$
בורסת ת"א

MGG תגייס בת"א כדי לתת הלוואות יקרות בארה"ב

חברת הפיננסים תנסה לגייס 80 מיליון דולר באג"ח בעזרת הכסף הישראלי הזול. בניגוד למקרים קודמים, שבהם חברות אמריקאיות גייסו בתל אביב כסף שטענו כי יושקע בנדל"ן, אך גולגל למתן הלוואות בארה"ב - הפעם מדובר בחברה שתחום פעילותה מתן הלוואות לעסקים קטנים ובינוניים

חזי שטרנליכט 08:2009.10.18

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

הכסף הישראלי הזול ממשיך לקרוץ ללא מעט משקיעים פיננסיים אמריקאים. גל הגיוסים לחברות שהתאגדו באיי הבתולה הבריטיים, וכלל עד היום בעיקר חברות שהתמחו בתחום הנדל"ן בארה"ב, מזמן הפעם ניסיון נוסף - רגע לפני שמדיניות הריבית בישראל עשויה להשתנות - לבצע גיוס אג"ח בריבית נמוכה.

הפעם, בניגוד לחלק מהמקרים הפחות שקופים שהיו בהנפקות הקודמות של חברות אמריקאיות בישראל, שבהם גויסו אג"ח להשקעות בנדל"ן ולבסוף שימשו בחלק מהמקרים להעמדת הלוואות, מגיעה MGG, שבאופן מוצהר מגייסת כסף כדי להעמיד הלוואות בריבית גבוהה יותר לחברות אמריקאיות. היו כבר חברות כאלה בגל הגיוסים הנוכחי, בהן פננטפארק. את הגיוס מובילה חברת החיתום אינפין קפיטל של יהונתן כהן.

 

                 

 

בניגוד למשל לפננטפארק, MGG אינה מוגדרת כ־BDC, כלומר חברה לפיתוח עסקים שמעמידה להם הלוואות, אלא משמשת חברת השקעות שמפוקחת על ידי רשות ניירות ערך בארה"ב (SEC). היא מוחזקת על ידי שתי קרנות: MGG ספשיאליטי ו־MGG אוורגרין. לפי החתמים של MGG, הקרנות האלה הן ללא תאריך תפוגה.

                 

מנכ"ל MGG קווין פ. גריפין מנכ"ל MGG קווין פ. גריפין

                     

 

הלוואות בריבית דו־ספרתית לחברות מתחומים שונים

 

העיסוק העיקרי של MGG הוא העמדת הלוואות בריבית דו־ספרתית לחברות ופעילויות מסוגים שונים בארה"ב. לטענת מקורבים לחברה, היא מנהלת הליך חיתום מחמיר והיא אינה מחויבת להעמיד הלוואות ברמה הרבעונית, כמו חברה עסקית. כך, למשל, בחצי השנה האחרונה העמידה הלוואה אחת בלבד.

 

MGG מנוהלת על ידי קווין פ. גריפין ושותפו גרגורי רץ, שמגיעים ביחד מענף הפיננסים האמריקאי, והעמידו עד היום הלוואות בהיקף כולל של 4 מיליארד דולר. לפי המצגת שהעבירה החברה למשקיעים, ההלוואות ניתנו עד היום "ללא כל הפסד".

 

הדו"חות הכספיים של MGG מלמדים כי גם אם ההלוואות לא רשמו הפסדים, הרווחיות של החברה נראית יציבה פחות. כלומר יש פער מסוים בין ההצהרות החיוביות שמופיעות במצגת למשקיעים, לבין המספרים בפועל. הנתונים הכספיים של MGG, על בסיס פרופורמה, כלומר הפעילות העסקית בשנים האחרונות לפני הקמת החברה החדשה לצורך הגיוס, מראים כי הרווח הנקי שנרשם ברבעון השני של 2018 צנח ב־38% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, והסתכם ב־3.49 מיליון דולר לעומת 5.63 מיליון דולר ברבעון המקביל ב־2017.

