$
שוק ההון

הבנק המרכזי בארגנטינה העלה את הריבית ל-60% - הגבוהה בעולם

זאת על מנת לרסן את התרסקות המטבע המקומי: הפסו צלל ביותר מ-45% מול הדולר מתחילת השנה, והדבר החריף את החששות לגבי הכלכלה הנחלשת של ארגנטינה ומהאינפלציה שזינקה ב-25.4%

שירות כלכליסט 18:5730.08.18
ארגנטינה נאבקת במשבר פיננסי חמור, והיום (ה') הודיע הבנק המרכזי בארגנטינה לבנקים המסחריים במדינה כי עליהם להגדיל את רזרבות ההון שלהם, זאת במטרה להדק את המדיניות הפיסקאלית ולחזק את המטבע. במקביל הבנק העלה את הריבית ב-15% ל-60%, והיא הגבוהה כיום בעולם. גם שיעור הריבית הקודם - 45% - נחשב לגבוה ביותר בעולם. 

 

המשקיעים מודאגים מכך שהכלכלה השלישית בגודלה באמריקה הלטינית לא תצליח להחזיר את החוב הממשלתי. זאת לאחר שממשלת ארגנטינה ביקשה אתמול (ד') באופן בלתי צפוי שחרור מוקדם של הלוואה בגובה 50 מיליארד דולר מקרן המטבע הבינלאומית.

 

הפסו הארגנטינאי התרסק ב-20.5% אחרי הפרסומים וירד ל-39.8 פסו לדולר. המטבע הארגנטינאי צלל ביותר מ-45% מול השטר הירוק מתחילת השנה, והגביר את החששות בשוק מהיחלשות הכלכלה במדינה, וזאת בשעה שהאינפלציה עלתה ב-25.4% השנה.

גורמים חיצוניים כמו ערך הדולר העולה, שיעורי הריבית הגלובליים העולים, והפחד הגובר מסיכון בקרב המשקיעים, מקשים עוד יותר על מציאת פיתרון פשוט עבור ארגנטינה.

המדינה נמצאת בעיצומה של רפורמה כלכלית שמנהיג נשיא המדינה מאוריסיו מאקרי, שמחפש לגאול את ארגנטינה משנים של פרוטצקיוניזם והוצאות ממשלתיות מופרזות תחת הנהגתה של הנשיאה הקודמת כריסטינה קירשנר.

 

האינפלציה, אחת הבעיות המהותיות במדינה, עמדה על 25% בשנת 2017 - השיעור הגבוה ביותר באמריקה הלטינית למעט ונצואלה, שסובלת ממשבר כלכלי חריף. השנה הציב הבנק יעד אינפלציה של 15% והכריז שימשיך לפעול על מנת להגיע אל היעד.

 

פסו ארגנטינאי פסו ארגנטינאי צילום: שאטרסטוק

     

קרן המטבע הבינלאומית אמרה אתמול כי היא מתכוונת "לשנות את התוכנית הכלכלית של הממשלה עם דגש על הפרדה טובה יותר של ארגנטינה מהתנודות האחרונות בשווקים הגלובליים".

 

הארגון הוסיף כי התוכנית שלו כוללת "מדיניות מוניטרית ופיסקאלית חזקה יותר והעמקה של המאמצים לתמוך בחברות הפגיעות יותר".

לפני כחודשיים מינה הבנק המרכזי של ארגנטינה נגיד חדש אחרי שהרשויות הכלכליות כשלו מלעצור את צלילתו של הפסו, למרות שקיבלו את ההלוואה הגדולה ביותר בהיסטוריה מקרן המטבע העולמית.

הנשיא מאקרי, שנבחר לתפקיד בנובמבר 2015, הוא דמות שנויה במחלוקת במדינה שעדיין שסועה אידאולוגית. אולם משקיעים בינלאומיים משבחים אותו פה אחד. מאז שנכנס לתפקידו הוא עוסק בבנייה מחודשת של האמון בכלכלת המדינה. עם זאת, הוא לא מנצח בקרב המכריע במדינה - הקרב על הורדת האינפלציה. האופוזיציה במדינה רוצה למנוע ממאקרי מלהסיר את הסובסידיות על המחירים המפוקחים, צעד שעשוי לגרום לעליית האינפלציה בטווח הקצר, אך בידו לסייע בהורדתה מתחת לשיעור הנוכחי לכ-5% עד שנת 2020.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x