$
בורסת ת"א

כיל וחברה לישראל עצרו את המומנטום למדד של AlphaBeta

לראשונה זה שנים מדד AlphaBeta הניב תשואת חסר לעומת מדד הייחוס – ת"א־35. הסיבה: צניחת מניות החברות שבשליטת עידן עופר, שייפלטו ממדד המומנטום ב־2 במאי. ישראכרט שתתחיל להיסחר היום צפויה להיכנס ביוני לת"א־125 ולת"א־90

אורי טל טנא 08:2214.04.19

התשואות השליליות של חברה לישראל ושל כיל מתחילת השנה צפויה להשפיע עליהן בעדכון הרכבי המדדים שייערך בתחילת מאי. במקביל, הן צפויות להיפלט ממדד המומנטום של חברת AlphaBeta, שמתעדכן ארבע פעמים בשנה, ומשפיע על המניות גם בתחילת החודשים מאי ונובמבר. קרן הנאמנות Large Cap TA Smart Beta של אלטשולר שחם, שמבוססת על מדד המומנטום, מנהלת 531 מיליון שקל, ובשל גודלה יש לה השפעה על מחירי המניות.  

מדד המומנטום מחולק לשני מדדים שונים. מדד AlphaBeta Large Cap Top 5 שמכיל את חמש המניות עם המומנטום החיובי הגבוה ביותר מבין מניות מדד ת"א־35, ומדד AlphaBeta Large Cap Bottom 5 שמכיל את חמש המניות עם המומנטום השלילי ביותר באותו מדד. בחירת המניות למדד נעשית על ידי בחינת היחס שבין תשואת המניה לבין סטיית התקן שלה.

 

מדיניות ההשקעה של קרן הנאמנות היא אחזקה של 44% מנכסיה במניות המומנטום החיובי ו־10% מהנכסים למכירה בחסר של מניות מדד המונטום השלילי. יתרת (66%) נכסי הקרן מושקעים במניות מדד ת"א־35 לפי משקלן היחסי במדד. כתוצאה מכך קרן הנאמנות תצטרך לרכוש ב־47 מיליון שקל כל מניה שתכנס למדד המומנטום החיובי, ומנגד היא תצטרך למכור את המניות שיצאו ממדד זה בהיקף דומה. הרכישות והמכירות צפויות להתבצע בשבוע המסחר שיסתיים ב־2 במאי.

 

 

AlphaBeta צפויה לפרסם את השינויים בהרכבי המדדים שלה רק בעוד שבועיים, אבל לפי החישוב שלנו ייכנסו למדד המומנטום החיובי ארבע מניות נדל"ן מניב: איירפורט סיטי, אלוני חץ, מליסרון ועזריאלי, וכן מניית שטראוס. מנגד, חמש מניות שנמצאות במדד, נייס, בנק דיסקונט, שופרסל, כיל וחברה לישראל – שבשליטת עידן עופר –צפויות לצאת ממנו, והקרן צפויה למכור ב־55-40 מיליון שקל ממניות כל אחת מהחברות האלה.

 

התשואות השליליות של כיל (-9.4%) וחברה לישראל (-14.2%) מתחילת השנה הובילו לתשואת חסר של קרן זו יחסית למדד ת"א־35 באותו פרק זמן. תשואת חסר זו הגיעה לאחר כמה שנים של תשואת יתר שהציגה קרן הנאמנות יחסית למדד הייחוס. בעקבות עדכון הרכב המדד, החל מחודש מאי ולפחות לשלושת החודשים הבאים, תשואת קרן הנאמנות תהיה תלויה בעיקר בתשואת מניות הנדל"ן המניב.

 

בזירת מדד המומנטום השלילי צפויה החלפה אחת, כאשר מניית טאואר צפויה לצאת ממנו, וקרן הנאמנות צפויה לרכוש את המניה ב־10 מיליון שקל (יציאה מהמדד נעשית בדרך של רכישת המניה בשורט על ידי הקרן). מנגד, קרן הנאמנות צפויה למכור מניות של אופקו בהיקף של 10 מיליון שקל בעקבות הכניסה הצפויה שלה למדד המומנטום השלילי. ל־AlphaBeta שני מדדים משמעותיים נוספים שמתבססים על מניות מדד ת"א־125 — מדד תנודתיות נמוכה ומדד מולטי־פקטור, שמתעדכנים רק בפברואר ובאוגוסט, ולכן אינם רלבנטייים לעדכון הקרוב.

 

 

 

ב־2 במאי יתבצע גם עדכון המשקל של המניות במדדים הרגילים של הבורסה. בעדכון זה צפויה לבלוט פתאל עם ביקושים של 30 מיליון שקל, כתוצאה מעליית אחזקות הציבור בה. גם טבע צפויה לזכות לביקושים של 136 מיליון שקל בזכות התאמת פקטור המשקל שלה וג'נריישן קפיטל צפויה לביקושים של 8 מיליון שקל עם כניסתה למדד sme60 במסגרת המסלול המהיר.

 

לחצו כאן לכלל הביקושים וההיצעים שיזרימו קרנות הסל באותו מועד, המובאים באתר "כלכליסט" . מניית ישראכרט, שתחל להיסחר היום, צפויה להיכנס ב־6 ביוני למדדי ת"א־125, ת"א־90 ומדד פיננסים, ותזכה לביקושים של 120 מיליון שקל מתעודות הסל. מנגד, באותו מועד, צפוי היצע מצרפי דומה ליתר מניות מדדים אלו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x