$
בורסת ת"א

אינטרנט זהב נערכת למכירת השליטה בבזק בליווי בנק השקעות

הצניחה בשווי של בזק דוחפת את אינטרנט זהב למהלך שנועד למנוע את פירוקה: מכירת השליטה בבי קום, בעלת השליטה בבזק. הבנקים הנושים של יורוקום — החברה־האם של אינטרנט זהב — מתנגדים למהלך, משום שהוא יכול לחבל בהסדר החוב של יורוקום

גולן חזני 07:5708.04.18

הבנקים הנושים של יורוקום כבר השלימו עם העובדה שהחברה תימכר בהליך של פירוק. זו גם העמדה שהם צפויים להציג השבוע בבית המשפט המחוזי בדיון שייערך ביום רביעי לגבי עתידה של הקבוצה. הדיון נקבע בנושא ההצעה של נתי סיידוף לרכוש את יורוקום, הצעה שממנה נסוג. 

במקביל נערך דירקטוריוןאינטרנט זהבלשכירת בנק השקעות שימכור את אחזקות החברה בבי קום (65%), שדרכה היא מחזיקה בשליטה (26%) בבזק. החלטה כזו צפויה להתקבל בעתיד הקרוב, והיא יכולה להפריע לבנקים הנושים של יורוקום במכירה של מניות אינטרנט זהב עצמה. שכן כמה גופים כבר נערכים לרכישת השליטה בבי קום, שקרובה יותר לנכס הבסיס - בזק.

 

באינטרנט זהב הבטיחו לבנקים לבצע את צעדי המכירה בחודש הבא, במאי, כדי לאפשר להם לבחון מתן אשראי לחברה במהלך אפריל. הבנקים הנושים של יורוקום אינם צפויים לבצע את הצעד הזה. אבל הבנקים שלא הצליחו להגיע להסכמות עם סיידוף עשויים לגלות שגם בהליך של פירוק מצבם רע. הם עלולים להישאר ללא תמורה כלשהי ממכירה של השליטה בבזק.

 

מניית בזק צונחת

 

מאז החזיר השופט איתן אורנשטיין, נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, את הבנקים וסיידוף לשולחן המו"מ כדי לנסות לסגור עסקה למרות הקשיים (כדבריו: "לחתוך זה קל, אבל אני רוצה לרפא") - צנחה מניית בזק ב־17%, ושערה הגיע ביום רביעי האחרון ל־4.23 שקל. השער משקף שווי של 11.8 מיליארד שקל לחברה.  

 

מה דעתך על מניית בזק:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

אפשר לציין שלוש סיבות עיקריות לצניחה במניה: ההחלטה של בזק להפחית דיבידנדים ל־70% מהרווח במקום 100%, הפחתת השווי לחברה־הבת yes ב־200 מיליון שקל, ל־1.2 מיליארד שקל , והורדת תחזית הרווח של בזק למיליארד שקל ב־2018 במקום 1.2 מיליארד במקור.

 

מנכ"ל יורוקום אור אלוביץ' ומנכ"ל אינטרנט זהב דורון תורג'מן מנכ"ל יורוקום אור אלוביץ' ומנכ"ל אינטרנט זהב דורון תורג'מן צילומים: אוראל כהן

 

מדובר בשער הנמוך ביותר של בזק ב־4 השנים האחרונות. למצב זה יש משמעות נוספת: הירידות בבזק מקרבות במהירות את אינטרנט זהב לנקודה שבה שווי הנכסים שהיא מחזיקה דרך בי קום בשליטה בבזק, יהיה נמוך משווי ההתחייבויות שלה. ירידה של 5%־6% נוספים אל מתחת לשער של 4 שקלים למניה תביא אותה לשם.

 

במקרה כזה הקלפים נטרפים מחדש, מאחר שנושי אינטרנט זהב, מחזיקי איגרות החוב שלהם חבה אינטרנט זהב 780 מיליון שקל (בקופת החברה יש 152 מיליון שקל כך שהחוב נטו הוא 628 מיליון שקל), צפויים להצטרף להליך המשפטי ולבקש למנות מפרק לאינטרנט זהב.

 

יש תקדים להליך כזה, שבו עוד לפני שהחברה הגיעה למצב של שווי נכסים שלילי אלא רק התקרבה אליו, החלו נושיה לנקוט צעדים משפטיים שקיבלו הכרה מהשופט אורנשטיין עצמו. הכוונה לאי.די.בי פתוח שהיתה בשליטת נוחי דנקנר. אז זה נגמר בהסדר חוב שבו רכשו אותה אדוארדו אלשטיין ומוטי בן משה.

