$
שוק ההון

המפולת בשווקים: S&P 500 ודאו ג'ונס איבדו 2.1%

נאסד"ק איבד 1.3% ונכנס לטריטוריה של תיקון, סירס התרסקה ב-30%; מדד הפחד בשיא של שמונה חודשים; הנפט צנח ב-3%; הזהב בשיא של חודשיים; אירופה בשפל של 21 חודשים

כתבי שוק ההון 23:0111.10.18

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי שנגחאי האנג סנג פוטסי דאקס קאק דאו ג'ונס S&P 500 נאסד"ק

 

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

מה עומד מאחורי הטלטלה בשוקי העולם? האזינו לפודקאסט מנועי הכסף

 
23:00 - יום שני של מפולת בוול סטריט בעקבות שוקי העולם והעלייה בתשואות האג"ח: S&P 500 ודאו ג'ונס איבדו 2.1%, נאסד"ק נחלש ב-1.3% בתום מסחר תנודתי. המדד האחרון נכנס לראשונה זה שנתיים לטריטוריה של תיקון (כלומר אובדן של 10% משיא הסגירה). S&P 500 סגר בירידה זו הפעם השישית ברציפות - הרצף הארוך ביותר מאז נובמבר, כשמגזר הפיננסים בו מאבד 3%. דאו ג'ונס איבד יותר מ-1,300 נקודות ביומיים האחרונים.
 
מה דעתך על מניית JP MORGAN:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה
 
בין המניות הבולטות היום: דלתא איירליינס שעלתה ב-4.3% לאחר דו"חות חיוביים, ומניית הקמעונאית סירס הניצבת בפני פשיטת רגל שהתרסקה ב-29.7%. ג'יי.פי מורגן איבדה 3%, סיטיגרופ - 2.2% ו-וולס פארגו - 1.9%.
 
22:10 - מדד הפחד (VIX) העוקב אחרי התנודתיות בוול סטריט מזנק ב-16% לרמה של 36.5 נקודות, וכבר הגיע במהלך המסחר היום לרמה של 28.8 נקודות - שיא של שמונה חודשים. זאת לאחר שכבר אתמול זינק ב-44%.

 

22:00 - הלירה הטורקית מזנקת ב-2.3% לרמה של 5.936 לירות לדולר לאחר דיווחים לפיהם הכומר האמריקאי אנדרו ברונסון, הכלוא בטורקיה לאחר שהואשם כי סייע לניסיון ההפיכה לפני כשנתיים, ישוחרר בקרוב. הדבר עשוי להביא להקלה במתחים עם ארה"ב, שהטילה סנקציות על כלכלת המדינה. לפי דיווח של NBC, הבית הלבן הגיע לעסקה עם ממשלת טורקיה על שחרורו של ברונסון.

 

 צילום: איי אף פי

 

21:40 - הנפט מסוג WTI צנח היום ב-3% וננעל ברמה של 70.97 דולר לחבית. הברנט איבד 3.4% לרמה של 80.26 דולר לחבית. בשני המקרים מדובר בשפל מאז ה-21 בספטמבר. הירידות נגרמות בשל המפולת בשווקים, דבר המעורר דאגה בנוגע לעתיד הביקושים בכלכלה העולמית. גם עלייה זה השבוע השלישי ברציפות במלאים בארה"ב משפיעה על המחיר. לפי הנתונים, מדובר בעלייה של 6 מיליון חביות בשבוע שעבר.

 

בתוך כך הירידות בוול סטריט מתגברות, כאשר S&P 500 ודאו ג'ונס מאבדים 2.4% ונאסד"ק נחלש ב-1.7%.

 

20:35 – הנפט מסוג WTI נופל ב-2.6% ל-71.3 דולר לחבית, הנפט מסוג ברנט יורד ב-2.8% ונסחר תמורת 80.8 דולר לחבית. "המגמה שאנחנו רואים בכל השווקים מכה גם בנפט", אמר מייקל מקארת'י, אסטרטג שווקים ראשי ב-CMC בסידני.

 

מנהל המידע של מחלקת האנרגיה של ארה"ב (ה-EIA) פרסם הערב כי מלאי הנפט הגולמי של החברות המסחריות האמריקאיות עלה ב-6 מיליון חביות בשבוע שהסתיים ב-5 באוקטובר. הנתון התפרסם יום מאוחר מהרגיל בשל יום קולומבוס שנחגג בארה"ב ביום שני.

 

הקפיצה במלאי היתה גבוהה משמעותית מצפי האנליסטים, שחזו עלייה של 1.6 מיליון חביות בלבד.

 

החוזים על הזהב זינקו ב-2.9% לשיא של חודשיים, על רקע הנפילות שנרשמו בשווקי המניות ביומיים האחרונים. המתכת היקרה ננעלה ברמה של 1,227.6 דולר לאונקיה.

