$
שוק ההון

נאוויטס: תוספת של 77 מיליון חביות נפט בתגלית במפרץ מקסיקו

מדובר בעלייה בהיקף המשאבים לסך של כ-281 מיליון חביות נפט מהיקף קודם שהוערך בכ-204 מיליון חביות. תגלית שננדואה היא תגלית מוכחת ונאוויטס פטרוליום של גדעון תדמור מחזיקה בה בכ-23.1%

חזי שטרנליכט 15:2612.12.18

חברת נאוויטס פטרוליום העוסקת בחיפושי אנרגיה במפרץ מקסיקו, עדכנה היום (ד') את משקיעיה על גידול בתזרים המזומנים ובדו"ח המשאבים שלה בתגלית שננדואה.

 

 

מדובר בעלייה בהיקף המשאבים לסך של כ-281 מיליון חביות נפט מהיקף קודם שהוערך בכ-204 מיליון חביות. תגלית שננדואה היא תגלית מוכחת ונאוויטס פטרוליום של גדעון תדמור מחזיקה בה בכ-23.1%.

 

לפי הדיווח של נאוויטס, התזרים המהוון מהפרויקט, מבוסס על תכנית פיתוח ראשונית של מפעיל הפרויקט, חברת LLOG. התזרים משקף לחלק של נאוויטס בשננדואה שווי של כ-425 מיליון דולר. חלקה של נאוויטס בדו"ח המשאבים המעודכן (281 מיליון חביות) עומד על כ-65 מיליון חביות. להערכת נאוויטס והמפעיל, תחילת ההפקה המסחרית בפרויקט צפויה במהלך שנת 2023, כאשר חלקה של נאוויטס בעלות הפיתוח יעמוד על כ-184 מיליון דולר.

 

תגלית שננדואה הינה תגלית נפט מוכחת בה הושקעו עד היום כ-1.7 מיליארד דולר, נחשבת מהתגליות הגדולות המיועדות לפיתוח במפרץ מקסיקו שבארה"ב, והיא ממוקמת צפונית מזרחית מפרויקט בקסקין, פרויקט הדגל הראשון של נאוויטס, הצפוי להתחיל בהפקת נפט בחודש יולי בשנה הבאה.

 

רכישת הזכויות ההזדמנותית בשננדואה, קבלת אישור ה-SOP מהרגולטור המאריך את תוקף הרישיון ומאפשר הכנת תכנית פיתוח וכן רכישת הזכויות בשננדואה דרום, מאפשרים לנאוויטס להוציא את הפרויקט לדרך יחד עם שותפים איכותיים נוספים וליצור ערך רב לנאוויטס. הפרויקט נמצא בשלב ה- FEED (שלב התכנון ההנדסי) עם צפי להשלמת הפיתוח ותחילת הפקה מסחרית במחצית השנייה של שנת 2023.

 

גדעון תדמור יו"ר נאוויטס פטרוליום גדעון תדמור יו"ר נאוויטס פטרוליום

 

העדכון בהערכות המשאבים בשננדואה משקף את מתווה הפיתוח האחוד הצפוי של שתי התגליות, ומביא לידי ביטוי עבודות ניתוח מעמיקות שנעשו בחצי השנה האחרונה ביחס למידע מהקידוחים שבוצעו בשתי התגליות, ומתבסס בין היתר על מידע סייסמי חדש, מידע שנתקבל מפרויקטים המפיקים מאותה שכבה גאולוגית (Wilcox) באזור, אנליזה פטרופיזית והמשך ניתוח ועיבוד המידע שהתקבל מקידוחי האקספלורציה ההערכה והאימות שבוצעו בנכס.

 

השותפים הנוספים בתגליות הם חברת LLOG Exploration, השותפה האסטרטגית של נאוויטס במפרץ מקסיקו, Beacon offshore, חברת פרוטפוליו של קרן Blackstone, ענקית האנרגיה הנורבגית אקווינור (Equinor), לשעבר סטאטאויל (Statoil) וחברת Venari offshore, חברת פורטפוליו של קרן Warburg Pincus.

 

 

"אנחנו מציגים את פרוייקט שננדואה בשיעור היוון של 12%, שהוא גבוה יחסית (כלומר, הערכה שמרנית, ח"ש). מדובר בצפי לתזרים של 425 מיליון דולר", מציין תדמור בשיחה עם "כלכליסט".

 

"הפרויקט הוא קפיצת מדרגה עבורינו, היינו גורם מרכזי באיתור ההזדמנות, גיבוש השותפים ובהובלה שלו דרך המכרז, הוסיף.

 

"דיברנו עם המשקיעים בתל אביב על הדי.אן.איי שלנו, איך בעצם אנחנו מגיעים ורואים את ההזדמנויות במקומות שאחרים לא רואים אותם. כל הזמן שואלים אותי על מחירי נפט (שעלו וירדו בחדות בחודשים האחרונים, ח"ש). בסביבה הנוכחית, היות שטרם התחלנו בהפקת ומכירת נפט, אני סבור שמחירי הנפט משרתים אותנו. המחירים של הנפט משמרים את חלון ההזדמנות פתוח", אמר תדמור.

 

"להערכתנו לכל הזדמנות יהיה את הגוון שלה. כמו שאת בקסקין פיתחנו כתוצאה מניצול ארביטראז' פיננסי, בפרוייקט שננדואה זה היה כתוצאה מפיצוח נכון של חסם תפיסתי. אנחנו מוכיחים שזה לא חד פעמי", סיכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x