 

ככל הידוע עד כה לא היו פניות של מחזיקי אג"ח של אינטרנט זהב לנאמן רזניק־פז־נבו לנקוט פעולות נגד החברה. אבל אין זה מן הנמנע שבימים הקרובים, עם תום חופשת הפסח ולאור העובדה שהחברה־האם מצויה בהליכי פירוק בבית המשפט, יפורסמו הזמנות לאסיפות מחזיקי אג"ח באינטרנט זהב.

 

לחברה יש שתי סדרות: ג' הקצרה נסחרת בתשואה של 2.2% בלבד, אבל סדרה ד', הארוכה, נסחרת בתשואה של 6.8%. בקופת אינטרנט זהב נמצאים 152 מיליון שקל, שמתוכם החברה אמורה לשלם בספטמבר כ־100 מיליון שקל למחזיקי הסדרה הקצרה ג'. אבל במצב הנוכחי מחזיקי סדרה ד' הארוכה צפויים להתנגד ולמנוע את התשלום.

 

הבנקים מנסים לחסום

 

אינטרנט זהב עצמה, המנוהלת על ידי דורון תורג'מן, הבהירה לבנקים כי אם לא יזרימו הון לחברה באפריל יקבל דירקטוריון אינטרנט זהב החלטה על שכירת בנקאי השקעות זר, שיעמיד למכירה במכרז את מניות בי קום.

 

65% מניות בי קום, שבהן מחזיקה אינטרנט זהב, נסחרות בשווי של 800 מיליון שקל, לאחר הירידות האחרונות במניה. בהנחה שניתן לקבל תמורתן פרמיית שליטה, הרי שהתמורה עשויה להגיע גם למיליארד שקל. תמורה כזו תשאיר בידי אינטרנט זהב יכולת לחלק דיבידנד של קרוב ל־400 מיליון שקל, שמתוכו תקבל יורוקום, כלומר הבנקים הנושים, 55% - שהם כ־200 מיליון שקל.

 

במקרה של פירעון מוקדם של החוב לבעלי האג"ח מחויבת אינטרנט זהב לשלם קנס של 78 מיליון שקל. החברה גם יכולה למכור בשוק 14% מניות בי קום חופשיות, ובחודש מאי את השליטה בהיקף של 51%.

 

לבנקים הגיעו ידיעות לפני חג הפסח כי אינטרנט זהב מתכננת לבצע את המהלך של שכירת בנק השקעות עוד לפני הדיון המתוכנן השבוע בבית המשפט. הבנקים העבירו מסר חד לחברה לבל תבצע צעד כזה. עם זאת, אינטרנט זהב היא חברה ציבורית וספק אם בית המשפט יתערב בשיקוליה לדאוג לתשלום החוב לנושיה, גם אם מדובר בהחלטה למכירת הנכס היחיד שלה - מניות בי קום.

 

הבנקים, אם יקבלו את הזכות למנות את נציגיהם כמפרקים של יורוקום, יוכלו להחליט על מינוי דירקטורים חדשים באינטרנט זהב במקום נציגי יורוקום, ובכך למנוע החלטה על מכירת בי קום.

 

הבנקים, בעזרת שלושת המשקיפים ביורוקום שמינה השופט אורנשטיין - פיני רובין, אורי גאון ואמנון לורך - ינסו להוביל מהלך מכירה של מניות אינטרנט זהב במכרז.

 

בשבוע שעבר התפטר שאול אלוביץ' מדירקטוריון אינטרנט זהב. בנו אור הוא דירקטור בבי קום אבל לא באינטרנט זהב, שבה מכהנים שלושה נציגים של יורוקום: יוסף אלוביץ', אחיו של שאול שמחזיק 20% ביורוקום, פליקס כהן סמנכ"ל הכספים ביורוקום, ועמי ברלב היועץ המשפטי של יורוקום שיחליף את שאול אלוביץ'. נוסף לאלה מכהנים בה שלושה דח"צים: שושי שילדור, ענת וילנר ודודי עזרא (לא בעל השליטה בנטו).

 

נכס אחר של יורוקום, שבניגוד לאינטרנט זהב נמצא בשלבי מכירה מתקדמים, הוא חברת הלוויינים חלל תקשורת. הבנקים מתנגדים גם למכירה של חלל לדסק"ש של אדוארדו אלשטיין תמורת 160 מיליון שקל, הזרמה של 120 מיליון שקל לחלל, ונטילת יתרת החוב של יורוקום נדל"ן.

 

הבנקים הנושים טוענים שיש מתעניינים נוספים בחברה ויש לקיים הליך תחרותי שבו תימכר השליטה במחיר גבוה יותר. עו"ד חגי אולמן, שמייצג את נושי חלל, מנהל את המו"מ מול עו"ד אסתר קורן ממשרד גרוס חודק. אולמן צפוי להגיש את בקשת אישור העסקה לבית המשפט עד יום רביעי, שבו יתקיים הדיון בפני השופט אורנשטיין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x