רונן בן מנחם, הכלכלן הראשי של בנק מזרחי טפחות בהתייחסות למגמה השלילית של הימים האחרונים: "קשה לראות בירידות הללו כשלעצמן תחילתה של מפולת. ייתכן שהן תימשכנה מכוח האינרציה מספר ימים, אך בסופו של יום הריביות בעולם, אפילו בארה"ב, עדיין נמוכות מאוד, כך שהחלופות הסולידיות עדיין יקרות, יחסית, במיוחד כשמדובר בנכסים לתקופות קצרות. גם התנאים הכלכליים והתעסוקתיים ברוב המדינות – כולל בחלק מהשווקים המתפתחים - במגמת שיפור".


 

מכרה זהב בפרו מכרה זהב בפרו צילום: בלומברג




19:00 - נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך לתקוף את הבנק המרכזי - הפדרל ריזרב. טראמפ אמר היום כי יו"ר הפד ג'רום פאוול "מחמיר מדי עם המדיניות המוניטרית ועושה טעות". הנשיא האשים את הפד ביום שני של נפילות במדד התעשייה דאו ג'ונס, ואמר כי הוא לא מתכוון לפטר את פאוול, אלא "פשוט מאוכזב". אתמול תקף טראמפ את הבנק המרכזי בעקבות הירידות בשווקים, ואמר כי הפד "פשוט השתגע".

 

סירס צוללת ב-18.4% אחרי שאתמול מחקה 17% על רקע פרסום כי רשת הקמעונאות צפויה להגיש בקשה להקפאת הליכים.

נעילה אדומה גם באירופה: הבורסות בלונדון ובפריז מחקו 1.9%, הבורסה בפרנקפורט ירדה ב-1.5%. הבורסה בציריך בלטה עם נפילה של 2.8% - UBS איבד 3.6%.

 

המדד האירופי Stoxx 600 ננעל בשפל של יותר מ-21 חודשים. ברקע להתחזקות הירידות בוול סטריט איבד המדד 2%, כשמניות השירותים הפיננסים והנפט הובילו את הירידות.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ויו"ר הפד ג'רום פאוול נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ויו"ר הפד ג'רום פאוול צילום: גטי אימג'ס

           


18:15 - תנודתיות בשווקים, המדדים המובילים חזרו לאדום - S&P 500 מאבד 1.2%, דאו ג'ונס יורד ב-1.1% ונאסד"ק מוחק 0.9%.

 

מספר הבקשות הראשונות לדמי אבטלה - נתון שאמור לשקף את מצב הפיטורים במשק - עלה בשבוע האחרון, אך נותר קרוב לרמות נמוכות שלא נראו מאז סוף שנות ה-60.

 

המספר עלה ב-7,000 ל-214 אלף בקשות חדשות בשבוע שהסתיים ב-6 באוקטובר. אנליסטים שנסקרו על ידי אתר מרקטווטש חזו 205 אלף בקשות חדשות.

    צילום: shutterstock



17:00 - נאסד"ק מטפס ב-1%, דאו ג'ונס ו-S&P 500 עולים ב-0.3%; אמזון נסחרת בירידה של 0.4% בהמשך לנפילה של 6.2% שרשמה אתמול. מניית נייקי מובילה את מדד דאו ג'ונס עם קפיצה של 2.7%, מיקרוסופט במקום השני - עולה ב-1.8%.


16:30 - המסחר בניו יורק נפתח במגמה חיובית: נאסד"ק מתחזק ב-0.6%, S&P 500 עולה ב-0.2%, דאו ג'ונס מטפס ב-0.1%.

15:35 - החוזים העתידיים על נאסד"ק משנים כיוון ונסחרים בעלייה של 0.2%, החוזים על S&P 500 עולים ב-0.1% והחוזים על דאו ג'ונס נשארים בירידה קלה של 0.1%. ברקע - נתוני אינפלציה חלשים מהצפוי, שמרחיקים את החששות מהעלאת ריבית.

15:30 - מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה בחודש ספטמבר בשיעור נמוך מהתחזיות, על רקע האטה בעליית מחירי השכירות וירידה במחירי הדלק.

 

מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.1% בספטמבר, אחרי עלייה של 0.2% בחודש אוגוסט. אנליסטים בשוק חזו עלייה של 0.2%. ב-12 החודשים האחרונים עלה המדד ב-2.3%, האטה לעומת עלייה של 2.7% ב-12 החודשים עד אוגוסט.

 

מדד הליבה (ללא מחירי הדלק והמזון התנודתיים) עלה בספטמבר ב-0.1%, בפעם השנייה ברציפות. בחודשים מאי, יוני ויולי עלה מדד הליבה ב-0.2%.

מרכז קניות בניו ג'רזי מרכז קניות בניו ג'רזי צילום: קרן אלטו

                            




13:10 - החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מצביעים על ירידות של עד 1% עם פתיחת המסחר בעוד כשלוש וחצי שעות.

 

12:45 - שוק החוב העולמי: אחרי עליות תשואות נאות בחודשים האחרונים, המשקיעים חוזרים לקנות אג"ח ומורדים את התשואות בהתאם - תשואות אג"ח ממשלתית ארה"ב ל-10 שנים יורדת ב-7 נ"ב ל-3.15% - וזאת לאחר שנסחרה ברמת שיא של 7 שנים. תשואת אג"ח גרמניה יורדת ב-5 נ"ב ל-0.5% ותשואת אג"ח בריטניה מאבדת 4 נ"ב ל-1.6%.