 

גרגורי רץ גרגורי רץ

               

 

הרווח הנקי צנח בגלל שערוך שלילי בשווי הלוואות

 

אחת הסיבות היתה זינוק בשערוך השלילי שרשמה MGG, בגין ירידה בשווי ההלוואות לתחום המכונה שירות צרכנים. החברה רשמה שערוך שלילי בגין השקעות הנמדדות בשווי הוגן בהיקף של 3 מיליון דולר, לעומת 483 אלף דולר ברבעון השני של 2017.

 

בנוסף, לפי נתוני הפרופורמה שהציגה MGG בטיוטת התשקיף, לחברה יש גירעון בהון החוזר ב־12 החודשים שהסתיימו במחצית הראשונה של 2018, בהיקף כספי של 67 מיליון דולר. הגירעון הזה נבע בעיקר מעסקאות מסוג Repo - עסקאות מכירה ורכישה חוזרת של ניירות ערך לצורך גיוסי כספים, בדרך כלל לתקופות קצרות. היקף העסקאות המדוברות הסתכם ב־161.6 מיליון דולר באותה תקופה.

 

הרוד שואו של החברה בישראל, שהתחיל אתמול, צפוי להימשך שלושה שבועות, שבסיומם בכוונת MGG לנסות לגייס 80 מיליון דולר. בימים הקרובים תדורג החברה על ידי מעלות S&P. מדובר יהיה באג"ח במח"מ של 3.7 שנים, ובמסלול שקלי.

 

אחד המשקיעים המסקרנים ב־MGG, הוא פרנק ה. מק'קורט ג'וניור, שהעמיד את ההשקעה הראשונית בהיקף של 220 מיליון דולר בהקמת החברה. מק'קורט, דרך חברת ההשקעות שלו, הוא בעלים עם משפחתו של קבוצת הבייסבול האמריקאית לוס אנג'לס דוג'רס, ומחזיק גם מועדון הכדורגל הצרפתי אולימפיק מארסיי. אחרי מק'קורט הגיעו גופים נוספים שהשקיעו ב־MGG. סכום ההשקעה הכולל בחברה זינק ל־1.3 מיליארד דולר. בין הגופים המשקיעים נמצאים גם עיריות וארגוני מורים, בהם ארגון המורים של מדינת ניו יורק ועיריית טקסס.

 

נותנים הלוואות כשהבנקים מסרבים

 

גריפין ורץ עבדו ביחד בקרנות חוב אמריקאיות גדולות לפני שהקימו את הקרן. לפי MGG, היא עוסקת במתן הלוואות לשוק החברות הקטנות והבינוניות בארה"ב, שהיקפו עצום ונאמד בכ־7 טריליון דולר. הדגש בפעילות החברה הוא על מתן הלוואות במקרים שבהם הבנקים לא מעניקים אותן, משום שמדובר בעיקר בתחומים קשים לחיתום ותפעול.

 

לפי מקורבים לחברה, הפעילות שתועבר ל־MGG - חברת ה־BVI (חברות שהוקמו באיי הבתולה הבריטיים - British Virgin Islands) שתגייס אג"ח בישראל - בניגוד לנתוני הרווחיות (פרופורמה) של השנים הקודמות, תכלול תיק הלוואות של 360 מיליון דולר, ובנוסף סכום של 80 מיליון דולר במזומן. המאזן צפוי להסתכם בכ־450 מיליון דולר, עם הון עצמי של כ־380 מיליון דולר, כשיחס ההון לסך המאזן יעמוד על כ־60%.

 

לפי ההערכות בשוק ההון, ל־MGG יש כיום מימון מבנק UBS, בשיעור ריבית של ליבור פלוס 275–300 נקודות בסיס. האג"ח מיועדות להוסיף לחברה גמישות. היכולת להרחיב או להוסיף סדרות אג"ח בישראל נחשבת נוחה יותר מדרך המימון של UBS, למשל.

 

הנתונים הכספיים של MGG, על בסיס פרופורמה, כלומר הפעילות העסקית בשנים האחרונות לפני הקמת החברה לצורך הגיוס, מראים שהרווח הנקי ברבעון השני של 2018 צנח ב־38% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, והסתכם ב־3.49 מיליון דולר לעומת 5.63 מיליון דולר ברבעון המקביל ב־2017
בטל שלח
    לכל התגובות
    x