$
בורסת ת"א

ניצחון למוסדיים: לא תוארך כהונתו של דח"צ בזק חגי הרמן

היעדרות המשקיעים הזרים סייעה לבחירתו של מועמד פסגות זאב וורמברנד לתפקיד - מנכ"ל קופת חולים מאוחדת יחליף את הרמן כדירקטוריון חיצוני בחודש ספטמבר

אביב גוטר 20:1215.08.17

האסיפה הכללית של בזק החליטה שלא להאריך את כהונתו של הדירקטור החיצוני חגי הרמן לכהונה נוספת ובחרה במקומו את זאב וורמברנד, מועמד פסגות לתפקיד המכהן כמנכ"ל קופת חולים מאוחדת.   

שיעור ההצבעה לו זכה וורמברנד היה הגבוה ביותר ועמד על כ-89% מסך המצביעים שאינם בעלי השליטה בבזק. וורמברנד, המכהן כמנכ"ל מאוחדת, יחליף את הרמן בספטמבר הקרוב ויחל כהונה של שלוש שנים.

 

מהתוצאות עולה כי מרבית המשקיעים המוסדיים הזרים כלל לא הצביעו באסיפה, ולפיכך ההשפעה עברה לידי המוסדיים הישראליים. המשקיעים הזרים מחזיקים ב-42% ממניות החברה, מול 24% של משקיעים מקומיים. על פי נתוני בלומברג, המשקיע הזר הגדול ביותר היא חברת הקרנות פיקטה המחזיקה 3.09% מבזק, עוד 2.04% מוחזקים על ידי חברת FMR LLC, עוד 1.72% על ידי קבוצת קפיטל גרופ ועוד 1.6% על ידי הבנק הנורבגי – המשקיע המוסדי הגדול בעולם.

 

בי קומיוניקיישינס, החברה שבאמצעותה מחזיק אלוביץ' בשליטה בבזק הצביעה בעד כל המועמדים, במהלך שנועד כנראה לתת משקל משמעותי בהצבעה על בעלי מניות המיעוט.  

 

חקירת פרשת בזק עמדה מאחורי ההתנגדות של פסגות וכלל ביטוח להמשך מינויו של הרמן כדירקטור חיצוני בחברה - וכל אחד מהגופים הציג כחלופה מועמד מטעמו, זאב וורמברנד מצד פסגות ושלום הוכמן מצד כלל ביטוח. 

 

במסגרת פרשה בזק חוקרת רשות ניירות ערך בין היתר חשד להתנהלות פסולה בתהליך אישור עסקאות בעלי עניין של בעל השליטה החברה שאול אלוביץ' עם חברות שבבעלותו הפרטית - ובכלל זה עסקת רכישת מניות חברת הלוויין yes על ידי בזק מיורוקום ועסקת רכישת מקטעי החלל בין חלל תקשורת ל-yes.

 

הרמן השתתף בדיוני הוועדה הבלתי תלויה לבחינת מיזוג בזק-yes כמשקיף לאחר שהחל לכהן כדירקטור בספטמבר 2014. הרמן נחשב לחברו של עמיקם שורר, מי שכונה על ידי בית עו"ד של הרשות לני"ע "ידו הארוכה" של אלוביץ'. עם זאת, בהצהרה שפרסם לפני מינויו לא דיווח על קשר זה.

 

מוקדם יותר היום פורסם ב"כלכליסט" כי ISS החליטה להמליץ על הרמן ולא עבור המועמדים האחרים שהוצעו על ידי המוסדיים הישראליים. ב-ISS הזכירו  את הטענות שעלו בכלי התקשורת על קשר אפשרי בין הרמן לשורר אך מדגישים שאין שום הוכחה שעצמאותו של הרמן כדירקטור נפגעה.

 

ההחלטה של בי-קום

חברת בי-קום, שדרכה מחזיק אלוביץ' בשרשור במניות השליטה בבזק, יכולה הייתה לטרפד את מינויי המועמדים של פסגות וכלל גם יחד. אילו היתה ביקום תומכת אך ורק במועמדותו של הרמן, ומתנגדת לשני המועמדים האחרים, התוצאה היתה בהכרח בחירה בכהונה הוספת של הרמן. 

 

הרוב הנדרש למינוי דח"צ הוא כפול - רוב בעלי המניות המצביעים ורוב בעלי מניות המיעוט. אם אין רוב רגיל למועמד, כאשר נוצר מבוי סתום ואף מועמד לא נבחר, על החברה ובעל השליטה להגיע להסכמות עם המיעוט על מועמד אחר. כאן הדבר לא קרה, ובי-קום הצביעה כאמור בעד שלושת המועמדים, צעד שאיפשר את בחירתו של וורמברנד. שאלה מעניינת היא מי הוא הגורם בבי-קום שקיבל את ההחלטה לנקוט במדיניות זו, שהביאה לדחיית המועמד של של בזק עצמה - ומה עמד מאחורי ההחלטה.

 

זאב וורמברנד זאב וורמברנד צילום: עמית שעל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x