 

11:30 - יניב חברון, האסטרטג הראשי של בית ההשקעות אלומות: "אף אחד לא הולך להתנפל על הסחורה כרגע לא בארה”ב, לא באירופה ובטח שלא באסיה. ולמרות שהרבה מנהלי השקעות הגדילו את ההשקעות במזומן בחודשיים האחרונים וחלק קטן מהם אפילו הסיטו משקל ממניות צמיחה, בעיקר ממניות ענקיות הטכנולוגיה (פייסבוק, אפל וכו') למניות ערך. כרגע נראה שהם יחכו למחירים אטרקטיביים יותר, במיוחד במניות אלו שמובילות את הירידות בשווקים. בשלב זה יש מספיק סיבות לאי ודאות שילבו את התיקון בשוק המניות, אבל עדיין אין סיבה אחת מספיק חזקה שתוביל לקריסה פיננסית ומשבר עולמי".

 

"עליית תשואות האג"ח היא מעין משקולת על תמחור המניות שגם מהווה אלטרנטיבה נוספת לשוק המניות. אם עד היום טענו כי הכסף הזול מוביל לתמחור יקר מידי בשוק המניות, אז עכשיו התמחור יהפוך לזול יותר. ובמילים אחרות, עליית תשואות שנובעת מכלכלה חזקה יותר, יכולה להוביל לתיקון של 10% ואולי קצת יותר - אבל לא מפולת".

 

 צילום: בלומברג

 

10:10 - בורסות אירופה מצטרפות למסחר עם ירידות מתונות בהרבה מאשר הירידות שנרשמו בשווקים באסיה: בורסת פרנקפורט הגרמנית מאבדת 1% מערכה, פריז יורדת ב-1.8% ולונדון נסוגה ב-1.2%. באסיה המסחר ננעל באדום כהה: שנגחאי נפלה ב-5.2%, טוקיו איבדה 4% מערכה.

 

בניו יורק, החוזים העתידיים מאותתים כי הירידות צפויות להיחלש משמעותית  - הם נסחרים בירידות קלות של 0.1%. 

 

 צילום: שאטרסטוק

 

09:10 - גם שר האוצר האמריקאי מתבטא בקשר לנפילות: מדובר "תיקון בריא". לדברי סטיבן מנושין, הכלכלה האמריקאית חזקה והירידות הן לא סימן לתופעה נרחבת יותר: "העובדה שיש תיקונים, בהתחשב ברמות הגבוהות של השוק, אינה מפתיעה".

 

08:30 - על רקע הירידות החדות בשווקים אמר הלילה נשיא ארה"ב דונלד טראמפ: "הבנק הפדרלי טועה, אני חושב שבפד השתגעו". הוא שוחח עם כתבים בבואו לכנס בפנסילבניה שעות לאחר הקריסה בוול סטריט ולקראת בוקר של ירידות חדות בבורסות אסיה. טראמפ האשים באחרונה את יו"ר הפדרל ריזרב (הבנק המרכזי), ג'רום פאוול, בהעלאה חדה מדי של הריבית בארה"ב. מהלך זה הוביל לעלייה בתשואות האג"חים ולצניחה בשוקי ההון.

 

דונלד טראמפ דונלד טראמפ צילום: איי פי

 

06:30 - המסחר בבורסות המובילות באסיה מתנהל בשעה זו בירידות שערים חדות בהמשך למגמה השלילית שהחלה אמש בבורסות המובילות בארה"ב. בורסת טוקיו מובילה את המגמה עם צניחה של 4%, אחריה הונג קונג ושנגחאי שמאבדות 3% כ"א.

 

המסחר בבורסות וול סטריט ננעל אמש כאמור בירידות חדות כאשר מדד המניות הטכנולוגיה המוביל, נאסד"ק, צלל ב-4.1% - היום הגרוע ביותר מאז יוני 2016. מדד דאו ג'ונס נפל ב-3.1%, השיעור החד ביותר מאז פברואר ומדד S&P 500 צנח ב-3.3% - הירידה החדה ביותר מאז פברואר. מדד ה-VIX, המודד את תנודתיות בשווקים ומכונה גם "מדד הפחד", זינק ב-40% לרמתו הגבוהה זה מספר חודשים.

 

לפי המסחר בחוזים העתידיים על המדדים המובילים, הירידות בניו יורק צפויות להימשך גם היום אך בשיעור מתון יותר (ירידות של קצת פחות מ-1%).

 

גם בשוק הסחורות נרשמות ירידות חדות כאשר הנפט מאבד כ-2% מערכו ומוחק את העליות הנאות שרשם בשבועות האחרונים. מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 81 דולר ומחירה של חבית מסוג WTI עומד על 72 דולר. הזהב, המשמש את המשקיעים כ"חוף מבטחים" נסחר בעליות קלות של קצת פחות מאחוז. בשוק המט"ח נחלש הדולר מול המטבעות המובילים בעולם בשיעור של ב-0.3%. המטבע האמריקאי נסחר מול היורו תמורת 1.15 דולרים ליורו.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x