$
שוק ההון

בפעם הרביעית השנה: הבנק המרכזי של סין חותך את יחס הרזרבה

הבנק המרכזי של סין הוריד את יחס הרזרבה של הבנקים ב-1% במטרה לעודד את הצמיחה; המהלך צפוי לשחרר לבקים סכום עתק של 175 מיליארד דולר אשר ישמשו להלוואות

שירות כלכליסט 08:4908.10.18

בפעם הרביעית השנה, הבנק המרכזי של סין הוריד את יחס הרזבה לבנקים המסחריים. הבנק הסיני חתך את היחס הרזבה ב-1% זאת במטרה לעודד את הכלכלה המקומית המדשדשת בעקבות ההסלמה במלחמת הסחר העולמית. 

 

 

 

 

 

 

יחס הרזבה מתאר את היחס בין כמות הנכסים הנזילים שבידי הבנקים לבין גובה ההתחייבויות שלהם לציבור. על פי הודעת הבנק, היחס החדש יחל מה-15 באוקטובר, והוא צפוי לשחרר לבנקים סכום עתק של 1.2 טריליון יואן (175 מיליארד דולר) אשר ישמשו להלוואות.

 

המדיניות המוניטרית המקלה של הבנק המרכזי מגיעה כאמור על רקע ההחרפה במלחמת הסחר העולמית נגד ארה"ב בראשותו של דונלד טראמפ שממשיך להצהיר כי ינקוט קו נוקשה מול בייג'ינג. לפני מספר שבועות הצהיר הממשל הסיני כי החליט לבטל את השתתפותו בשיחות עם ארה"ב בשל החרפת הסנקציות האמריקניות על ייבוא מוצרים מסין.

 

בחודש שעבר הודיע טראמפ כי ארצות הברית תטיל מכסים על סחורות המיובאות מסין בשווי של כ-200 מיליארד דולר. בנוסף הודיעה הממשל כי בתחילת השנה הבאה שיעור המכסים החדשים מסין יעלה מ-10% ל-25%. בשל ההודעה האמריקנית הגיבה סין בצעד דומה והטילה מכסים בסך 60 מיליארד דולר על ייבוא מארה"ב.

 

הטלת המכסים ההדדית נותנת את אותותיה בכלכלת סין כאשר הצמיחה במגזר התעשייתי במדינה האטה בספטמבר בעקבות היחלשות הביקוש הפנימי והחיצוני.

 

מדד קייג'ין, שבודק את המגזר התעשייתי, ירד יותר מהצפוי - לרמה של של 50.0 נקודות בספטמבר אחרי נתון של 50.6 נקודות באוגוסט. הצפי עמד על 50.5 נקודות. מדובר בפעם הראשונה מאז מאי 2017 בה נרשמת ירידה במדד זה, והדבר נובע מירידה בקצב ההזמנות - החדה זה שנתיים.

 

לפי מדד קייג'ין, הזמנות חדשות בתחום הייצוא המהוות אינדיקציה לפעילות העתידית, רשמו התכווצות ראשונה מאז פברואר 2016, כשהחברות שנסקרו ייחסו זאת למתיחות בנושא הסחר. במדד הרשמי, סעיף ההזמנות ביצוא ירד ל-48 נקודות לעומת 49.4 נקודות באוגוסט - ירידה רביעית ברציפות.

 

השילוב בין שני הנתונים מעיד על כך שהכלכלה השנייה בעולם ממשיכה להאט, והדבר גרם למקבלי ההחלטות בסין, כך על פי הערכות, להוציא לפועל צעדים מעודדי צמיחה.

 

מלחמת סחר ארה"ב וסין מלחמת סחר ארה"ב וסין צילום: שאטרסטוק

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x