$
שוק ההון

בלעדי לכלכליסט

עידן חדש באלון ישראל: שלמה שרף ועופר קוטלר מועמדים לדירקטוריון

לאחר ששרגא בירן והקיבוצים איבדו את השליטה, מתחילים הגופים המוסדיים שהחברה עברה לידיהם למנות את אנשיהם. גם שלומי קלסי ואמיר צ'צ'יק מתמודדים על מקום בדירקטוריון

גולן חזני 07:1814.11.17

הגופים המוסדיים שקיבלו לידיהם את הבעלות על אלון ישראל, לאחר ששרגא בירן איבד את השליטה, מתחילים לפעול בחברה. ל"כלכליסט" נודע כי המוסדיים יבחרו שלושה דירקטורים בחברה מתוך ארבעת השמות הבאים: שלמה שרף, עופר קוטלר, שלומי קלסי ואמיר צ'צ'יק.

 

בין עזריאלי לשיכון ובינוי

נראה כי מקומם של שרף וקוטלר די מובטח, וכי על המקום השלישי מתמודדים קלסי וצ'צ'יק. שרף שימש כמנכ"ל אלקטרה נדל"ן שבשליטת משפחת זלקינד עד שנת 2011, ואז עבר לשמש כמנכ"ל קבוצת עזריאלי למשך שנתיים, כך שעיקר נסיונו הוא בתחום הנדל"ן.

 

קוטלר שימש בתפקידו האחרון, שמילא עד 2015, כמנכ"ל קבוצת שיכון ובינוי. מאז הפרישה התכוון להקים קרן השקעות בתשתיות, אולם זו לא קמה בסופו של דבר.

קלסי שימש כיועץ הכלכלי של הנציגות במהלך הסדר החוב; ואילו צ'צ'יק, שבעבר היה מנהל השקעות במגדל, משמש כשותף בחברת הבנקאות להשקעות אפשטיין קפיטל.

 

מעמדם של בכירים נוספים בחברה טרם הובהר. הדבר אמור לגבי הדירקטור שוקי אורן והמנכ"ל אבי גפן. אולם, ככל הידוע מבקשים המחזיקים להחליף את הצוות הקיים כולו. המטרה היא לממש אט אט ובהדרגה את נכסי החברה ולחלק את התמורה בין המחזיקים.

 

שלמה שרף שלמה שרף צילום: עמית שעל

 

לקבוצת אלון ארבעה נכסים מרכזיים: כ־80% ממניות חברת אלון גז, שמחזיקה בכ־4% ממאגר תמר; 7.3% ממניות חברת בתי הזיקוק והולכת הדלקים דלק US; כ־8% ממניות רשת תחנות הדלק דור אלון; ו־29% ממניות החברה שמפעילה את כביש 6 ומנהרות הכרמל. דלק US היא הנכס העיקרי של החברה ולאחר שהושלם המיזוג שלה עם אלון US, היא נסחרת כיום בשווי 2.3 מיליארד דולר. לפיכך, האחזקות של החברה שוות 170 מיליון דולר.

 

מינוף גבוה ושחיקת ערך

קבוצת אלון אחזקות נשלטה על ידי בירן וארגוני הקניות של הקיבוצים. החברה ספגה טלטלות רבות בשנים האחרונות בעקבות מינוף גבוה ושחיקה בערך נכסיה. בין היתר היא נאלצה להתמודד עם קריסת החברה־הנכדה מגה קמעונאות, שהביאה לאובדן השליטה של קבוצת אלון בה, בדור אלון וברבוע כחול נדל"ן.

 

הבעלות על אלון ישראל חמקה מידיהם של בירן ושותפיו הקיבוצים בחודש ספטמבר האחרון, בתום סאגה ממושכת. החברה, שחובה למחזיקי האג"ח עמד על 1.6 מיליארד שקל, הגיעה עמם להסדר חוב.

 

במסגרת ההסדר התחייב בירן לגייס משקיע שיזרים לאלון 120 מיליון שקל עד אוקטובר האחרון, אבל ניסיונו לגייס משקיע פרטי כשל - וכך גם הניסיון לגייס את הסכום בהנפקת מניות. במהלך של הרגע האחרון הגיע בירן להסכם עם המשקיע הקנדי קורבין בלום, אבל האחרון לא הזרים את הסכום הנדרש בזמן והמחזיקים החליטו לקחת את מניות החברה, בהתאם להסדר החוב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x