$
שוק ההון

הפניקס מציגה את הרווח הכולל הגבוה בענף הביטוח: 869 מיליון שקל

דווקא ברבעון הרביעי נרשמה ירידה ברווח בשל עדכון הנחות אקטואריות וחיזוק עתודות בשל סביבת הריבית; דירקטוריון הפניקס אישר תוכנית לחיזוק ההון של החברה ברקע יישום הוראות הסולבנסי, כך שבשלב זה דיבידנדים לא נראים באופק

רחלי בינדמן 09:2127.03.18

קבוצת הביטוח סיריוס המתיימרת לרכוש את השליטה בחברת הביטוח הפניקס ודאי רוצה היום לסגור את העסקה יותר מתמיד.

חברת הביטוח שבניהולו של אייל לפידות ובשליטת קבוצת דלק מסכמת את השנה החזקה בתולדותיה במונחי רווח - 869 מיליון שקל. מדובר בעלייה של 25% לעומת 2016, וברווח השנתי הגבוה בקרב חמש חברות הביטוח הגדולות בענף.

אייל לפידות מנכ"ל הפניקס אייל לפידות מנכ"ל הפניקס צילום: אביגיל עוזי

 

דווקא ברבעון הרביעי רשמה הפניקס ירידה ברווח, שהסתכם ב-196 מיליון שקל לעומת 322 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

 

עיקר הירידה מוסברת בעדכון הנחות אקטואריות, שאילצו את הפניקס להגדיל את עתודות ההון בהיקף של 180 מיליון שקל בביטוחי החיים ו-65 מיליון שקל בביטוחי הבריאות, זאת לעומת הגדלת העתודות בהיקף של 47 מיליון שקל ו-98 מיליון שקל אשתקד.

 

כן נרשמה ירידה בעקבות רישום הוצאה של 152 מיליון שקל עקב ירידת סביבת הריבית, לעומת הוצאה של 81 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

 

עדכון הנחות אקטואריות מתרחש כאשר חברת הביטוח צופה כי תצטרך להתמודד עם יותר תביעות ולשלם יותר למבוטחים על בסיס הנחות תחלואה, נכות, מוות ותוחלת חיים.

 

עם זאת, עבור בעלי המניות השאלה החשובה באמת היא מתי תשוב הפניקס לחלק דיבידנדים, כאשר מנכ"ל סיריוס אלן ווטרס אמר השבוע בראיון לכלכליסט כי הוא לא צופה לראות דיבידנדים מהפניקס בשנתיים הקרובות. הפניקס פירסמה כי היא נמצאת בעודף של 106% נכון לסוף 2016 ביחס לדרישות ההון המחמירות של הסולבנסי. דירקטוריון הפניקס אישר להפניקס ביטוח להנפיק הון ראשוני מורכב בהיקף של 330 מיליון שקל כדי לשפר עוד יותר את איתנות ההון. בנוסף, הדירקטוריון אישר אישור עקרוני לתוכנית מקיפה יותר להגדלת ההון העצמי ושיפור יחס כושר הפירעון של חברת הביטוח שעדיין כפופה לקבלת אישורים רגולטריים.

 

הדוחות חושפים גם את תוצאות בית ההשקעות אקסלנס אותו מנהלת חנה הולנדר. הרווח הכולל לפני מס של תחום השירותים הפיננסים המרוכז באקסלנס הסתכם ב-95 מיליון שקל, ירידה של מיליון שקל לעומת 2016.

 

לפי הדוח, "במהלך השנה הוחלפו מנהלי בית ההשקעות ויושמו תהליכי התייעלות וסינרגיה שהביאו לירידה בהוצאות הנהלה וכלליות שקיזזו את הירידה ברווח כתוצאה משחיקה בדמי הניהול ובהכנסות משירותים פיננסים אחרים כתוצאה, בעיקר, מירידה בנכס המנוהל בתחום קרנות הנאמנות וכן בתעודות הסל. לקראת סוף 2017 החלה מגמת בלימה בפדיונות נכסי הקרנות. עם זאת, הרווח השנה הוטה לטובה משערוך לראשונה של מניות הבורסה לניירות ערך, בסך של כ- 15 מיליון שקל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x