$
שוק ההון

בעל השליטה בהלמן אלדובי יגזור קופון על קרנות זרות

בית ההשקעות רוצה לתת לאייזיק סיטון 10% מההכנסה מהקרנות, עבור יצירת הקשר עמן. בעלי המניות יתבקשו לאשר גם את תנאי ההעסקה של אורי אלדובי

רחלי בינדמן 07:1814.11.17

בית ההשקעות הלמן אלדובי, שנהפך לציבורי בתחילת השנה (דרך השלד הבורסאי שנקרא לפני כן סוהו נדל"ן), רוצה לתגמל את אחד מבעלי השליטה בו, אייזיק סיטון (17%). הנימוק לתגמול: תרומתו של סיטון בגיוס כספים לקרנות השקעה שבית ההשקעות מפיץ בישראל.

 

 

בית ההשקעות זימן אסיפה כללית כדי לאשר לסיטון תשלום של 10% מההכנסה נטו שתגיע לקרנות הזרות שהלמן אלדובי מפיץ בישראל, אחרי ניכוי עמלות למשווקים, וזאת תמורת "הפצת קרנות השקעה זרות בארץ שאת הקשר עמן יצר ויזם סיטון". בנוסף, מבקש בית ההשקעות להעניק לסיטון החזר הוצאות בגובה שלא יעלה על 5,000 דולר בשנה. עוד טוען הלמן אלדובי כי סיטון יצר עם הקרנות את הקשר הראשוני, ונקט "פעולות אקטיביות לשם גיבוש ההתקשרות וקידום הפעילות עמן, בין היתר, בגין סיועו של סיטון בניתוח קרנות ההשקעה הזרות וקיום פגישות ושיחות עמן במטרה להביאן ארצה".

 

מי שיכריע בגין אילו קרנות יהיה סיטון זכאי לתגמול, הוא המנכ"ל של הלמן אלדובי רמי דרור, כשסיטון נמנה כאמור על בעלי השליטה של החברה שאותה הוא מנהל. חברי הדירקטוריון ממליצים לאשר התגמול לסיטון "לאור יכולתו, הייחודית עבור החברה, ליצור קשרים עם קרנות השקעה זרות".

 

אורי אלדובי אורי אלדובי צילום: נמרוד גליקמן

 

חברי ועדת הביקורת והדירקטוריון של החברה סבורים כי "לאור העובדה שמקום מגוריו של סיטון הינו בארה"ב, קיום פגישות שוטפות עם קרנות השקעה זרות על ידו, יחסוך לחברה זמן רב וכסף שהיא היתה מוציאה על טיסות ושהייה של גורמים מטעמה בחו"ל לטובת אותה מטרה".

 

סיטון מתמחה בקרנות השקעה בחו"ל, המיועדות הן לגופים מוסדיים והן לציבור הרחב, והוא בעל קשרים ענפים מולן. בשלב זה לא ידוע על קרן שהוא תיווך להלמן אלדובי, ובית ההשקעות עדיין לא החל לשווק אף קרן שקשורה לסיטון, כך שאין כרגע צפי להכנסות מפעילות זו.

 

הלמן התקשרו לפני שנה עם מנהל הנכסים של GAM, לשיווק קרנות שלהם בישראל דרך מערך הייעוץ הבנקאי, אך לסיטון אין קשר לכך. מעבר להכנסות אפשריות מהבאת קרנות בתיווך, לסיטון אין תפקיד בבית ההשקעות והוא לא מקבל שכר.

 

סיטון הוא אדם עשיר מאוד. משפחתו החזיקה בעבר בנק בלבנון, וכיום מחזיקה בבנק ההשקעות מידלגייט בניו יורק. סיטון נולד בביירות, היגר עם משפחתו לארה"ב ולאחר לימודיו, ב־1984 עלה לישראל. ב־1990 חזר לניו יורק והצטרף לעסק המשפחתי - מידלגייט סקיוריטיז, שבראשו הוא עומד כיום.

 

בנוסף, בהלמן אלדובי מבקשים לאשר באסיפה גם את תנאי העסקתו של אורי אלדובי, מבעלי השליטה בבית ההשקעות (12.5%), המכהן כיו"ר פעיל שלו. אלדובי יהיו זכאי לדמי ניהול חודשיים של 84.6 אלף שקל שישולמו לחברה שבבעלותו, ולהחזר הוצאות. חברת הניהול שלו תהיה זכאית למענק שנתי בהתאם לביצועי החברה.

המענק השנתי יחושב על בסיס ה־EBITDA של החברה: בגין EBITDA של 25—30 מיליון שקל, יהיה אלדובי זכאי לבונוס של 1.5% מה־EBITDA. בגין השגת EBITDA של 30—35 מיליון שקל, חברת הניהול תהיה זכאית למענק של 2%. בגין EBITDA של יותר מ־35 מיליון שקל, תקבל חברת הניהול מענק של 3%. עלות השכר של אלדובי תחומה ל־2.5 מיליון שקל בשנה, בהתאם למגבלה על שכר הבכירים בגופים פיננסיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x