שיקרו לגבי הכשרתם כאשר דיברו עם משקיעים וטענו כי הם עובדים מלונדון כאשר למעשה עבדו מישראל.

 

על פי כתב האישום הם שיקרו לגבי האם ואיך משקיעים יוכלו למשוך כספים מחשבונותיהם, הציגו במרמה מושגים כבון "בונוסים", "סחר ללא סיכון", ו"עסקאות מבוטחים", והשתמשו בצורה מטעה בהטבות האמורות בצורה שפגעה בפועל במשקיעים.

 

מה זה אופציות בינאריות?

 

אופציות בינאריות הן מכשיר פיננסי שלמעשה מאפשר להמר על מגמה של נייר ערך, סחורה, מטבע חוץ וכדומה, בתוך זמן נתון. כך למשל, יכול המשקיע להמר על עלייה בשער הדולר בין שעה 08.00 בבוקר ל-14.00 בצהריים. אם הוא טעה, הוא מפסיד את ההימור. אם צדק, הוא מרוויח.

 

ד"ר צבי גבאי ועו"ד הדר ישראלי ממשרד ברנע, שליוו את לי אלבז בשיתוף עם צוות ההגנה האמריקאי בתיק זה, נמסר: "ההרשעה וגזר הדין שהוטל על לי ממחישים את ההבדלים בין מערכות המשפט בישראל ובארצות הברית.

 

"ראשית, מידת ההחמרה במדיניות ההעמדה לדין והענישה בתחום העבירות הכלכליות בארה"ב גבוהה לאין ערוך ביחס למדינת ישראל. לי אלבז שילמה ומשלמת מחיר אישי כבד על כך שנשפטה על-ידי חבר מושבעים שראה בה כזרה.

 

"בנוסף, העידו במשפטה עדי מדינה שבניגוד לנהוג בישראל, עונשם נקבע רק לאחר שהעידו ועל-פי מידת 'שביעות הרצון' של התביעה מעדותם. לא ניתן שלא לתהות לגבי אמינות העדויות האלה. הלקח שפרשה זו מלמדת הוא שישראלים הפועלים בישראל, גם במסגרת עבודה הנתפסת על-ידם כלגיטימית, עשויים למצוא את עצמם נותנים את הדין בפני חבר מושבעים אמריקאי, בהליך משפטי המושתת על כללים שחלקם אינם מוכרים כמקיימים הליך הוגן בישראל, ומשלמים על כך מחיר כבד ביותר.

"מאז ההרשעה באוגוסט 2019 אנו מגבשים, ביחד עם עורכי הדין האמריקאים, את עילות הערעור ובקרוב תתקבל ההחלטה לגבי המשך הדרך".

 

באפשרותה של אלבז להגיש ערעור לבית המשפט לערעורים פדראליים של המחוז בוושינגטון הבירה. אם שם לא יתקבל ערעורה, היא יכולה להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון הפדראלי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x