$
בורסת ת"א

"הריטייל מתאושש, המודל של אי־קומרס לבדו לא מחזיק מים"

ההכנסות של גזית גלוב משכירות עלו קלות ברבעון השני, אבל הרווח הנקי המתואם דורך במקום בשל שיערוכים שליליים. המנכ"ל ובעל השליטה טוען בשיחה עם כלכליסט שהמגמה התהפכה ו"היום מותגי אונליין רוצים חנויות של לבנים וטיח"

חזי שטרנליכט 07:4822.08.18

"כיום מאות מותגי אונליין רוצים לעבור לאופליין, לחנות 'בריק אנד מורטר', לבנים וטיח. המגמה הזאת הולכת וצוברת תאוצה. מסתבר שהמודל של אי־קומרס כשלעצמו, קשה לו להחזיק מים" — אומר ל"כלכליסט" מנכ"ל גזית גלוב ובעל השליטה בקבוצה חיים כצמן, שהתחזיות שלו עומדות בניגוד גמור להערכות הרווחות בשנים האחרונות. "אנחנו רואים שינוי מגמה, בוודאי איזושהי התאוששות", הוא אומר. "בקמעונאות, הנכסים הטובים במיקומים הנכונים נהנים מהמגמה הזאת, וזו תופעה כלל־עולמית". 

גזית גלוב דיווחה אתמול על תוצאות הרבעון השני, שהצביעו, מצד אחד, על עלייה בהכנסות משכירות נטו (NOI) בנכסי הקבוצה, שמפעילה מרכזים מסחריים וקמעונאיים בישראל ובחו"ל, ומצד שני, על נפילה ברווח הנקי כתוצאה משיערוכים שליליים. ה־NOI עמד ברבעון זה על 504 מיליון שקל, עלייה של 2.9% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. מעבר לכך, אותו נתון בנטרול השותפים של גזית גלוב בנכסים הנכללים בדו"חות מסתכם ב־423 מיליון שקל ומשקף עלייה של 7.3% בהשוואה לרבעון המקביל.

 

מנגד, הרווח הנקי ירד ברבעון השני בשיעור חד של 80% והסתכם ב־72 מיליון שקל. הסיבה העיקרית לכך היא שיערוכים שליליים שהסתכמו בכ־125 מיליון שקל ברבעון השני מול 6 מיליון שקל אשתקד. אלה נבעו ממימוש נכסים באחת האחזקות של הקבוצה, חברת סיטיקון הפועלת בסקנדינביה. לדברי כצמן, אין זה מספר דרמטי, שכן מדובר ב־0.5% משווי החברה. הרווח הנקי המתואם (FFO כלכלי) דרך במקום בשל מכירת יתרת האחזקות של הקבוצה בריג'נסי סנטרס בסוף יולי, ועמד על 175 מיליון שקל. בניכוי השינוי בשער החליפין, נתון זה ירד ב־5.9% בהשוואה לרבעון המקביל.

 

גזית גלוב מימשה לפני כחודש את אחזקותיה בחברת ריג'נסי סנטרס שנסחרת בוול סטריט. החברה מכרה את יתרת המניות בהיקף של כ־1.3 מיליארד שקל וסיימה אחזקה שהיתה בתחילת הדרך, במרץ 2017, בהיקף של 13.2% מהחברה. האחזקה בריג'נסי בוצעה בעקבות עסקת מיזוג בין ריג'נסי לחברה־הבת של גזית גלוב אקוויטי וואן.

 

בארץ מתכננת גזית גלוב לפתוח סניף של דקאתלון בכפר סבא, אחרי הצלחת הסניף בראשל"צ. הקבוצה חתמה הסכם עם דקאתלון להקמת חנות נוספת ומשרדי מטה בסמוך למתחם G בעיר, בפרויקט שצפוי להסתיים ב־2020. עוד דיווחה החברה על הקצאת 68.7 אלף אופציות ו־11.3 אלף מניות חסומות לחמישה עובדים בכירים שאינם נושאי משרה, ועל כן שמותיהם לא פורטו. האופציות יבשילו שנה ממועד הקצאתן ויחולקו לשלוש מנות. מחיר המימוש עומד על 33.35 שקל למניה, נמוך מעט מהמחיר שבו נסחרו מניות גזית גלוב אתמול בבורסה, כך שהאופציות מעט "בתוך הכסף". האופציות למניות מהוות כ־0.04% מהון המניות המונפק של הקבוצה בדילול מלא, והמניות החסומות מהוות 0.01%.

 

לדברי כצמן, הנתון החשוב ביותר הוא שיעור התפוסה המרבי של הנכסים שבידי הקבוצה. לטענתו, לא רק שמוקדם להספיד את הקניונים והמרכזים המסחריים, אלא שהמגמה מתהפכת והציבור חוזר אליהם. "השילוב המנצח היום נקרא OmniChanneling, ריבוי ערוצים. לאנשים יש יותר זמן וגם יותר כסף פנוי. אם אנחנו בוחנים זאת, הצריכה במסעדות ובברים עלתה ב־7% בתוך שנה.

 

"הגענו לשיעורי תפוסה ברמת שיא של כל הזמנים, התיק שלנו פרוס בכל מיני מדינות בעולם. ראינו את העלייה בשיעורי התפוסה בכל מקום. אנחנו גם רואים את השינוי בתמהיל הדיירים. יש היום הרבה יותר העדפה לתרבות פנאי. הדגש הוא על חוויה. אם תלך לחדר כושר טוב בניו יורק היום, לאחד מהיותר יקרים, אתה מגיע בעצם למועדון שהוא קלאב, אתה יכול לעבוד אחרי האימון, יהיו לך מזנון ותנאים לעבודה. אתה עושה כושר ועוד הרבה מאוד דברים. אנחנו רואים שאנשים מחפשים את המקומות הללו. הם רוצים לעבוד במקומות שונים ולעשות בו זמנית שלושה דברים. ואם המיקומים נכונים, כלומר אתה יכול להגיע ברגל, כי זה ליד הבית או העבודה, או הרכבת התחתית, זה שילוב נכון".

 

 

חיים כצמן חיים כצמן צילום: נמרוד גליקמן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x