$
שוק ההון

אינטל עלתה לשלב הסופי במירוץ לרכישת מלאנוקס

לכלכליסט נודע כי בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן הודיע על כך לאינטל, שעשויה להיתקל בקשיי רגולציה על רקע העובדה ששתי החברות הן היחידות הפועלות בתחום האינפיניבנד. הקרן האקטיביסטית סטארבורד, שמחזיקה ב־8.3% במלאנוקס, תומכת במכירתה

גולן חזני 07:0731.01.19
אינטל קיבלה שלשום הודעה מבנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן כי עלתה לשלב הסופי של המכרז למכירת מלאנוקס, ו"כלכליסט" חשף אתמול כי ההצעה שהגיש תאגיד המיקרו־מחשבים העולמי עומדת על 6 מיליארד דולר. אינטל מבקשת לרכוש את חברת הטכנולוגיה הישראלית שנה וחצי בלבד אחרי שרכשה את מובילאיי הישראלית תמורת 15 מיליארד דולר. הידיעה עוררה הדים בשוקי ההון בעולם, שכן מלאנוקס נחשבת לחברה ישראלית בולטת ואחת הגדולות בתחום ההייטק.

 

 

ככל הנראה, אינטל היא החברה המתקדמת ביותר בתהליך, ועובדה זו גם מפזרת מעט את הערפל סביב כוונותיו של מייסד מלאנוקס איל וולדמן, המכהן כמנכ"ל ונשיא החברה.

 

בקרב משקיעי מלאנוקס רווחות בשבועות האחרונים הערכות על כך שוולדמן אינו נלהב למכור את מלאנוקס — וזאת בלשון המעטה — והיה מעדיף להשאיר אותה במבנה הנוכחי. העובדה שתהליך המכירה ממשיך להתקדם עשויה להעיד על מצב חדש, שבו ולדמן הוא זה שמוביל את העסקה. מנכ"ל מלאנוקס הוא הרוח החיה בחברה, ואף שהרכב הדירקטוריון שינה את מאזן הכוחות ואת ההשפעה שהיתה לוולדמן עד לא מכבר, נראה כי עכשיו הוא שותף להליך המכירה.

 

לפני שהקים את מלאנוקס עבד איל וולדמן באלביט ובאינטל

לפני שהקים את מלאנוקס עבד וולדמן באלביט ובאינטל עצמה. במשך השנים הוא שמר על קשר עם אינטל, שהיא גם לקוחה של מלאנוקס וגם מתחרה שלה. אינטל, שנמצאת בתנופת השקעות בישראל, תגדיל את מספר עובדיה פה מ־12 אלף ל־14.5 אלף, אם תרכוש בסופו של דבר את מלאנוקס. בכל מקרה, ההליך שאינטל מובילה בו כרגע, לא צפוי להימשך יותר מכמה שבועות לאחר שנכנס לישורת האחרונה.

 

על מבנה הקשרים המורכב בין החברות יעידו גם המעברים של העובדים ביניהן. הבכירה האחרונה שנטשה את אינטל היא שלומית וייס, שב־2017 מונתה לסמנכ"לית בכירה לפיתוח שבבים במלאנוקס.

 

איל ולדמן איל ולדמן צילום: תומי הרפז

 

שני מכשולים אפשריים בדרך להשלמת העסקה. הראשון הוא העובדה שאינטל מתפקדת בחודשים האחרונים ללא מנכ"ל קבוע, מאז שהמנכ"ל הקודם בריאן קרזניץ' נאלץ לעזוב לאחר שהפר את מדיניות החברה וניהל מערכת יחסים עם עובדת. אמנם רכישת מלאנוקס מהווה השקעה כספית לא מבוטלת, אבל אם אינטל מסוגלת לאשר השקעה של10 מיליארד דולר (כ־40 מיליארד שקל) בהקמת מפעל חדש בקריית גת תחת פיקודו של מנכ"ל זמני — היא יכולה לבצע גם את רכישת מלאנוקס. גורם באינטל, שהיה מעורב במגעים מול משרד האוצר להשקעה בבניית המפעל בקריית גת, סיפר כי אינטל מעוניינת לרכוש חברה גדולה נוספת בישראל ומנהלת מגעים מול חברה כזו שנמצאת על המדף.

 

המכשול המורכב יותר הוא רגולטורי, בעיקר בסין ובארה"ב, שכן שתי החברות הן שחקניות יחידות בשוק האינפיניבנד (InfiniBand).

 

מניית מלאנוקס עלתה אתמול בפתיחת המסחר בנאסד"ק בשיעור מתון יחסית של 6%–8%, אך במחזורים גבוהים. המניה עדיין לא הגיעה למחיר של 90 דולר — רף שאותו חצתה לפני כחודש וחצי, לאחר פרסום הידיעה הראשונה על כך שמלאנוקס שכרה את בנק ההשקעות שילווה את מכירתה בעקבות הצעות רכישה שקיבלה. הזינוק של המניה לאחר אותו פרסום שיקף שווי של כ־5 מילארד דולר למלאנוקס. אולם לנוכח השקט ששרר מאז, ובמקביל למינויו של סמנכ"ל כספים חדש במלאנוק

ס, ירדה מאז מניית החברה והיא נסחרה עד אתמול לפי שווי של 4.4 מיליארד דולר. לפיכך, הצעת הרכישה של אינטל שיקפה פרמיה של 36% על שווי השוק של מלאנוקס, אולם רחוק משיא מחיר המניה ב־2012 — 120 דולר.

 

קרן סטארבורד דרשה מוולדמן לשפר ביצועים ולהחליף את הרכב הדירקטוריון

מלאנוקס אמורה היתה לפרסם את דו"חותיה לרבעון הרביעי ול־2018 כולה אמש, לאחר נעילת המסחר בוול סטריט ולאחר סגירת הגיליון.

 

עם המועמדות שהוזכרו כרוכשות פוטנציאליות של מלאנוקס נמנות ברודקום, IBM, אורקל, נבידיה (Nvidia) ו־Xilinx. מארוול האמריקאית ביקשה גם היא לרכוש את מלאנוקס לפני כשנתיים, אבל בעקבות סירוב הדירקטוריון היא רכשה את המתחרה של מלאנוקס, Cavium, תמורת 6 מיליארד דולר.

 

מלאנוקס עברה זעזוע בשנה האחרונה, כשהקרן האקטיביסטית סטארבורד נכנסה לאחזקה מהותית במניותיה (8.3%). הקרן העלתה טענות על הרווחיות התפעולית הנמוכה יחסית של החברה, והחלה ללחוץ על וולדמן לשפר את ביצועיה ולהחליף את חברי הדירקטוריון.

 

במסגרת הפשרה שהושגה מינתה סטארבורד שני נציגים בדירקטוריון מלאנוקס. ככל הידוע, סטארבורד תומכת בהיענות להצעות למכירת החברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x