$
בורסת ת"א

בצל סכסוך השליטה: מישורים מגייסת 50 מיליון שקל באג"ח

הגיוס ייעשה בצורה של הרחבת שתי סדרות קיימות ולפי התנאים הקיימים שלהן. בכך יגיע החוב הכולל של מישורים כלפי המחזיקיםל־448 מיליון שקל

גולן חזני 08:0525.09.19

חברת הנדל"ן המניב מישורים, שעל השליטה בה מתנהל בימים אלו קרב משפטי בין אלכס שניידר וגיל בלוטרייך, מנסה לשדר עסקים כרגיל: אתמול (ג') הודיעה מישורים על הרחבת שתי סדרות אג"ח בהיקף כולל של 50 מיליון שקל באמצעות הנפקה פרטית למשקיעים מסווגים. מדובר בסדרות ד' ו־ח' שיורחבו ב־15 מיליון שקל ו־35 מיליון שקל בהתאמה.

 

 

 

לאחר ההנפקה, היקף סדרה ד' יעמוד על 146 מיליון שקל והיקף סדרה ח' על 155.5 מיליון שקל. בכך יגיע היקף האג"ח הכולל שגייסה מישורים בחמש סדרות שונות ל־488.5 מיליון שקל. הרחבת הסדרות נעשתה לפי התנאים הקיימים שלהן. המח"מ של אג"ח ח' הוא 4.31 שנים והתשואה (ברוטו) עומדת על 5.4%. המח"מ של אג"ח ד' הוא 1.7 שנים והתשואה (ברוטו) היא 2.7%.

 

בשבוע שעבר נפגשו שניידר, שמחזיק ב־37.4% ממניות מישורים, ובלוטרייך, שמחזיק ב־37.6% מהמניות, בבית המשפט המחוזי בתל אביב. זאת, כדי להשתתף בדיון על צו מניעה שביקש בלוטרייך להוציא לעסקה שבמסגרתה שניידר ושולם לפידות, מנכ"ל אי.די.בי פתוח ודסק"ש לשעבר, רכשו מחברת הביטוח הראל את חלקה (8%) במישורים, עסקה שלאחריה עלה שניידר לאחזקה של 42% במישורים ואילו לפידות רכש 3% ממניות החברה. בלוטרייך הגיש את הבקשה כדי לנסות ולמנוע מעצמו להיכנס לעמדת נחיתות בקרב על השליטה במישורים, אולם בית המשפט אישר את העסקה.

 

הסכסוך בין בלוטרייך ושנייר, שהודיע חד־צדדית על ביטול הסכם השליטה ביניהם, פרץ בנובמבר 2018 וכלל האשמות הדדיות בפלילים. בלוטרייך פנה מוקדם יותר החודש לבית המשפט המחוזי בתל אביב, טרם העסקה עם הראל, בדרישה שיכפה על שניידר הפעלת מנגנון במב"י או כל מנגנון היפרדות אחר. אם בית המשפט ייעתר לדרישתו ויכפה מנגנון במב"י, שבמסגרתו מי שמציע סכום גבוה יותר רוכש את חלקו של השני, בלוטרייך יתקשה לנצח את שניידר בשל רכישת המניות מהראל.

 

זו אינה החזית המשפטית היחידה שבלוטרייך נקלע אליה. בחודש שעבר החליטה ועדה מיוחדת של מישורים כי על החברה לתבוע את בלוטרייך בשל המהלך הדו־שלבי שבמסגרתו נכנס שניידר לשותפות בשליטה עימו. בשלב הראשון שניידר רכש את המניות במסגרת הקצאה ובשלב השני ישירות מבלוטרייך, במחיר גבוה יותר.

 

הוועדה בדקה אם בעת שבוצעה ההקצאה כבר סוכם בין בלוטרייך לשניידר על הרכישה הישירה. הוועדה מצאה שאמנם דבר זה לא התרחש, אך קבעה שעל בלוטרייך היה לעדכן את החברה במגעים. משום כך, החליטה מישורים לדרוש מבלוטרייך להחזיר 10.1-5.3 מיליון שקל לקופת החברה. הדרישה כמעט נסגרה בפשרה, אך בלוטרייך נסוג ממנה ברגע האחרון, ולכן החברה החליטה על מהלך תקדימי ולתבוע את בעל השליטה.

 

מימין: אלכס שניידר וגיל בלוטרייך מימין: אלכס שניידר וגיל בלוטרייך

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x