$
שוק ההון

פער הנכסים בין אלטשולר ופסגות גדל השנה ב־45%

חברת הגמל של אלטשולר שחם כבר מנהלת 81 מיליארד שקל אחרי שעקפה את פסגות לפני שנה; פסגות, שבמשך שנים נחשבה לחברת הגמל הגדולה בישראל, מנהלת 56 מיליארד שקל

רחלי בינדמן 07:4826.03.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

שנה חלפה מאז איבדה חברת הגמל של פסגות את ההובלה, במונחי היקף נכסים, לחברת הגמל של אלטשולר שחם — והפער בין שני הגופים רק מעמיק. חברת הגמל של אלטשולר שחם כבר מנהלת, נכון לסוף פברואר, 25 מיליארד שקל יותר מפסגות (45% יותר), ובסך הכל 81.2 מיליארד שקל לעומת 56 מיליארד שקל. 

 

 

בפברואר 2018 עקפה אלטשולר את פסגות, שבמשך שנים נחשבה לחברת הגמל הגדולה בישראל, במיליארד שקל בלבד. אבל אף ש־2018 היתה שנת תשואות חלשה לאלטשולר, היתה זו שנת שיא לבית ההשקעות בהעברות כספים ממתחרים. 13 מיליארד שקל עברו לחברת הגמל של אלטשולר שחם בשנה שעברה, והיקף ההפקדות הכולל של לקוחות קיימים וחדשים עמד על 20 מיליארד שקל. זאת בעוד פסגות ספג נטישה של 2.6 מיליארד שקל למתחרים, והיקף הפקדות שלילי של 2.3 מיליארד שקל, בין היתר משום שיש חוסכים מבוגרים רבים, שמושכים את חסכונותיהם עם הפרישה.

 

בית ההשקעות פסגות, שבבעלות קרן אייפקס המחפשת לו בימים אלה קונה, נמצא בצומת בעייתי באשר לפעילות הגמל, דווקא כשהוא צריך למכור חלום לקונה פוטנציאלי. אייפקס אמנם בחנה תחילה אפשרות להנפיק את פסגות בבורסה, אך נסוגה מהרעיון לאחר שהבינה כי תתקשה להשיג את השווי המבוקש 3 מיליארד שקל.

 

גלעד אלטשולר גלעד אלטשולר צילום: עמית שעל

 

באלטשולר אמנם חוו מכה קלה בכנף ב־2018 עם ירידה חדה בביצועי ההשקעות, אך 2019 כבר מאירה להם פנים עם התאוששות בביצועים ובמומנטום הגיוסים. 463 מיליון שקל כבר גויסו שם מתחילת שנה, אם כי בקצב נמוך משמעותית לעומת 2018, שבשיאו גייסה אלטשולר כמיליארד שקל בחודש ממתחרים.

 

אחרי אלטשולר בקרב על ההובלה נמצאת חברת הגמל של הפניקס, תחת המותג אקסלנס, המנוהלת בידי אורי קיסוס, המגייסת השנייה בגודלה ממתחרים ב־2019 עם 434 מיליון שקל. קבוצת דלק, בעלת השליטה בהפניקס, חתמה באחרונה על מזכר הבנות למכירתה לקרן ההשקעות סנטרברידג'. אם מומנטום הגיוסים בהפניקס יימשך, היא עוד יכולה לרשום בעצמה מהפך ולעקוף את חברת הגמל של כלל, המנהלת היום 34 מיליארד שקל ומדורגת במקום שישי ברמת היקף נכסים.

 

בצד השני של טבלת המגייסות נמצאות פסגות עם העברות למתחרים של 170 מיליון שקל ב־2019 וילין לפידות, כוכבת הגיוסים של 2017, עם העברות שליליות של 130 מיליון שקל, אם כי עיקרם בינואר, בעוד בפברואר נרשם גיוס אפסי. ילין, שהשיגה תשואות חלשות ב־2017, התאוששה ממש בסוף 2018 והתברגה למקום השני בביצועים. בעקבות זאת החלה במהלך 2018 תופעה של נטישת כספים מילין לאלטשולר, אך זו חדלה כשביצועי אלטשולר נחלשו ואלה של ילין השתפרו. הלמן־אלדובי, כוכבת התשואות של 2018, מתקשה בינתיים לתרגם את הביצועים לגיוסים משמעותיים, והיא רשמה העברות חיובית של 49 מיליון שקל בלבד ממתחרים מתחילת השנה.

 

בסוף השבוע נרשמו ירידות חדות בוול סטריט, לאחר הודעת הפד האמריקאי על כך שלא יעלה ריבית השנה, בניגוד לתוכניות קודמות. תקופת ירידות חדשה עלולה להפוך שוב את קערת הביצועים, ומוקדם לחזות מי יככב השנה בגיוסים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x